Ahojte všetci. Minulý rok to bol 1. rok čo som jazdil na bicykli viac ako obvykle. Teraz v zime som si kúpil Meridu S- Presso 300 fitnees bicykele. Vôbec sa do toho nerozumiem, ale chcel by som si kôpiť nejaké tretry. Na internete som videl nejaké s podrážkou podobnou kopačkám, cestné s hladkou podrážkou-neviem ako to sedí v pedáloch. A ešte som videl nejaké návleky na tretry, čo je to zač? Jazdiť chcem len po asfaltke. Ďakujem veľmi pekne za odpovede
vyhoda tretier je hlavne pevna podrazka- tzn. lepsi prenos energie do pedalov a taktiez moznost pouzitia naslapnych pedalov, avsak niektore turisticke modely mavaju podrazku ako klasicka obuv, cize nie uplne pevnu. Treba hlavne zvazit, ci chces pouzit aj naslapne pedale, v tom pripade by totiz boli idealne nejake pevne mtb tretry. Naopak ak neplanujes naslapy, potom budes spokojny aj s turistickymi tretrami, ich hlavnou vyhodou je univerzalnost, tzn. ze sa v tom pohodlnejsie chodi a tlaci bicykel.
No pokial chce jazdiť iba po asfalte tak budú cestné tretry asi vhodnejšie ako mtb, je tam väčšia styčná plocha tretry s pedálom, čiže väčší prenos energie, samozrejem to chce aj nové pedále (z dostupnejších napr. tieto http://www.suncycle.sk/sk/produkt/pedale-shimano-pd-r540/37) takže záleží od financí. Návleky sa používajú do daždivého prípadne chladného počasia Napíš kolko chceš do toho investovať potom sa lepšie radí
Naopak ak neplanujes naslapy, potom budes spokojny aj s turistickymi tretrami, ich hlavnou vyhodou je univerzalnost, tzn. ze sa v tom pohodlnejsie chodi a tlaci bicykel.
Bicykel sa netlačí, nie je to kočík. A k otázke - ak neplánuješ kúpiť aj špeciálne pedále, tretry nevyužiješ. Ešte tak turistické, majú o niečo tvrdšiu podrážku ako klasické tenisky a keď sa raz rozhodneš jazdiť SPD (alebo iný systém, pozn. autora ), budeš mať o starosť menej. Ja som to tak riešil, keď som jazdil pedále s košíkmi. Tretry s pedálmi sú iná liga, samozrejme.
TMAX: Chcem robiť veľa kilometrov, ale len po asfaltke,keď mi mtb tretre nebudú vhodné, tak si kúpim aj cestné s pedálmi. Ináč koľko stoja tie nášľapné pedály? A čo hovoríš na značku merida? Ja som chcel bike Bianchi alebo La Pierre fitness, ale najbližšie je predajňa v Ke a Po. Vďaka.
Zdá sa mi dosť nelogické kupovať MTB tretry keď chceš jazdiť len po asfalte a najmä keď chceš ako píšeš jazdiť veľa kilometrov. MTB má zmysel, keď chceš jazdiť aspoň nejaký terén, ale keď sa chceš poučiť na vlastných chybách tak ich kľudne kúp . Ak si všimneš môj príspevok vyšie tak som ti tam dal jeden link na dostupné cestné pedále. Do 100 eur by si sa mohol mestiť tretry aj s pedálmi pri základných modeloch.
skuste mi poriadit nejake zakladne topanky, mam gt 2.0 avalanche, na bycikli budem jazdit cca 8 km do prace a cez vikendy s priatelkou do 20-30 v sobotu. nieco na bezne nosenie, menit pedale ani kosiky neplanujem. co by ste mi odporucili ? alebo kaslat nato a slapat dalej v adidas stabill ?
preto sa pytam ci pri tvrdych topankach nieje sliapanie lepsie, horsie, komfort. mozno to trosku prehanam no preco nerobit nieco lepsie. diky za odpoved kupim zabky
Je to vec zvyku. Na obycajnych pedaloch je uplne jedno aka je obuv. Moja zena pred par rokmi maximalne protestovala, ze som jej planoval kupit tretry a naslapne pedale. Nakoniec si na nich zvykla tak, ze pred par dnami mi pripominala, aby som jej uz vymenil obycajne pedale (pouziva ich zime) za naslapne, lebo uz bude jazdit v tretrach s navlekmi.
