-----
"Sú muži, ktorí zbožňujú kolektívne športy. Hranie futbalu, basketbalu, hokeja alebo aspoň kariet je pre nich súčasťou akéhosi obradu, pri ktorom bojujú s inými mužmi, vzájomne sa kopú, nadávajú si, hulákajú na seba, aby sa potom pri pive tešili zo spoločného zážitku.
Horský bicykel je oslavou individualizmu. Každý ťahá sám za seba, každý si určuje tempo a vzdialenosť, ktroú chce prejsť. Tu nejde o spoločnú hru, o spoločnú výhru alebo prehru, ale o boj so sebou samým, s počasím, protivetrom ( ten je vždy ), kopcami a vlastnou kondíciou.
Samozrejme, že sú cyklistické partie, ktoré podnikajú spoločné túry, dokonca na ***** športovej úrovni. Každý, kto chce s takoupartiou ísť musí byť kvalitne vybavený a musí mať kondíciu, nesmie zdržiavať a byť príťažou.
Veľa cyklistom nevyhovuje ani tento spôsob, a preto jazdia sami, s egom opojeným pocitom slobody a nezávislosti, napumpovaní adrenalínom a endorfínmi ( to je to, čo vzniká v hlave pri sexe ) a s neprítomným výrazom v tvári. Aj to je horský bicykel. Kto to nezažil, nepochopí."
-----
Myslim, ze vystiznejsi popis nasej lasky som este necital. Nedalo mi to aby som tu na to neupozornil.
posledný komentár: 20. 10. 2025 o 16:43
posledný komentár: 2. 9. 2007 o 4:13
No hlinikovy ram by bola bombova vec, lebo ten by nepraskol, ale zohol sa do praveho uhla a ako by sa s nim potom rezali zakruty
Hlavne by bolo mozne prisposobit si geometriu ramu svojim potrebam - kdykoliv, kdekoliv.
ale treba povedať že SME niesú športové noviny
tak nech do toho nekafru!
Pre mna osobne je to uzasne ked sa mozem spustit krasnou dolinkou alebo vidiet krasny vyhlad a este ked je krasne pocasie, vzdy i ked by som bol na tom mieste po tisici krat uchvati ma to ako po prvy krat, vzdy si pripadam akoby som objavoval cosi nove a vzdy este krajsie. Zaujima ma co vas teda vedie do lesa ci len sportovy vykon alebo aj tuzba po relaxe a radost z pobytu v prirode. Ci vas viac nadchne vyjazd s kamosmi alebo samostatny vyjazd niekde na samotu. Samozrejme moze sa zdat ze som trosku odbocil od povodneho prispevku ale zdalo sa mi to zaujimave v tejto chvili nejak to rozanalyzovat.
ja osobne mám rád kopčeky a najmä potom ten výhlad.. je to super pocit keď sa po niekoľkých hodinách vytrepem s bikom na kopček a vidím to čo vidím
Pre mna osobne je to uzasne ked sa mozem spustit krasnou dolinkou alebo vidiet krasny vyhlad a este ked je krasne pocasie, vzdy i ked by som bol na tom mieste po tisici krat uchvati ma to ako po prvy krat, vzdy si pripadam akoby som objavoval cosi nove a vzdy este krajsie. Zaujima ma co vas teda vedie do lesa ci len sportovy vykon alebo aj tuzba po relaxe a radost z pobytu v prirode. Ci vas viac nadchne vyjazd s kamosmi alebo samostatny vyjazd niekde na samotu. Samozrejme moze sa zdat ze som trosku odbocil od povodneho prispevku ale zdalo sa mi to zaujimave v tejto chvili nejak to rozanalyzovat.
Prave naopak, dakujem za navrat k teme. Za seba - nepoznam lepsi relax, ci uz solo alebo s kamaratmi. Praca na kondicke a sportovy vykon je prijemny vedlajsi ucinok.
Ja zas radsej idem hore na kopec