... pretoze som daval prednost autam ktore odbocovali z hlavnej...(nemusel som bol som na hlavnej ale chcel som...ukazem autam za mna nech spomalia..najblizsie bolo tak 50 metrov zamnou jedno auto teda pekne odboci ukazujem aj druhemu ze moze ist....a ona ukazuje zamna ja sa obzrem a ako som bol v strede pruhu tak popri mne sa po krajnici rvala panicka na bavoraku a kaslala na to ze ja som daval prednost...

Tak na taketo veci by som si daval pozor. Najma na bicykli. To se ti jednou vymsti Jaromire s tema sirkama. Nemas ziadne zakonne opravnenie menit pravidla cestnej premavky dane zakonmi a dopravnym znacenim a byt nejakou samozvanou osobou riadiacou premavku. Ak do manevru dania prednosti "aj ked nemusis lebo si na hlavnej" zapojis len seba a toho, komu davas prednost je to len tvoja vec. Ale ak je tam niekto dalsi, mozes ho riadne zmiast a to moze viest az k nehode. Kto potom bude na vine? Ten odbocujuci chudak, ktoremu si daval prednost.
Inou vecou je, ze ta obchadzala po pravej strane ale mozno si si ani neuvedomil, ze tvoje kyvanie rukou na protiiduceho vodica, ktorym si mu chcel naznacit ze mu davas prednost ona mozno pochopila ako tvoje znamenie o odboceni dolava. A vtedy sa sprava predchadzat smie.
Nezastavam sa jej len ti chcem naznacit, ze je lepsie nemenit pravidla pretoze pri pripadnej nehode sa prihliada na pravidla cestnej premavky a nie na nejake samozvane rozhodnutia a dohody medzi ucastnikmi premavky.
23.08.2013 - 09:40:34
03
jj, je uplne nachuja, ked si niekto zrazu dava prednost, alebo meni pravidla. uz sa mi par krat stalo, ze mi nejaky pánko na hlavnej daval prednost a ja som mu ukazoval, ze nech ide, ze prednost mna on. tak sme si chvilu tak navzajom ukazovali a potom sme sa v jednu chvilu rozhodli, ze obaja vyrazime a skoro sme sa od vzajomnej lasky a pozornosti načali.
a najvacsie nervy mam na umelcov, co davaju smerovku pred kruhacom (smerovka doprava) alebo v kruhaci (smerovka dolava). najlepsie je ze zopar z nich uz ale neda smerovku doprava, ze z kruhoveho objazdu vychadzaju.
23.08.2013 - 10:14:23
02
vo väčšine kruháčov ajtak nevidíš smerovku či ju má alebo nemá takže to máš za jedno, ja osobne si radšej počkám aj keď vidím smerovku lebo už sa mi veľa krát stalo že chytrák mal smerovku a šiel rovno a skoro ma napálil
23.08.2013 - 10:18:10
00
http://road.cc/content/news/90737-wiggins-cycle-helmets-should-be-compulsory-and-ipods-banned-while-riding-bike
23.08.2013 - 10:36:58
00
ale to ze niekto za volantom telefonuje alebo ma nahlas hudbu v aute tak,ze ho pocut na 100 honov to je OK :tmi: , takisto ten vietor,ked clovek bajkuje, takisto som niekedy nepotrehol auto....clovek ci pocuva alebo nepocuva hudbu,ak ta raz ma niekto sepalit,tak ta sepali aj bez hudby
v poslednom case si vozim aj ja sluchatka,ale ze by ma to nejako obmedzovalo, nevidim v tom rozdiel, navyse mam tu hudbu tam,ze pocujem vzdy to auto...
23.08.2013 - 10:40:26
00
Chlapci snazite sa ju silou mocou obhajovat....ale v tom mieste sa dalo ist jedine rovno :) a akoze ked sa auto rozhodne dat prednost tak to je v pohode....ale ked sa cyklista rozhodne dat prednost tak to nieje v pohode???

snazim sa byt tolerantny....a hentiw dve auta by tam cakali este hodne dlho kym by sa im podarilo odbocit....o 100 metrov dalej som videl ze mame cervenu takze by sne aj tak stali...takto to nas neobmedzilo len sme stali o par metrov skor a im to pomohlo lebo mohli odbocit :)

nevisim na tom nic zle....

v zivote sa vm nestalo ze auto na hlvne alebo vy v aute na hlavnej ste pustili odbocujuce auto ???? Tomu totiz neverim
23.08.2013 - 11:21:15
00
Chlapci snazite sa ju silou mocou obhajovat....ale v tom mieste sa dalo ist jedine rovno :) a akoze ked sa auto rozhodne dat prednost tak to je v pohode....ale ked sa cyklista rozhodne dat prednost tak to nieje v pohode???


