Hrozby extrémizmu sú v súčasnosti stále vysoko aktuálne. Dotýkajú sa všetkých demokratických štátov, SR nevynímajúc. Prejavy nenávisti voči príslušníkom iných rás, národov, národnostných menšín a etnických skupín, ale aj náboženstiev prinášajú so sebou nebezpečenstvo priameho ohrozenia riadneho fungovania demokratickej spoločnosti.
Pravicový extrémizmus popiera rovnosť ľudí, čo sa na jednej strane prejavuje jednostranne vyšším hodnotením vlastného etnika, národa alebo rasy, z čoho pramení typický etnocentrizmus, nacionalizmus či antisemitizmus a rasizmus. Na druhej strane sa prejavuje ponižovaním skupín, ktoré považuje za cudzie, menej hodnotné, či ideologicky nevyhovujúce.


Mozes tu pisat co chces, kazdy normalny clovek si spravi nazor sam. Nastastie stale ste a pevne dufam, ze aj zostanete na okraji spolocnosti pod dohladom policie a obcianskych aktivistov.
24.09.2013 - 01:50:23
03
TT to co su za dristy? ty mas dost chlape, daj sa liecit
24.09.2013 - 02:04:08
00
XPat :D ďakujem za veselé ráno.
Žiaľ Ti musím spôsobiť najväčší šok Tvojho života. Extrémisti ako Ty, sú v absolútnej menšine. V Košiciach bolo 80000 ľudí. Tí všetci tam boli kvôli rodine, kvôli životu, kvôli tradíciám. Zmier sa s tým, vlak Ti už ušiel.
To, že tu budeš dávať príspevky absolútne od témy Ti vnútorný pokoj neprinesie. Spomínaj na časy, kedy neznášanlivosť voči ostatným bola v móde, nič iné Ti po najkrajších dňoch Tvojho života neostalo, len spomienky.

Ešte raz ďakujem za pekný začiatok dňa. :)
24.09.2013 - 09:15:07
00
Tento članok ma zaujal http://radomasaryk.blog.sme.sk/c/338062/Chranme-zivot-Ale-nie-takto.html?fb_action_ids=10151877876973361&fb_action_types=og.like
24.09.2013 - 09:50:39
02
Sranda, že hneď po preklikaní stránky SHO a po prečítaní toľko zmieňovaného článku o extrémizme na Slovensku kde sa o.i. zmieňuje aj to, že cigánsky bojovník proti rasizmu je pedofil som celkom náhodne narazil na tento článok v dnešnom Čase o pedofilnom kňazovi http://www.cas.sk/clanok/261292/skandal-knaza-pavla-obvinili-zo-sexualneho-zneuzivania-skolacky.html ... a že tradičné náboženské hodnoty :puke:
24.09.2013 - 10:59:21
00
Astro,

v poriadku. Ak ho usvedčia, samozrejme si zaslúži prísny trest, to je bez debaty. Jedno či je to kňaz, aktivista, alebo politik. V každom prípade to nič nemení na podstate článku.
24.09.2013 - 11:12:29
00
Astro, ja som katolik, krestan a tu ti vravim, ze ak je to pravda tak sa za toho knaza velmi hanbim a dufam, ze bude pravoplatne odsudeny a cirkev ho "neuprace" niekam na inu faru. Nemam s tym problem a dufam, ze naozaj bude potrestany.
24.09.2013 - 14:08:32
00
Nieco na danu temu od Michala Hvoreckeho : Pozrel som si fotky a správy z košického pochodu za život a mám z nich veľmi zvláštne pocity. Želal by som si vidieť vyše päťdesiattisíc ľudí, ktorí protestujú proti neuveriteľnému rozmachu korupcie a bezohľadnému ovládnutiu krajiny finančnými skupinami, proti rastúcej nezamestnanosti, historicky najvyššiemu štátnemu dlhu a rozmáhajúcej sa chudobe.

Ale nie, oni protestovali proti interrupciám, ktoré sú u nás na historickom minime a naďalej klesajú, a žiadali, aby sa tento zákrok zakázal aj znásilneným ženám.

Z marketingového hľadiska to bol nesporne veľký úspech. Stálo to síce vyše stotisíc eur, ale oplatilo sa. Desaťtisíce ľudí pochodovali. Priesvitné sošky anjelikov a detičiek sa leskli. Najdlhší transparent v dejinách krajiny sa rozvinul. Neonacisti v jednom šíku s prezidentskými kandidátmi a mladými rodinami, dokonca aj maďarských hostí pozvážali autobusmi. Ůplná stredoeurópska idylka.

Akoby kauza Bezák nikdy nebola a obrovské finančné a pozemkové machinácie Sokola sa vôbec neudiali. Všetko je zabudnuté. Nikoho netrápi, že arcibiskup pózuje v reklamnom časopise socialistickej strany. Taká jednota tu nebola už veľmi dlho. Na Slovensku sa predsa majú všetci mocní radi. Tykajú si, pijú spolu aj si zaspievajú, veď sa tu všetci poznáme.

