20.06.2013 35 stupnov celzia a ja biciklujem po snehu na štrbskom plese
Tak to si kus prehnal. Vtedy tam mohlo byť maximálne 27 st.C.
Tohtoročná "jar" bola v Tatrách extrémne chladná, do polovice apríla tu neustále mrzlo, vďaka čomu sa sneh na niektorých miestach udržal doteraz.
Cavelon ty veris shmu? lebo nespocetne x malo podla nich u nas prsat a u nas slnecno cely den heh
Predpoveď počasia je jedna vec a namerané teploty druhá. Isto viem, že na Štrbskom Plese tohto roku zatiaľ nebolo 35 st.C.
Predpoveď SHMÚ vnímam iba ako pomôcku s určitou pravdepodobnosťou. Niekedy im to (napr. z 3-dňového Aladina) výjde presne na hodinu, inokedy je to úplne ináč. Vzhľadom na morfológiu Slovenska predpovedať počasie nie je jednoduchá záležitosť, aj keď by sa na nej dalo IMHO čo to vylepšiť.
joooj chlopi neviete si predstavit ako tam bolo - na strbskom v ten den horuco, 30 stupnov to určite na sto percent bolo , A ja na bycikli na snehu.Neuveritelne.
Ty vole, krasa. Cim fotis? Ja na NEXE musim vypnut steady shot pri dlhych expoziciach inac to rozhybe. Stativ mam za 11€ a vpohode splna funkciu uz vyse roka.
Canon Power Shot S3 IS, statív mám len takú vreckovú 3-nožku. Nie som stále schopný kúpiť normálny, ale budem musieť. Druhá vec, že včera aj dosť fúkalo... Expozícia nebola až taká dlhá, dal som 2,5 sekundy.
Marinada ako to mas s casovou spustou na 5R? na panasonicu som na stative stale pouzival 2s delayed shot aby som tym nepohol pri stlacani spuste. 10s na nexe mi pride ako overkill. to akoze inzinieri zo sony chcu aby som kupil dialkovu spust? to wifi je nepouzitelne stale to treba setupovat
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak to si kus prehnal. Vtedy tam mohlo byť maximálne 27 st.C.
Tohtoročná "jar" bola v Tatrách extrémne chladná, do polovice apríla tu neustále mrzlo, vďaka čomu sa sneh na niektorých miestach udržal doteraz.
Predpoveď počasia je jedna vec a namerané teploty druhá. Isto viem, že na Štrbskom Plese tohto roku zatiaľ nebolo 35 st.C.
Predpoveď SHMÚ vnímam iba ako pomôcku s určitou pravdepodobnosťou. Niekedy im to (napr. z 3-dňového Aladina) výjde presne na hodinu, inokedy je to úplne ináč. Vzhľadom na morfológiu Slovenska predpovedať počasie nie je jednoduchá záležitosť, aj keď by sa na nej dalo IMHO čo to vylepšiť.
http://outserv.shmu.sk/sk/?page=1&id=meteo_num_mgram
Hore cez tie menu sa preklikáš na rôzne údaje.
Ten ventil je asi trocha nakrivo ale to "skreslenie" by mal byt efekt, rybie oko ak sa nemylim.
Edit: ok, nie je až také mega, nemusíš nič vysvetlovať
pred tým som robil pokusy s týmto: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.dslrremote&hl=sk síce to funguje, ale na mojom telefone to ma slaby vykon a pochybujem, ze na inom to bude vyrazne lepsie