nech som hladal ako som hladal nenasiel som tu temu o foteni takze taku temu zakladam...a hned by som sa rad spytal, ze ako a kde nosite fotak na biku(ako ho chranite pred naraom atd.)...dik
aha, tak to potom úplne mení situáciu. Ale nie, problémom rady NEX určite nie sú snímače, skôr objektívy. Samozrejme pokiaľ niekto chce sklo určené priamo pre systém, inak sa to dá riešiť spôsobom, ako si to riešil Ty.
ja len aby nedoslo k omylu ze toto je vystup priamo z fotaku. Nuz a vyber objektivov urcite nie je ako pri znacke canon, ale mam pocit ze sa zacinaju zlepsovat a postupne rozsiruju ponuku. Priamo na nex vyrabaju i dalsi vyrobcovia tak snad sa to do buducnosti zlepsi, napr ked predstavia ff nex. Pre mna super vyber, chcel som nieco male na vylety a na lezenie s tym ze by tam sli nasadit i stare manualne objektivy.
vďaka, som rád, keď sa obrázky páčia. Skúsim teda ešte jeden, tiež fotený v januári, aj keď to tak nevyzerá. Kvalita je poznačená tým, že je to sken z hodne poškrabaného negatívu, napriek tomu mi to u tohoto obrázku nejako nevadí. Chlapík (predstavil sa ako "Džon z Madagaskaru") nás vozil na svojej rikši po New Delhi a nič za to nechcel, len sa pár krát "na chvíľu" zastaviť v nejakých obchodoch.
inak tie redukcie fungujú hádam na všetkých nezrkadlovkách, keďže vzdialenosť bajonet-snímač je u nich menšia ako u ľubovoľnej zrkadlovky. Hádam jedinou výnimkou je Pentax K-01, ktorý vie priamo používať všetky Pentax K objektívy, ale zasa za to platí rozmermi. Niektoré nezrkadlovky majú navyše v tele zabudovaný stabilizátor, takže ľubovoľný namontovaný objektív je automaticky stabilizovaný (poteší hlavne pri dlhších ohniskách). Ďalšia dôležitá vec je otázka nastavenia clony v prípade, že objektív nemá mechanický clonový krúžok.
na ukážku - síce nie NEX, lebo ten (aspoň zatiaľl ) nemám, ale Olympus E-PL3 s namontovaným SMC Pentax-M 135/3.5, čiže efektívne 270/3.5 (stabilizovaných). Obrazová kvalita je tak nejak primeraná veku toho objektívu (cca. 30 rokov), povedal by som.
Alpha objektivy idu len cez original sony redukciu, maju dve pricom jedna je dokonca s polopriepustnym zrkadlom cez ktore ostry presne ako zrkadlocka, jej cena je vsak asi 300 euracov. Pokial viem tak je uz len canon adapter ktory prenasa clonu a ostrenie a potom su bud s clonou priamo na adaptery alebo s ovladanim clony objektivu takze je nutny manualny objektiv s ktorym vies nastavit clonu. Ano na bezzrkadlovky vies teoreticky dat kazdy zrkadlovkovy objektiv, lenze ako som pisal, myslim ze len nex ma funkciu ktora ti zvyraznuje najostrejsie hrany, cize miesto kde mas zaostrene (volaju to peaking, mozno su nejake videa na youtube)
Marinada: hlavne je to malé a nič menšie s porovnateľnou kvalitou som nenašiel. Objektív som už mal zo "starých čias" a telo ma vyšlo na necelé dve stovky, no nekúp to.
a.ndrejko: súhlasím, ten peaking je veľmi dobrá vec (mám na kamere). Ale aj stabilizátor v tele nie je odveci.
Ved to ja potrebujem. Nieco mensie ale aby to fotilo ako moj doterajsi set. A to teda ten Nex foti ***** dobre. Aj video toci slusne co je pre mna tiez velmi dolezite. A ako bonus je tam este kopa dobrych funkcii.
u videa pozor, nechcem šíriť poplašné správy, ale NEXy sa vraj pri točení videa prehrievajú. Toto u Sony nepochopím - prečo sa snažia urobiť telo čím menšie aj na úkor funkčnosti (a ergonómie) - stačilo by ho o niečo zväčšiť a zmestil by sa aj ten stabilizátor (pritom Minolta, teda terajší Sony, bol prvý výrobca, ktorý začal ponúkať foťáky so stabilizátorom v tele!)?!
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale čo mám robiť, keď mám zálusk na:
M.ZUIKO DIGITAL 45mm 1:1.8
M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:1.8
Nikto iný (až na Pentax a Leicu) nič podobné neponúka.
Na túto alternatívu si už dlhšie brúsim zuby. Momentálne fotím SONY Alpha 200. Nevieš, pasujú objektívy z Alphy na NEX?
heca - Nex maju E bajonet ale cez redukcie mozes nane napratat takmer vsetko.
a.ndrejko: súhlasím, ten peaking je veľmi dobrá vec (mám na kamere). Ale aj stabilizátor v tele nie je odveci.