Nikto sa ju tu nesnaží obhajovať, proste sa ti snažili napísať, že je to zbytočný risk robiť také úslužné počiny, keď ideš na bicykli. Aby si dosiahol svoje musel by si ísť do stredu jazdného pruhu aby si tú dotyčnú fuchlu donútil zastaviť za tebou a tým by si dosť ohrozil seba, lebo nevieš či to ubrzdí a ty skončíš na jej kapote, pričom je to zbytočnosť. Keď chceš byť toľko úslužný tak púšťaj chodcov cez prechody a nie len vtedy, keď idú za tebou autá, ale aj keď si na ceste úplne sám.

Určite každý urobil už nejaký ten dobrý skutok a pustil iného vodiča aj keď nemusel, ale v aute je to max. o plecharine, keď ten za tebou nepochopí o čo ti ide a nevenuje sa riadeniu. Na bicykli je to len riskovanie so zdravím a životom.
23.08.2013 - 11:34:10
00
Ona bola asi 50 metrov zamnou ked som jej ukazal nech brzdi a zastal som...miesta na brzdenie mala dost...iala max 30- tkou.....kebyze je namna nalepena tak nespomalujem....videl som ze je to bezpecne preto som to urobil :)
23.08.2013 - 11:58:09
00
A neboj sa uz som pustil aj chodcov na prazdnej ceste :)
23.08.2013 - 11:59:55
00
tu nejde o ziadny "dobry skutok" ked pustis auto z vedlajsej. je to obcas nutne, takze ked mam tusenie ze si ma vodic nevsimol, tak stojim radsej ja. alebo niekedy aj preventivne
23.08.2013 - 12:50:44
00
Miso nam uz dlhsie dokazuje, ze sa v premavke spravat nevie.
23.08.2013 - 13:45:37
07
Ja som to videl podla mna ta panicka bola netrpezliva, on chcel odbocit dolava a ona nemohla sprava ho obist tak zatrubila na neho. Tak to aspon z mojho pohladu vyzeralo

Ano panka na cervenom vertecu som stretol.....isiel som oproti a potom som to zvrtol za nim a odbocil na tu polikliniku:)

Tak ten "panko na cervenom vertecu" som bol ja.
23.08.2013 - 14:14:50
00
v zivote sa vm nestalo ze auto na hlvne alebo vy v aute na hlavnej ste pustili odbocujuce auto ???? Tomu totiz neverim

Jasne stalo... ako vodicovi auta. Viem, ze ma ti za mnou nemaju kade obist a spomalenim vytvorim cas tomu co caka na odbocenie. Na bicykli je to ine. Si uzky, mnohi vodici si myslia: tam sa este zmestim a liznu ta. Ak by si bol v traktore, ani by ich to nenapadlo.
Rovnako mam zmiesane pocity ked zastavujem pred priechodom, pustam chodcov a cesta ma viac pruhov. Vtedy sledujem v spataku co sa deje v tych dalsich pruhoch. Nerad by som zazil aby v druhom pruhu niekto chodca zmietol pred mojimi ocami.
23.08.2013 - 15:04:38
00
Ja som to videl podla mna ta panicka bola netrpezliva, on chcel odbocit dolava a ona nemohla sprava ho obist tak zatrubila na neho. Tak to aspon z mojho pohladu vyzeralo


Tak ten "panko na cervenom vertecu" som bol ja.


to uz si videl len mojw konfrontaciu s nou pres poliklinikou...ten incident bol vyssie na krizovatke
23.08.2013 - 17:49:13
00
Pri TESCU? Pekne si ju ponatahoval teda... Klobuk dole
23.08.2013 - 17:54:24
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up