Keď som začínal, neboli takéto problémy: Aké tretry? Boli dostať len jedny. Nedávno som ich vyhrabal zo škatule a čudoval sa, že tie predpotopné Botasky z pravej kože sú takmer nezničiteľné.
galipe 54 jasne chapem urcite trosku prehanam, podobme reagujem ja ked si niekto kupi na fabiu gumy RSR alebo zacinajuci hokejista ma vystroj drahsiu ako Acko skor som potreboval vediet aky je rozdiel oproti akymkolvek topankam a v com spocivaju ich vyhody a ak ano tak ake. tak ma berte s rezervou
Valecek, môj príspevok som nemienil vôbec ironicky. Len som sa pozastavil nad súčasnými "problémami" s výberom tretier.
Niekedy takýto probém nebol a jazdilo sa.
Pozužitie tretier jednoznačne zvýši komfort pedálovania. Cestné pevnejšie držia nohu ale je problém ísť v nich do krčmy na kofolu. MTB sú univerálnejšie. Na webe nájdeš však aj tretry na ktoré je možné použiť oba druhy kufrov.
Je to vec zvyku. Na obycajnych pedaloch je uplne jedno aka je obuv. Moja zena pred par rokmi maximalne protestovala, ze som jej planoval kupit tretry a naslapne pedale. Nakoniec si na nich zvykla tak, ze pred par dnami mi pripominala, aby som jej uz vymenil obycajne pedale (pouziva ich zime) za naslapne, lebo uz bude jazdit v tretrach s navlekmi.
palec hore, presne k tomuto by som sa chcel aj ja dopracovat pri mojej
Keď som začínal, neboli takéto problémy: Aké tretry? Boli dostať len jedny. Nedávno som ich vyhrabal zo škatule a čudoval sa, že tie predpotopné Botasky z pravej kože sú takmer nezničiteľné.
take sme mali asi vsetci v tej dobe, zospodu sa musel taky plast priklincovat a ked som si nohy kozenym remienkom v kosiku dotiahol, tak nohu dostat z toho von sa nepodarilo, pred kazdym zastavenim sme museli remienok povolit a az potom sla noha von z kosika, niekolkokrat som yebol na bok ked predomnou auto nahle zastavilo nie ako dnes ked staci nohu do strany vykopnut
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
savings Shimano PD-M520 nášľapné pedále, strieborná
34,99 € savings
MOC 57,99 €Bicykel sa netlačí, nie je to kočík. A k otázke - ak neplánuješ kúpiť aj špeciálne pedále, tretry nevyužiješ. Ešte tak turistické, majú o niečo tvrdšiu podrážku ako klasické tenisky a keď sa raz rozhodneš jazdiť SPD (alebo iný systém, pozn. autora
Niekedy takýto probém nebol a jazdilo sa.
Pozužitie tretier jednoznačne zvýši komfort pedálovania. Cestné pevnejšie držia nohu ale je problém ísť v nich do krčmy na kofolu. MTB sú univerálnejšie. Na webe nájdeš však aj tretry na ktoré je možné použiť oba druhy kufrov.
palec hore, presne k tomuto by som sa chcel aj ja dopracovat pri mojej
take sme mali asi vsetci v tej dobe, zospodu sa musel taky plast priklincovat a ked som si nohy kozenym remienkom v kosiku dotiahol, tak nohu dostat z toho von sa nepodarilo, pred kazdym zastavenim sme museli remienok povolit a az potom sla noha von z kosika, niekolkokrat som yebol na bok ked predomnou auto nahle zastavilo
savings Shimano XT PD-T8000 nášľapné pedále, jednostranné + zar. SM-SH56
80,99 € savings
MOC 125 €