,, a dnes to opäť ukázal v čom je jeho sila...

A presne s týmto mám ja najväčší problém pri cyklistoch ako Cavendish,Graipel,Goss,Kittel,že to je jediné v čom sú dobrí a čo ovládajú,ale cyklistika to nie sú len špurty 200 metrov pred cielom.Ano, keby bola cyklistika len o rovinatých etapách,tak napíšem,že patria k špičke.Ale cyklistika sú aj kopce,časovky.klasiky ,treba to brať komplexne-a z tohto hľadiska sú pre mňa títo páni,presne ako som napísal absolútne dno,a za tým si stojím.Uspechy Cavendisha na OH alebo MS sú z dôvodu toho že profily tých tratí sú absolútne rovinaté,alebo len mierne zvlnené,pokial by tam bola čo len trochu náročnejšia trať(ako napr.2 a 3 etapa na TDF)kde by bol Cavendish???Z 20 minútovou stratou kdesi 15km za pelotonom z jazykom v reťazi :D Je pravda že som vo svojich príspevkoch použil dehonestujúce výrazy,a vôbec nechcem spochyňovať Cavendishove majstrovstvo v špurtoch,tam je najlepší,bohužial pre mňa je to stále málo,cyklista by mal byť aspoň do určitej miery všestranný alebo univerzálny....
03.07.2013 - 23:05:28
00
Optimus:Skoro uplny suhlas
04.07.2013 - 06:44:25
00
optimus: si si vsimol vcera ako orica dupala cca min.100km,taky Goss,Meier,stari paprdovia Tuft,Stewie to sa len tak nevidi....ale tiez mam taky nazor ako ty,ale bez tychto dupacov by nebola ziadna show
04.07.2013 - 07:48:09
00
Musím ti oponovať... Tím je taliansky, sídli v Taliansku, má taliansku licenciu, má taliansky management... V tom managemente sa vymenilo oproti Liquigasu veľmi málo ľudí - počnúc generálnym riaditeľom a končiac skladníkom alebo vodičom autobusu. Americký je jedine generálny sponzor.


JoKo až takto si to rozpisovať nemusel, to je mi samozrejme dobre známe, avšak predsa len, hlavný sponzor už je iný a nemyslím, že do chodu tímu nezasahuje...nie sú to ľudia mimo cyklistiky, ktorí len poskytli svoje peniaze... :)
04.07.2013 - 07:59:35
00
canopus: na druhej strane keby nenechali utiect tych 6-tich, tak nemuseli dupat. Ked im tieklo do topanok tak tahalo vsetko co malo nohy :-) Zlty dres je zlty dres :-) No ale to je na tomto sporte to pekne :-)
04.07.2013 - 08:27:48
00
Will Ked je extremne mlady,ma sa uspokojit s uspechmi a nechciet viac? To hadam nie.To urcite nepisal sportovec. Kazdy chce vyhravat a dravci ako Peter to budu chciet cely zivot,kym budu aktívni. Akože mu ma stačit to co dosiahol a može byt rad? Čo je to extremne mlady? 22 je extremne mlady? Jedine co ma pred sebou su vitazstva.Možno ma odborník pravdu v angl.preklade,ale každy si všimol pri dojazde ked vyhral Gerans,že ten kto tahal Sagana (neviem meno) pri dojazde išiel cez zuby a to že sa nechal podíst znamena,že sa už nedokazal koncentrovat kvoli extremnej vycerpanosti.A vcera ked Petra chcel,uz neviem kto chcel z Cannonu potiahnut ani sa nedokazal k nemu priblizit.Preto ho aj zavreli,ale to Peter nikdy nepovie nahlas ani pred svojimi kolegami,pretože vie že robia pre neho maximum.Ja nie som odbornik,ale pisem to co vidim a citim. Na druhej strane suhlasim s tym,že mu pomahaju počas etapy kde to potrebuje niekedy viac ako tesne pred spurtom.

