nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 2. 9. 2025 o 13:24
teda nie som si celkom istý, že v momente, ked rozbiehaš špurt a ide sa predpokladám daleko cez 50 tušíš...alebo dokonca vieš KTO je za tebou, okrem jazdca, ktorému robíš miesto ...
http://www.telegraph.co.uk/sport/othersports/cycling/tour-de-france/10147140/Tour-de-France-organiser-wants-Mark-Cavendish-to-win-first-stage-in-Corsica.html
ale vždy to je len prianie, však vyhrať to môže vždy ktokoľvek...
padlo mi to do kontextu toho, čo za konšpirácie sa tu vymýšľajú...o Froomovi, Contikovi, Alejandrovi a spol. pomaly ani písmeno
A čo by si chcel konšpirovať. Tam je to jasné, Froom dnes naloží Contadorovi v časovke ďalšie sekundy a tým je možno aj rozhodnuté o žltom. Pokiaľ nejako nebude Contador v Alpách čarovať, tak nevie, neviem.
A čo so zeleným. Tam je to ešte jasnejšie. Po včerajšej etape sa možno už aj so zeleným dresom Cav. rozlúčil. Možno sa bude snažiť aspoň o etapové víťazstvo, no a poslednú šancu má v Paríži. Ale tam by mu mohol Peťo vrátiť požičané z minulého roku a vyhrať ju pred Cavom.
Zasa keď nechceli Čava diskvalifikovať z Tour, tak sa ďalší vývoj dal celkom očakávať...
“Tom’s alright. He’s got a fair bit of skin off but he’ll be ok — he’s been a lot worse, put it that way. It’s a pity — it sort of dampens the spirit a bit but we’re really happy with the victory obviously.
I came up and stopped when I saw [Veelers] on the ground and then I had a chat with him. All he was saying was “did Marcel win?! Did Marcel win?!”
I already figured he was ok. I just told him to stay down and get someone to look at him, because he wanted to get up.
I think Cavendish could have gone around. He goes for the shortest way and the road was going left and obviously Tom was going in the way. I’ve done many lead-outs in the past as the last guy and you swing off and you just hope no-one’s going to hit you. It’s kind of the other sprinters’ responsibility to take care.
Every sprinter’s got a lead-out guy and you have to take care of these guys. Tom wasn’t blocking Cav on purpose or anything – he was just trying to get out of the way. I think as a sprinter it’s your responsibility to go around. I’m sure Cav didn’t mean to knock him down but I think he could have done more to avoid hitting him.
Zjavne ten manéver ležal pár fanúšikom v zuboch.
katko presne takto to vidím aj ja a dovolím si tvrdiť aj drvivá väčšina normálne zmýšlajúcich ľudí,ktorí majú v poriadku zrak(ten zvyšok dookola omieľa Cavendishove nezmysly)ja neviem či to ,,strašne prežívam,,pretože mňa tento unfair zákrok pri ktorom mohol ten Argosák dopadnúť velmi zle,(mal šťastie že sa mu nič nestalo).tak rozhodil,že som sa rozhodol tútoTDF už nepozerať.Najviac ma šokuje,že aj napriek tomu že tam bol úmysel úplne zjavný,a mohlo dôjsť k veľkému nešťastiu-rozhodcovia sa tvária že vlastne sa nič nestalo(samozrejme vieme prečo).Faux pas obludných rozmerov,ale žial tak to v športe chodí,jedného diskvalifikujeme pre 7 sekund,hoci bol zranený,pretože pre organizátorov nie je pre tour podstatný,a pri zvučnom mene privrieme očko,pretože z marketingového hľadiska ho tam potrebujeme...Je to škoda,na TDF som sa veľmi tešil,ale toto je už na mňa príliš.Prajem veľa šťastia Petrovi Saganovi,aby obhájil zelený dres a ešte vyhral nejakú etapu....
ako v tom vtipe, vsetci idu zlym smerom, len ja idem spravne
Na tdf maju rozhodcov, komisarov, riaditela preteku, riaditela rozhodcov. Rozhodli, hotovo. Ide sa dalej.
http://www.3news.co.nz/VIDEO-Tour-de-France-crash-caused-by-Mark-Cavendish-nudge/tabid/317/articleID/304426/Default.aspx
je to videjko trošku dlhšie a vidiet celkom dobre ako sa C dopredu pripravoval (nekompromisne) na možný stret ... tak, aby z neho vyšiel vítazne a po ňom sa vrátil späť na pravú stranu
(aj keď sa obhajuje tým, že mu išlo LEN o to, aby sa dostal do ideálnej stopy na ľavú stranu,
kam sa aj tak nedostal)
ale je pravda, že mu V mierne liezol do stopy,keď zvesil nohy,
ALE on ho za sebou v žiadnom prípade nemohol vidieť
http://www.youtube.com/watch?v=LlBWnTPwmgI
PS: A ospravedlňujem sa za tú hysterickú hispánsku sufražetku čo to "moderuje".