chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Zdravím. Jazdím 50% cestu (30-60km výjazdy) a 50% terén (vrátane skokov, dropov..) a potreboval by som poradiť plášť, ktorý by nemal válivý odpor ako tank ale čosi by aj v lese podržal. Mám 17kg full. Doteraz som jazdil Kendy Blue Groove 2,35 a týchto rozmerov by som sa chcel zhruba držať. 2,4 už nie (jedine že by sa jednalo o nejaký užší model) S plášťami som bol spokojný, možno ich kúpim zas ale chcel som popozerať niečo iné ešte. Za každú radu budem vďačný
Doteraz som jazdil 15kg HT. A šlo to.. nie najľahšie ale šlo to. Tých 60km som s tým dal na rezervu. Tento rok sa chystám na 100km ale tak trochu si ma teraz znepokojil. Nebude 2,2 slabé do lesa? Neviem či sa vôbec dá nájsť nejaký kompromis medzi tým, ale tak snáď áno.
Jumpsport je u nás v KE tak musím pobehať čo sa dá, snáď narazím na nejakú schopnejšiu 2,2. Nechcel by som moc znižovať ale keď som s 2,35 šľapal na Kojšovú hoľu nebola to rekreačna prechádzka.
S tym TPI je to presne naopak, cim vysie tym nizsia zivotnost a odolnost voci prerazeniu, ale zase lepsia prilnavost k povrchu a tym padom aj vysia rychlost.
Si teraz tresol blbost. Si to mylis s makkostou gumy.
Mountain King II v pohode. Len sa priprav, ze tie lacne sa velmi lahko prepichnu a bocne steny tiez niesu nejake hrube.
Problem mala jedna vyrobna seria s black chilly kde bola chybna zmes a cele sa im to drolilo po par KM.
Conti MK2 kevlar s Black Chilly zmesou mám vpredu, drží super, po cca 1000km vyzerá stále novo, tak to hádam také tragické nebude
Ani trhanie štupľov ma nepostihlo
Hoc cesty asi jazdím menej ako ty...
Tiez jazdim moutain kingy na cestach/necestach a mozem povedat, ze odvaluju v pohode aj na tvrdom povrchu. Mam na nich nabehanych nejakych 300KM a vyzeraju viac menej nove. Ked sa zadny zderie po 1000km tak nech sa zderie, za 10 eu to nieje taka velka skoda.
Ja inak po minulom roku odporúčam Continental X-Kingy. Rýchle plášte s dobrým záberom (mal som ich vzadu a vpredu). Lenže RS verzia vzadu mi pár krát zadefektovala, čo ja nie som zvyknutý Preto som dozadu chcel dozadu k Xkingu niečo iné, ale nakoniec ostávam aj vzadu pri ňom ale v Protection verzii - to budem mať setup na preteky...
Životnosť plášťa nezávisí od tpi(môže, ale myslím, že rozdiel v prospech vyššieho je minimálny).
Životnosť závisí najmä od zmesy. Mäkšia= lepšie drží, vyšší valivý odpor, kratšie vydrží...
Čo je to tpi ti snáď niekto definuje presne, ale myslím, že je to niečo ako hustota vlákien alebo také niečo. Kvalitnejšie pneu majú väčšie tpi.
Poradiť ti neviem, ani s jedným som nemal tú česť, ale mne je mišiak sympatickejší.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
mam v supliku 2 nove RaRa evo triple som zvedany co to vydrzi
Tie rozmery si môžeš porovnávať tu
http://www.reifenbreiten-datenbank.de/reifen-Kenda-Blue%20Groove-26x2.35.html
http://www.reifenbreiten-datenbank.de/reifen-Specialized-Eskar-26x2.30.html
a samozrejme aj iné plášte si tam nájdi
daj si tam 2,2 nejake lahsie
Jumpsport je u nás v KE tak musím pobehať čo sa dá, snáď narazím na nejakú schopnejšiu 2,2. Nechcel by som moc znižovať ale keď som s 2,35 šľapal na Kojšovú hoľu nebola to rekreačna prechádzka.
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-michelin-wild-rock%C2%B4r-2-25/3702
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-michelin-wild-grip%C2%B4r-225-tlr-2012/4378
Michelin Wild Enduro Front Magix Competion line 29x2,40 TS TLR MTB plášť kevlar čierny
79,99 €
MOC 88,99 €Si teraz tresol blbost. Si to mylis s makkostou gumy.
Problem mala jedna vyrobna seria s black chilly kde bola chybna zmes a cele sa im to drolilo po par KM.
Ani trhanie štupľov ma nepostihlo
Hoc cesty asi jazdím menej ako ty...
Maxxis Advantage 2,25
http://www.soof.sk/soofshop/eshop/12-1-PLASTE-A-DUSE/29-2-Plaste-26-FR-DH/5/969-Maxxis-Advantage-Drot
Maxxis High Roller MaxxPro 2,35
http://www.soof.sk/soofshop/eshop/12-1-PLASTE-A-DUSE/29-2-Plaste-26-FR-DH/5/400-Maxxis-High-Roller-MaxxPro-60a
Rozhodujem sa medzi Michelin Wild Rock´R 2,25 KEVLAR // 20€ // 690g // 60tpi
a Maxxis Advantage Drôt // 20€ // 720g // 60tpi
Je 60tpi veľa? Nezíde to skoro dole? Nerád by som po 1000km menil plášte. Doteraz som jazdil 30tpi a držalo to slušne.
Životnosť závisí najmä od zmesy. Mäkšia= lepšie drží, vyšší valivý odpor, kratšie vydrží...
Čo je to tpi ti snáď niekto definuje presne, ale myslím, že je to niečo ako hustota vlákien alebo také niečo. Kvalitnejšie pneu majú väčšie tpi.
Poradiť ti neviem, ani s jedným som nemal tú česť, ale mne je mišiak sympatickejší.