Optimus .predstav si ze si šefom Omegy. A ako pisal myslím JoKo,prinasa ti nech chalan peniaze do tímu a nie málo ,a nehovoriac,že je to zrejme najlepši špurter. Čo by si robil. A to ho zrovna nemusím ,ani Greipela. Keby si bol Nemec tí maju zas spickovych špurterov,tak by Ta iritoval napr.Sagan. Ak píšeš,že jazdci podobneho typu su uplne dno,tak nemas o cyklistike ponatia. Nemas ponatia o tom ake to je spurtovat cca 500m v 70km/h pri cca 1000W po 200km. To nedas ani 50m. Ani Peter si nemože dovolit ist cez kopce typu 1 kategorie uplne vpredu a chciet spurtovat po 200km.To by dokazal,mozno raz,aj to by mu museli "ist " o zeleny dres.A uz vobec nie 3-4 dni po sebe. Jednoducho sa vycerpa tam kde to nepotrebuje. A co hovoris na vrcharov co zas v porovnani so spurtermi vyzeraju v spurte ako keby mali dostat infarkt. Kazdy sa specializuje a ma na nieco vlohy predpoklady. Prestan s tym zhadzovanim.Je vela vsestrannych cyklistov ,dosiahli mozno 1-2 vitazstva. Napr Bakelants. Ked ma niekto kratke svalove vlakna nikdy nebude vyhravat TdF.Prebudovanie trva niekolko rokov a nemusi to vyjst.
04.07.2013 - 08:29:03
00
Toto je zaujímave: http://sport.aktuality.sk/c/151849/peter-sagan-cavendish-je-najrychlejsi-sprinter-na-svete/

citujem" "Dnes to už bolo o čosi lepšie, keďže som bojoval so šprintérmi, takže pohoda," tvrdil Peter Sagan, ktorý sa v záveroch etáp nemôže spoliehať na podobnú pomoc od kolegov z tímu Cannondale, akú dostávajú Cavendish či Greipel od Omega Pharma-Quick Step či Lotta Belisol. "Nemôžeme urobiť podobné vlaky. Aj dnes ma však kolegovia z tímu držali vpredu a záver bol už iba na mne," doplnil Peter Sagan.

čo povieš Optimus
04.07.2013 - 08:33:45
00
Toto je zaujímave: http://sport.aktuality.sk/c/151849/peter-sagan-cavendish-je-najrychlejsi-sprinter-na-svete/

citujem" "Dnes to už bolo o čosi lepšie, keďže som bojoval so šprintérmi, takže pohoda," tvrdil Peter Sagan, ktorý sa v záveroch etáp nemôže spoliehať na podobnú pomoc od kolegov z tímu Cannondale, akú dostávajú Cavendish či Greipel od Omega Pharma-Quick Step či Lotta Belisol. "Nemôžeme urobiť podobné vlaky. Aj dnes ma však kolegovia z tímu držali vpredu a záver bol už iba na mne," doplnil Peter Sagan.

čo povieš Optimus

Ak si pozorne čítal môj predošlý príspevok,tak tam som napísal že čo s týka špurtovania 200 m pred cielom je Cavendish najlepší,ja toto nespochybňujem!!!

Lenže ty miešaš hrušky z jablkami,ja nie som šéf omegy,mňna nezaujíma kolko peňazí zarobí ,ja sa na to pozerám z môjho čisto subjektívneho pohľadu,a hodnotím komplexnosť cyklistu,a tam je na tom velice biedne.Dnes už aj futbalista alebo hokejista,ak chce byť úspešný musí byť univerzálny,tzn.aj útočník trebárs nastriela vela golov,ale musí vedieť aj brániť,no pokial ty sa pozeráš na Cavendisha tak že je síce skvelý špurtér,a ti to stačí-je to tvoj názor ktorý rešpektujem,a určite nebudem tvrdiť že je mylný,každý uznávame iný typ cyklistu.Len ešte na margo vrchárov ktorý ako si napísal pri špurte vyzerajú ,,na infarkt,,(aj keď to podla mňa vyzeral Cavendish v 2 a 3 etape :D )Tí vrchári nenaberú žiadnu stratu lebo peloton v rovinatej etape príde spolu zo špurtérmi,akurát že na záver nebojujú o víťazstvo.Ale Cavendish v takej etepe ktorá ani nie je pre vrchárov extrémne náročná naberie 20 min.sekeru(a to má pri sebe ešte 5 ľudí ktorí ho ťahajú)-to je ten podstatný rozdiel ktorý ja vidím medzi Cavendishom a spol. a ostatkom :)
04.07.2013 - 08:54:26
00
ono zase ani ten vrchár to nemá ľahké, keď zafúka vietor a pelotón sa delí v terezíne...inak nezabudni, že Tour má 21 etáp a sily treba rozložiť rozumne :)
04.07.2013 - 09:04:00
00
hehe to su zas debaty :) univerzalny komplexny cyklista bol mozno tak Mercx, dnes sa uz vsetci specializuju na co maju... aj P.Sagan je tiez prakticky "len" puncheur (aj ked vie dost dobre zasprintovat), akonahle pride skutocny kopec tak si bude spolu s Cavom tahat pred zberakom a chyti stratu 20 minut :). Cav sa narozdiel od vacsiny sprinterov (nemyslim teraz Peta) aspon snazi tie kopce preliezat (coho je znakom aj tohtorocne Giro, do kopca ta sice mozu spolujazdci "tahat", makat aby nebol eliminovany casovym limitom musi aj tak), ale co taky Cipo, ten si posprintoval prvy tyzden a ked prisli kopce zbalil kufre a siel sa opalovat k moru :D (a pritom je to aj tak superstar).
Inak minuly rok na Tour bol Cavendish troska schudnutejsi ako tento rok a bol to aj on kto tahal Wigginsovi peloton v kopcoch (comu sa vela ludi dodnes cuduje, na com vtedy museli ficat hehe)

