chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Tá váha je nie áž taká hrozná je to pár gramov od Svábov, a ked vydržia viac nie je o čom, škoda že som sa o ne nezaujímal skôr, no čo už ked doderiem RaRa tak po nich skočím...
momentalne vozim smartsam 1,6 a po bokoch mam rezervu cca 5mm. rozmyslal som este nad 1,75 co si myslim ze by voslo len by bol problem ak ti praskne spic. nepretocis koleso a mozes miesto tlacenia niest . uz teraz mam pri jazdeni v blate poskrkane vnutro ramu na vrchnej casti pri brzdach. 2,0 by uz podla mna ani nevoslo od rozmeru 1,75 sa predavaju plaste uz v sekcii pre 29er.
nechapem preco tam uvadzaju treking...
no meral som to a je tam miesto cca 6cm vzadu, v predu je kopec, ta neviem mne to pride ze by ta 2" mohla vojst s polcentimetrom na kazdej strane co by vcelku stacilo sakra zas mam chrobaka v hlave
no meral som to a je tam miesto cca 6cm vzadu, v predu je kopec, ta neviem mne to pride ze by ta 2" mohla vojst s polcentimetrom na kazdej strane co by vcelku stacilo sakra zas mam chrobaka v hlave
Nemeraj len priestor medzi ramom a kolesom - vzadu, ci ti vojde ale aj ako je predny presmykac (ako su kluky) daj si na prvy (najlahsi prevod) a uvidis ako je ten presmykac s retazou blizko zadneho kolesa. nie vsetyk baky su robene na siroke plaste a aj ked ti vojde do zadnej "vidli" nepreradis prednu prhadzovacku na najnizsi prevod, alebo ju pri preradeni odpalis plastom (ak bude siroky)
no aj tam je miesto, aj ked asi len 5.5 ale smerom k prehadzovacke je dost, skor na opacnu stranu od nej je menej, ale bolo by to uz dost na tesno , abo ak nevojde tak budem mat 2 plaste na predne a na zadne kupim uzsie ) i tak se da
Nemeraj len priestor medzi ramom a kolesom - vzadu, ci ti vojde ale aj ako je predny presmykac (ako su kluky) daj si na prvy (najlahsi prevod) a uvidis ako je ten presmykac s retazou blizko zadneho kolesa. nie vsetyk baky su robene na siroke plaste a aj ked ti vojde do zadnej "vidli" nepreradis prednu prhadzovacku na najnizsi prevod, alebo ju pri preradeni odpalis plastom (ak bude siroky)
aj mne sa to stalo zo sirsim plastom no pomohla jedna podlozka na strane kluk
som prkvapeny kolko vydrzi "prsiplast" conti raceking supersonic 2.0 black chili. 2000km +-
zaujmave ze medzi predkom a zadkom ani nie je nejaky velky rozdiel v opotrebeni.
schwalbe smart sam 1,6 performance ma tiez potesila vydrzou 3000km +-
tak vás prosím o radu trochu som si to prebral a nejak takto mi to vychádza:
- začal som (amatérsky) jazdiť na biku 2/2013 doposiaľ 2000km nejak ma to lapilo:)
- potrebujem nájazd nad 2000 km
- do zadu širší ako 2,1 zrejme nedám
- terén si nevyberám 20/80 asfalt/terén
- cena za kus do 25€
- spoľahlivosť, univerzálnosť (viem že neexistuje)
Osobne by som asi preferoval tieto kombinacie v poradi 1. 2. 3. tak ako si to napisal ( Maxxis som dal na posledne miesto preto lebo s nimi este nemam osobnu skusenost )
Asi by som isiel do tych Michelin plastov ale dopredu by som dal GripR a dozadu RockR
immortal nad tou 1. kombináciou som tiež kedysi uvažoval a myslím že by to nemusela byť zlá voľba do náročného terénu, ale skôr také am jazdenie, no nakoniec som dal na obe kolesá wg, sú to dobré plášte ale najmä do terénu, na asfalte hučia ako miešačka
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a zatial co som pojazdil tak spokojnost ... GC drzi lepsie ako RaRa
http://www.bike-discount.de/shop/k1041/a84961/marathon-winter-208-spikes-28-x-200-wired.html
kus mam aj obavy ci by to tam vliezlo:)
nechapem preco tam uvadzaju treking...
Nemeraj len priestor medzi ramom a kolesom - vzadu, ci ti vojde ale aj ako je predny presmykac (ako su kluky) daj si na prvy (najlahsi prevod) a uvidis ako je ten presmykac s retazou blizko zadneho kolesa. nie vsetyk baky su robene na siroke plaste a aj ked ti vojde do zadnej "vidli" nepreradis prednu prhadzovacku na najnizsi prevod, alebo ju pri preradeni odpalis
aj mne sa to stalo zo sirsim plastom no pomohla jedna podlozka na strane kluk
zaujmave ze medzi predkom a zadkom ani nie je nejaky velky rozdiel v opotrebeni.
schwalbe smart sam 1,6 performance ma tiez potesila vydrzou 3000km +-
- začal som (amatérsky) jazdiť na biku 2/2013 doposiaľ 2000km nejak ma to lapilo:)
- potrebujem nájazd nad 2000 km
- do zadu širší ako 2,1 zrejme nedám
- terén si nevyberám 20/80 asfalt/terén
- cena za kus do 25€
- spoľahlivosť, univerzálnosť (viem že neexistuje)
prosím o najlepšiu kombináciu
predok: http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-michelin-wild-rock%C2%B4r-2-1-tlr/5341
zadok: http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-michelin-wild-grip%C2%B4r-21-tlr-2012/4359
predok: http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-schwalbe-nobby-nic-performance-26-kevlar/4324
zadok: http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-schwalbe-racing-ralph-performance-kevlar/3601
predok: http://www.soof.sk/soofshop/eshop/12-1-PLASTE-A-DUSE/30-2-Plaste-26-XC-AM/5/2319-Plast-Maxxis-Ardent-26x2-25-kevlar
zadok: http://www.soof.sk/soofshop/eshop/12-1-PLASTE-A-DUSE/30-2-Plaste-26-XC-AM/5/947-Maxxis-Monorail-26x2-10-Kevlar
savings Schwalbe RACING RALPH 29x2.25" Addix Performance plášť, kevlar
25,99 € savings
MOC 44,99 €savings Schwalbe Nobby Nic 26x2.25" Performance Addix plášť, TLR, kevlar
29,90 € savings
MOC 44,99 €Michelin Wild Enduro Front Magix Competion line 29x2,40 TS TLR MTB plášť kevlar čierny
79,99 €
MOC 88,99 €Asi by som isiel do tych Michelin plastov ale dopredu by som dal GripR a dozadu RockR