Ak organizátori dokážu premeniť túto energiu aj na politickú silu, treba s nimi vážne počítať. Skúšam si predstaviť, čo by bolo, keby sa o päť rokov podarilo presadiť, čo pochod žiadal. Zmenila sa Ústava SR a interrupcie sú zakazané, predaj antikoncepcie obmedzený, alebo stopnutý, Dúhový pochd zrušený, na volanie po registrovaných partnerstvách si už nikto ani nepamätá.

Zdá sa to ťažko predstaviteľné, ale celkom nedávno tu Mečiar jednou rukou kradol miliardy a druhou zdravil jasajúce davy na štadiónoch. A Fico bude po tom všetkom, čo sa dialo a deje, onedlho opäť obiehať kulturáky a budú ho vítať nadšené masy. Toto je Slovensko.

Pri pohľade z Bratislavy to možno všetko vyzerá dosť čudne a nepravdepodobne, ale Bratislava nikdy nevyhrávala voľby, tvrdo ich prehrávala. A nie náhodou Mečiar vážne plánoval presťahovať hlavné mesto do BB.

Predstavujem si aj dôsledky. Budú rovnaké masy bojovať za každé rómske dieťa? Budú v Košiciach chrániť každú rómsku matku na Luníku IX? Zakážu používanie kondómov v rómskych osadách? Škoda, že na pochode niekto nerozvinul aj populačnú krivku, musela by byť mimoriadne dlhá, hádam aj ďalší rekord.

Budú sa pozývať autobusy z Maďarska, aj keď sa bude prejednávať nový jazykový zákon? A rokovať o dvojjazyčných názvoch vlakových staníc?

Aj ja mám tradičnú rodinu. Som ženatý. Vychovávam syna. A podporujem možnosť voľby, čiže slobodné právo ženy rozhodovať o vlastnom tele v medziach zákona. A rovnako podporujem registrované partnerstvá, pretože viem, že by moju rodinu absolútne nijako neovplyvnilo, keby si niektorý kamarát-gej zobral svojho priateľa, alebo keby sa tak rozhodli trebárs aj všetci.

Jestvuje nesmierne veľa vecí, ktoré dnes ničia rodinu. Väčšinu z nich si pochodujúce masy denne kupujú v hypermarketoch alebo pozerajú v televízii a na webe. Ani jednu z nich som na plagátoch – hlavne vopred vytlačených a zdarma rozdávaných – nevidel.

Nikto nedokáže ničiť rodinu tak ako rodičia. Pochodovali naozaj mnohí občania. No dôsledky možno budú riešiť všetci.
24.09.2013 - 14:13:13
010
Pravdivé, smutné a dokola opakované: vždy sa nájde nejaký všivák, ktorý ťa oklame, pretože vie ako na to a ty vo svojej naivite na to pravdepodobne prídeš príliš neskoro. A platilo to vždy a asi to aj vždy bude platiť.
24.09.2013 - 15:22:34
00
všetkým čo chcú zakázať akékolvek interupcie zákonom by som doprial jeden komplexný balíček vo forme malého černocha (toto nie je rasistický podtext len iná farba jasne evokuje že tata neni tata) narodeného po znásilnení, postihnutého downom s nevyvinutými končatinami.. nech si skúsia a zažijú tú radosť z každého zachráneného života..
24.09.2013 - 17:49:50
01
Dobre som pochopil? Vsetci co s tebou nesuhlasia su

Pošetilí blázni, ktorí potichu zomierajú za svojimi monitormi, uväznený vo svojej nenávisti a nepochopení, neschopní obety, neschopní odhodlania, neschopní prijať rozhodnutie. Pri živote ich drží len zloba a potreba ospravedlňovať vlastnú neschopnosť.


Svojrazny prejav lasky k bliznemu. Asi pojdem potichu zomierat za svojimi monitormi v prestavkach medzi potulkami http://tinyurl.com/k764ekh skoda dret klavesnicu v takej debate.
24.09.2013 - 18:27:17
02
Aj som sa cudoval pista, ze si vobec reagoval. Viem, chcel si dobre, ale klapky na ociach niektorym nedovoluju vidiet viac...
24.09.2013 - 19:52:28
00
Chcel som mat ciste svedomie, ze som skusil ...
24.09.2013 - 19:59:57
00
BTW breza_biela ponuka:

Moju prvú knihu si môžete zadarmo stiahnuť tu:
http://ulozto.sk/xAo3vS4M/juraj-paskuliak-poviedky-isbn-978-80-970436-2-9-pdf

Precital som si kusok z prvej poviedky ... Freud by si uzil.

Na kazdy pad ak je to podvrh tak bez ironie - ospravedlnujem sa.
24.09.2013 - 20:07:01
00
@pista, mohol by si to nejako rozviesť?
24.09.2013 - 20:35:21
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up