:) :D :)
24.09.2013 - 20:49:19
00
breza_biela Nie som literarnym kritikom, tak to ber ako od amatera. Zbytocna provokacia s Bohom. Zbytocne vulgarity, zbytocne vela sexu. Ako psycholog amater by som hladal medzery v kvalite sexualneho zivota - preto spominam Freuda. Ale to sa uz zacina blizit k osobnym atakom a tie ja nemam obvykle vo svojej zbrojnici. Pytal si sa a ja som sa pokusil odpovedat. Pre istotu dodam, ze nie som puritan takze nie z toho vychadzam.
24.09.2013 - 21:29:27
00
@pista, ďakujem za kritiku. Tá prvá kniha je najslabšia. Je zo všetkých najvulgárnejšia, a je v nej dosť veľa prvoplánového humoru. To je tak, človek má svoj vývoj, a učí sa celý život. Ale jednotlivé poviedky sú štýlovo aj tematicky rôznorodé, takže možno aj v jednotke si nájdeš niečo čo sa Ti zapáči, keď si ju celú prečítaš. Ak by si chcel niečo na vyššej úrovni, odporúčam trojku. ;)
24.09.2013 - 21:53:26
00
Ked sme uz pri to "extremizme, segregovani" a podobne, treba si uvedomit z coho to vsetko vypliva
http://www.peticie.com/vyzva_slobodnych_obanov_slovenska#form
Netvrdim ze sa so vsetkym stotoznujem, neverim/nesnivam o tom ze tu raz bude vlada ktora nebude hajit svoje zaujmi, ale takto sa uz jednoducho dalej neda pokracovat.
24.09.2013 - 21:59:18
00
tomasTom - ty si fakt chory clovek, cudujem sa adminom ze ti nedaju ban

kazda zena ma pravo slobodne sa rozhodnut ci pojde na potrat alebo nie. s tym nespravis nic, kludne sa postav aj na hlavu a odrazaj sa usami.
neskutocne ma nasral ten mimozemstan co mal rozhovor na sme.sk. nastastie drviva vacsina diskutujucich ho pochovala pod ciernu zem:
http://www.sme.sk/c/6937838/prolife-aktivista-potrat-nepripustam-ani-pri-ohrozeni-zivota-zeny.html
:n:
24.09.2013 - 22:18:04
02
Za jeden vecer chcete po mne aby som bol chvilku literarnym kritikom, chvilku politologom.
Takze len v rychlosti:

Nepouzivajte slovo zahranicny ako nadavku. Poviem len jeden priklad US Steel. Priniesol firemnu kulturu aka u nas nikdy nebola a mam obavy, ze s nimi odide. Ti co tam pracuju skoro vsteci nadavaju - su na nich poziadavky, ktore u nas nie su obvykle ale nikto z tych nadavajucich neodchadza, takze to tam asi bude dobre. Urcite sa najde viac podobnych prikladov. Zahranicne su aj automobilky, ktore su sice nositelom rizika uzkej specializacie priemyslu ale bez nich by bol nas hospodarsky rast v haji. Takze nie vsetko co je zahranicne nam ublizuje a chce ublizovat.

Neprehanajte to s tymi rozpravkami o pracovitych a cestnych slovakoch. Styridsat lupeznikov ked hladalo vodcu tak naslo Alibabu - najlepsieho zbojnika. To co mame na cele je nasim obrazom. To nie oni, to my sme podvodnici a zlodeji - to co nas na nich mrzi je to, ze mozu a kradnu viac.

Zbavte sa zbytocneho patosu a zacnite kultivovat seba svoje okolie svoj zivot, nebojte sa k tomu prizvat tych co si ochutnali svet. Neberte si priklad z tych co prezili okolo svojho humna svoj zivot ti vas dopredu neposunu.

Neverte v jednoduche a rychle riesenia - neexistuju.

Az sa desim, ze brojim proti patosu a aj tieto slova vyznievaju trocha pateticky takze mozete sa do mna pustit. Aj tak je to zbytocne pretoze ako na roznych miestach to vyhlasujem som nepriatelom volebneho prava dochodcov a vsetkych co neplatia dane. Neprispievas na chod statu tak donho nestrkaj nos. My dochodcovia sme totiz prilis predajni volici. Nas nezaujima stastna buducnost - nas zaujima len to co bude dnes, zajtra a mozno maximalne za rok. No a dasi socialne odkazani ... tazko daco dodavat.
24.09.2013 - 22:23:57
013
pista, tvoje nazory velmi rad citam a stotoznujem sa s nimi. s tebou by sa dalo pri vinku na rozne temy dlho debatovat, len problem by bol ten, ze by sme tym nic nevyriesili. ale s jednym nesuhlasim...takym ako ty urcite netreba upierat pravo ist volit ;)
24.09.2013 - 23:01:08
00
:$
25.09.2013 - 07:19:18
00
pista aj ja ťa rada čítam :clap:
25.09.2013 - 07:50:31
00
Staroba je hrozna vec - zeny ta uz len citat chcu. :-)
25.09.2013 - 09:44:16
03
Pišta ... teš sa z toho ..
dalšia etapa bude .... ked už ani TO nebudú chcieť (potvory)
:D
25.09.2013 - 10:07:10
00
pista vzdy pobavis... tvoje nazory du velmi progresivne na dochodcu:-) - nic v zlom samozrejme. s tym volebnym pravom mas pravdu - tiez by som toho zastanca. zaroven si myslim, ze dochodcovia su najsebeckejsia cast obyvatelstva. mam este jedneho favorita - to su fajciari. a kombinacia dochodca-fajciar ma nacisto zabija...