Kedze su rozne typy pretekov (etap) - casovky, rovinate, kopcovite, horske - tak su aj rozni cyklisti... Keby boli vsetky etapy rovinate tak by Contador, Froome a spol nikdy nic nevyhrali, keby boli vsetky etapy horske, nikdy by nic nevyhral Sagan, Cancellara, Cav atd. Potom su specialisti na tyzdnove etapaky, 3 tyzdnove etapaky atd. Dnes uz nemoze jeden jazdec vediet vsetko, vzdy je to o kompromise.
04.07.2013 - 09:49:02
00
podstata tejto debaty je, že optimus nám chcel všetkým oznámiť, ako veľmi cyklistov typu Cavendish nemá rád...(a nie som si istý, či by sme sa bez tejto informácie zaobišli)
04.07.2013 - 10:34:25
00
Dnes uz nemoze jeden jazdec vediet vsetko, vzdy je to o kompromise.

Tak, tak, ani P. Sagan nemôže byť všetko naraz. Minulý rok bol Tourminátor, tento rok je Hulk, naraz to nejde.
Ešteže je na výber toľko komixových postáv, do nasledujúcich rokov má teda výber voľný.
04.07.2013 - 10:36:20
00
podstata tejto debaty je, že optimus nám chcel všetkým oznámiť, ako veľmi cyklistov typu Cavendish nemá rád...(a nie som si istý, či by sme sa bez tejto informácie zaobišli)

:D :D :D Tak to určite nie,taký egoista zase nie som,ale je to diskusné forum,kde sa vymieňajú názory,a pokial sa debata nevymyká od témy,tak je to o.k určite nebolo mojím zámerom napísať len to že Cavendisha nemám rád(v podstate mi je ukradnutý),ale aj vysvetliť prečo to ja vidím inak-priznám sa že ja takéto výmeny názorov vítam(pokial sa to nezvrhne na vzájomné urážky) som veľmi zvedavý a rešpektujem názory všetkých ktorí sa do debaty zapoja,aj to kto ako vníma jednotlivých cyklistov,o nič iné mi nešlo,len na vysvetlenie...

katko-súhlasím do bodky s tvojím posledným príspevkom...
canopus-žial včerajšiu etapu som nevidel,bol som v práci,videl som len nejaké utržky-prekvailo ma že peloton doprial odídencom taký náskok a hlavne taký dlhý úsek(ale to asi peloton robil zámerne,aby sa stále niekto nepokúšal o únik),vzhľadom na to že Sagan nemal práve ideálnu pozíciu pred špurtom,to 3.miesto je super,Graipela dal,škoda že netrhol ešte B.Hagena....


Naposledy upravil Optimus dňa 04.07.2013 - 11:11:23, celkovo upravené 1 krát.

04.07.2013 - 11:01:43
00
:-) jasné...niekedy stačí zvoliť vhodnejšiu formu a je to všetko ok
04.07.2013 - 11:07:30
00
a nezapojíme k tomu aj kto z pelotónu vie bunny hop a nevyhňákal sa na prvom koreni?
04.07.2013 - 11:10:44
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Cestné)
keyboard_arrow_up