chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Ale RS stoja 2x toľko, neviem kolko jazdíš ale ak by to liezlo do peňazí, tak možno dopredu RS a dozadu shitový.
Ja mám na biku 680 a je to tak na hrane, viac si neviem predstaviť na XC, 640 mi osobne prišlo pohodlnejšie. Ale záleží aj od toho aké máš dlhé ruky. Ale z dlhších nieje problém zrezať, keby náhodou.
Dobry den, chcel by som si kupit nove plaste, ale zial som strateny v oznaceniach a neviem ake kupit na plasti, ktore mam momentalne na kolese mam oznacenie (42-622) 700x40C a na rafiku 700Cx23C/28C 622x17. Vedel by mi niekto vysvetlit, co tieto oznacenia znamenaju? Pozeral som nove plaste a vacsina z nich bola 700x35, pasoval by mi aj tento plast?
700Cx40C je nejaká divná francúzka norma, normálne sa to má označovať 40-622 (šírka plášťa-priemer ráfika). Zhodou okolností budem tiež kupovať plášte na 622mm ráfik na mojej Eske, má miestne osadenstvo skúsenosti s Maxxis Detonator alebo Michelin Lithion? (farebné boky nutnosť, bude to na štýl SS/fixie). Ak máš trocha zbytočného času tak sem si môžeš pozrieť ako sa značia plášte http://sheldonbrown.com/tire-sizing.html
post588690.html#p588690 moja skúsenosť k tým conti. postupne sa mi vytrhali zuby na štvrťke kolesa a keď som behom týždňa chytil dva defekty (seknutá duša kde chýbali tie zuby) bolo rozhodnuté. predný vydržal doteraz no už je načatý z boku, takže do týždňa výmena.
700Cx40C je nejaká divná francúzka norma, normálne sa to má označovať 40-622 (šírka plášťa-priemer ráfika). Zhodou okolností budem tiež kupovať plášte na 622mm ráfik na mojej Eske, má miestne osadenstvo skúsenosti s Maxxis Detonator alebo Michelin Lithion? (farebné boky nutnosť, bude to na štýl SS/fixie). Ak máš trocha zbytočného času tak sem si môžeš pozrieť ako sa značia plášte http://sheldonbrown.com/tire-sizing.html
a do rafiku co mam, mozem dat aj uzsie plaste ako 40mm? napr 37 alebo 35?
Veď to máš na ňom napísané: 700Cx23C/28C 622x17 čiže tam môžeš dať 23mm až 28mm
a teraz co som tam mal 40mm, tak tie tam nepatrili? teda zaujimala by ma posledna vec, ake siroke plastne tam mozem dat (min, max)? (aby samozrejme normalne drzali a dalo sa na nich jazdit)
17mm je sirka rafka sa puziva bezne aj v MTB a nebol problem dat 50mm plast... akor ide o to, aka sirka sa mu zmesti do ramu aby tam bol aj rezerva 35 je taky bezny trekingovy rozmer
vdaka, to som si chcel precitat a este posledna otazka, chcel by som si este kupit centrovaci kluc, da sa zistit z rafiku 700Cx23C/28C 622x17 s akym priemerom mam kupit centrovaci kluc? ak nie, ako mam zistit vhodnu velkost centrovacieho kluca? na s*****ch nevidim nic napisane
chcem sa spytat ze co je lepsie na jazdu po polnych cestach a sem tam cestach medzi Rocket Ron 2.4 a Nobby Nic 2.25
mam navyber len tieto dva plaste ziadne ine
Aký máš bike? Koľko vážiš?
NN je vhodný do ťažšieho terénu. RoRo je dosť univerzálnejší dezén. Šírka 2,4 však už nemusí pasovať do XC rámu. Šírka od 2,3 sa používa na FR.
Ja by som na klasický XC HT radšej zobral NN. (i napriek hrubej vzore nemá až taký zlý valivý odpor na pevnom podklade)
Kúrňa, veď na biku v profile máš NN. Tak ich musíš poznať.
RoRo majú menší valivý odpor ako NN. To platí pri rovnakej šírke a nahustení.
Na tvrdom podklade sa širší RoRo zrejme vyrovná užšiemu NN.
Bikera by mala zaujímať i váha pneu.
Ako som pozrel tvoj bike, trocha nalepeného blata na pneu a pri 2,4 ti bude odierať vidlu a zadnú stavbu.
Ja by som v tvojom prípade zrejme bral NN 2,25.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja mám na biku 680 a je to tak na hrane, viac si neviem predstaviť na XC, 640 mi osobne prišlo pohodlnejšie. Ale záleží aj od toho aké máš dlhé ruky. Ale z dlhších nieje problém zrezať, keby náhodou.
a do rafiku co mam, mozem dat aj uzsie plaste ako 40mm? napr 37 alebo 35?
a teraz co som tam mal 40mm, tak tie tam nepatrili? teda zaujimala by ma posledna vec, ake siroke plastne tam mozem dat (min, max)? (aby samozrejme normalne drzali a dalo sa na nich jazdit)
mam navyber len tieto dva plaste ziadne ine
NN je vhodný do ťažšieho terénu. RoRo je dosť univerzálnejší dezén. Šírka 2,4 však už nemusí pasovať do XC rámu. Šírka od 2,3 sa používa na FR.
Ja by som na klasický XC HT radšej zobral NN. (i napriek hrubej vzore nemá až taký zlý valivý odpor na pevnom podklade)
Kúrňa, veď na biku v profile máš NN. Tak ich musíš poznať.
Na tvrdom podklade sa širší RoRo zrejme vyrovná užšiemu NN.
Bikera by mala zaujímať i váha pneu.
Ako som pozrel tvoj bike, trocha nalepeného blata na pneu a pri 2,4 ti bude odierať vidlu a zadnú stavbu.
Ja by som v tvojom prípade zrejme bral NN 2,25.