Ucelom tohto okienka nie je denny pravidelny informacny servis o tom, co ide v TV. Mali by sme ho vyuzivat len na upozornenie na zaujimave filmy resp. ine relacie, ktore sa budu vysielat v slovenskych a ceskych TV v horizonte najblizsich dni resp. hodin. Proste by to tu malo sluzit okrem odporucenia aj ako pripomienkovac pre filmovych fanusikov. A hlavne to tu prosim nezaspamujme off to*****m, aby tato tema naozaj sluzila svojmu ucelu. Dakujem za pochopenie.
P.S. Na sledovanie TV programu mozem 100%-ne odporucit tento podla mna zatial neprekonany on-line TV program.
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 9:08
Aspon ze tak. Uz som zacinal pochybovat o normalnosti toho vyrobcu.
Je pravda, že za služby sa platí a nová malá tlačiaren je za pár šupov...
Bavil som sa na tom, ako to ten týpek-detektív "vypátral". Keby mi zavolal, tak sa to dozvie za minútu z oficiálneho zdroja
Tak som si z archivu ten dokument teraz rano pozrel este raz od zaciatku. Vcera som ho totiz zapol len cca od polovice. Info o tom, preco je tam ten cip na pocitanie poctu vytlacenych stran a nasledne zablokovanie tlaciarne (ze po urcitom pocte stran je predpoklad zaplnenia zasobnika odpadneho atramentu), tam bolo. A bolo aj spomenute, ze staci vycistit/vymenit zasobnik a resetnut pocitadlo v cipe. Cize nechapem Tvoje tvrdenie o zavadzani, ked aj Ty sam si napisal len to, co odznelo v dokumente.
No ja som to v dokumente pochopil tak, že zlý výrobca po vytlační určitého počtu strán zablokuje tlačiareň a tak zabezpečí programovo obmedzenú životnosť. Ďalej v dokumente bolo, že šikovný a dobrý Edison objavil, že ide len o zaplnenie zásobníka odpadového atramentu. Ďalej objavil, že zablokovanie je odvodené od informácie o počte strán v čipe. Tak sa náš Edison rozhodol, že si svojpomocne vymení zásobník a s pomocou ďalšieho Edisona programátora resetne čip. Proste takto dvaja Edisoni prešli cez rozum zlému výrobcovi, ktorý programovo obmedzil životnosť tlačiarne. Odprezentovali to ak, že bežný užívateľ toto riešenie nemá. Má ho len Edison.
Takto som to pri prvom pozretí videl ja. Druhýkrát som to nepozeral...
Skutočnosť je taká, že každá atramentová tlačiareň má zásobník na odpad. Tie prepracovanejšie a teda aj drahšie to majú riešené zásuvným "šuflíkom", ktorý si uživateľ kúpi a vymení sám. Tie lacné majú len zabudovaný blok akéhosi filcu, ktorý sa mení po rozobratí tlačky v servise. O tomto je používateľ normálne informovaný. Netreba objavy Edisona.
V tom vidím to zavádzanie. Nejde o zákernosť výrobcu, ktorú odhalil Edison, ale o údržbu, ako výmena filtrov v aute.
Ešte technické upresnenie: nie je to závislé od počtu vytlačených strán, ale počíta sa množstvo atramentu čerpaného pri čistení do odpadu. Takže ak sa používa nekvalitný atrament a treba často čistiť hlavu, odpad sa zaplní skôr. Takisto je to, ak je tlačiareň v špinavom prostredí... treba často čistiť...
Normálne ten zabudovaný zásobník vydrží pár rokov, preto chápem, že pri nízkej cene tlačiarne, ktorá má svoj vek užívateľ zvažuje tento servisný zásah pre jeho cenu a kúpi novú tlačiareň. To je proste súčasná konzumná spoločnosť. Nemám rád tento konzum, ale to nezmením. Ludia šomrú, že veci nič nevydržia, ale zároveň chcú nízke ceny. Výrobcovia taktiež chcú predávať. Každý má v tom konzume svoje miesto...
Opakujem, že nepovažujem výrobcov za neviniatka. Každý chce uchmatnúť čo najväčší kus koláča, ale treba vidieť veci reálne a aj ekoteroristov brať s rezervou a hlavne držať sa faktov.
Sorry nedá mi ešte raz sa k tomu vrátiť. Budem hovoriť o tej "svojej" tlačiarni, lebo sa v tom orientujem. Nevidel som totiž ten dokument od začiatku a až teraz sa z tohoto záznamu dozvedám, že za výmenu odpadového zásobníka pýtali 120€!!!. Je fakt na vine výrobca???
Skúsim zhrnúť fakty: Podľa videa ide konkrétne o tlačiareň EPSON STYLUS C42UX. Totálny low end produkt predávaný v minulosti aj u nás za cca 40€. Nejdem tipovať za čo ju niekde v Ázii, či v Indonézii vyrobili, keď u nás na pulte stála 40€. Ako som spomínal v minulom príspevku, táto kategória tlačiarní nemá kvôli cene užívateľsky vymeniteľný zásobník odpadového atramentu, ale sa to robí v servise. V dokumente ten servis za daný úkon pýtal 120€. Autori dokumentu vyvodili z toho záver, že ide o programové skrátenie životnosti tlačiarne...
A teraz pozor. Materiálové náklady na daný servisný úkon sú podľa cenníka koncových cien výrobcu 0,73€ časová náročnosť cca 15-20minut.
Takže problém je v tom, že tých 20 minut nie veľmi kvalifikovanej práce technika (oddeklovať, vymeniť, zadeklovať, resetovať počítadlo) niekto hodnotí na 119€. Pričom niekto iný výrobu komplet výrobku, s neporovnateľnými materiálovými nákladmi, distribúciou... hodnotí na 40€.
Hodnotenie nechám na vás
keby nahradny dieel stal 5e a vymenil by si to user sam tak sa to da povazovat za preventivnu ochranu pred znicenim tlaciarne, ale kedze je to inac tak nie
Nepostrehol si, že ide o počítadlo zásobníka odpadového atramentu. Keď sa po naplnení nezastaví, zásobník pretečie. Atrament vytečie z tlačiarne na stôl, koberec, nábytok... A ty by si potom mudroval, že výrobca je hlúpy, keď nezabezpečí tak jednoduchú vec...
Stále si myslíš, že by bol zákazník spokojný???
Ale prečo sa toto spája s výrobcom??? Výrobca poskytne diel za menej ako 1€ (to je doporučená predajná cena, servisák to kúpi lacnejšie) a nejaký nenažraný servisák chce (v neviemktorej krajine) 120€ za výmenu. Výrobca s tým nič nemá. Na Slovensku je cena prijateľná a v Indii by práca stála povedzme tiež jedno euro, tak ako materiál.
Ale ono to tak je, len pri tlačiarňach trochu vyššej kategórie. V cenovej úrovni povedzme 150€.
V lowendoch je to nastavené tak, že pri primeranom zaťažení sa tlačiareň výmeny väčšinou nedožije. A keď sa dožije, tak sa predajca začne vyhrážať vysokou cenou servisu s cieľom predať novú tlačiareň. Vyhovára sa na výrobcu. A ja sa snažím vysvetliť, že podľa mňa výrobca poskytuje náhradný diel za primeranú cenu a dáva šancu na rozumnú službu zákazníkovi.
MGM 20:00 Transamerica
http://www.csfd.cz/film/199405-transamerika/
ukazka tu http://www.sms.cz/film/superzralok/ukazka
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1095913550-nedej-se/