ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Ale k dartmoorovej otazke nech sa vyjadria kompetentni...
ak si biker vyssieho levelu mas v MK vela dalsich narocnejsich trati ci uz legalnych alebo nelegalnych
Asi som ten najpovolanejsi, aby som vysvetlil, ze Cerova draha zostane bez zasahu v takej podobe, ako sa nachadza teraz. Kedze vsetky povolenia na vybudovanie Cerovej drahy som vybavoval ja, a spravu nad touto cyklotrasou ma firma BSP a Slomba, ktori sa po vzajomnej dohode staraju o chod Cerovej drahy, co na prvy pohlad nie je taka jednoducha vec, urcite nesuhlasime zo ziadnym zasahom na uprave Cerovej drahy, mimo nevyhnutnej opravy a udrzby tejto cyklotrasy.
Takto je to i v rozhodnutiach od uradov a dzentlmenska dohoda s riaditelom Mestskych lesov Bratislava.
Takze, ak mas zaujem sa realizoavt na nejakej podobnej singletrackovej trati nikto Ti nebrani si vybavit a vybudovat novu s klopenkami, dropmi a pod...
Cerova draha zostane v takej podobe ako je, aby sluzila nam hobby jazdcom, sirokej verejnosti a i detom, ktore tam v poslednej dobe chodia casto so svojimi rodicmi...
My sme sa dohodli takto preto, aby ten singletrack Cerova draha vydrzal co najdlhsie, lebo pozname navyky bikerov z mesta...
Planovalo sa este i predlzenie Cerovej drahy, ale trosku padla motivacia, ked vidime ako je problem obcas opravit i na tomto useku vsetky problemove miesta, ci kosit, orezavat zarastene miesta... na par ludi je to dost roboty... a kazdy z nas ma i ine veci na starosti, robime to vo volnom case a zadarmo.
Kto nebol v zaciatkoch na brigadach, len tazko si vie predstavit, aka drina to bola, vobec najst chodnik v terene, a potom ho po malickych castiach vycistit, a zrovnat do dnesnej podoby... To boli dokopy tisicky hodin...
inak co si pisal k tym rodinkam na cerovke, tak to neviem neviem, lebo ked uz tam aspon raz za 2 tyzdne idem, tak tam stretam len rychlych zavodnikov, s ktorymi sa mam problem vyhnut
Ja viem, len to bolo na vysvetlenie k tvojej otazke...snad to teraz uz pochopi, ze Cerovu drahu chceme zachoavat v takom stave, ako je teraz...
pokial boli na bicykloch tak no problem, ci? aj deti maju radi vylety na bikoch, zrejme este asi nemas deti
Pisal som to ako potvrdenie zamerania na siroku verejnost ako pisal Laco, o com iron.hide pochyboval... ze tam naozaj chodia aj rodiny s detmi a nielen pretekari
experti čo dupú jak o život, hlava sklopená a neuhne ti ani za svet, zmena tempa=spomalenie, aby ste sa vyhli na tej širokej časti chodníka a nie na koreňoch medzi stromami je neprípustné, je jedno kto ide hore kto dole proste on má prednosť a podobne..
tento zákaz psov na chodníku som už porušil tiež