kadekto si mysli, ze demokracia je o tom, ze si mozem robit co chcem. pre mna je demokracia o zodpovednosti. o zodpovednosti za svoje ciny, spravanie. nie o tom, ze ked ten vedla robi cosi a mne sa to nepaci, tak to budem robit tak isto...

TomasTom nadlaej plati princip, ze ak chces daco zmenit, tak mozes zmenit len seba a zacat od seba, nie menit druhych. ak je niekto madar a po slovensky sa nenauci, tak je to jeho rozhodnutie, ktore ho v mnohych limituje v beznom zivote (uz len to, ze moze zit len v relativne uzkom kruhu, kde moze pracovat, tvorit, rozvijat sa). a to ze sa tam sem-tam nedohovoris ? no, ked tam na biku dojde s tou zastavou - ani sa necudujem... odpovedal by si H turistovi, na ktoreho aute by bola nalepka velkeho uhorska ?

bohuzial, ked sa budeme pozerat stale do minulosti, tak je to velmi kratkozraky pohlad. neustale pozeranie sa spat je filozofia prehravajucich, tych ktori nevedia kam smeruju, odvolavaju sa na to co bolo fcera ale neberu si z toho ponaucenie. napriklad toto je priklad terajsieho madarska - stale ziju niekde v uhorskych casoch, maju predstavu aki su velki a co fsetko dokazu, ziju v presvedceni, ze kusy ich krajiny im ukradli po 1. svetovej vojne a tak podobne...

pokial nezmenime nase myslenie, ze sa nebudeme venovat tomu co bude zajtra a nie co kto spravil zleho fcera - tak to lepsie nebude. treba vyjst do sveta, byt otvoreny myslienkam druhych, brat do uvahy, ze jednoducho zijeme v inom svete, v inej dobe ako bola aj napriklad pred 10 rokmi. radsej sa pozerat dopredu ako oslavovat niekoho, nieco co bolo pred 60 - 70 rokmi za uplne inych okolnosti a inych veci, ktore na fsetko toto vplyvali.

a ak chces niekoho presvedcit - to sa dosiahnut len diskusiou, nie urazanim oponenta... treba hladat argumenty, odpovedat na otazky, dovodit, odvodzovat... ked netlmocis, nevysvetlis svoje pohnutky, dovody na nejaky nazor - tazko druha strana bude akceptovat to, ze povies nieco na styl : "lebo..." - to nefunguje ani voci malym detom, nieto voci ludom ktori maju co to za sebou, nieco prezili, funguju na nejakych principoch...
25.09.2013 - 10:14:07
02
Este mala ale nie bezvyznamna poznamka k minulosti. My sa tvarime akoby historia skoncila so Svatoplukom a potom pokracovala az Tisom. My sme si nechali ukradnut dejiny. Dejiny Uhorska su totiz aj nasimi dejinami bez ohladu na to ci si mysli zopar kriklunov na jednej ci druhej strane.
25.09.2013 - 11:29:30
02
a preco sa tak Vy tvarite? ;)
25.09.2013 - 11:32:24
00
Určite vieš, ako to Pišta myslel. S tým slovíčkom "MY".

To máš ako keď sa ťa nejaký domorodec niekde v centrálnej Afrike spýta: "A vy ste tam na Slovensku všetci takí?" A ty odpovieš: "Hej, MY sme bieli." Tým ale nemyslíš, že sa medzi nami nemôže vyskytovať aj nejaký černoch. Bežne sa to používa, či v literatúre, alebo aj v bežnej reči, takéto zovšeobecnenie. Ale ty to samozrejme vieš, iba sa pýtaš, aby reč nestála. :)

.... á, vidíš, dlhujem ti ešte jednu odpoveď.
Nehnevaj(te) sa. Ale keď prvé, čo na nejakej stránke zbadám je že "Jozef Tiso - najlepší slovenský prezident", tak automaticky "prepínam".[/b]

mozno trochu ironicky: daj tip na nejakeho lepsieho ;)


Ok, Jozef Tiso bol druhý najlepší slovenský prezident. A ktorýže je podľa mňa v rebríčku pred ním? Hociktorý iný. ;)

Ale vrátim sa ešte k tomu Pištovmu:
... My sa tvarime akoby historia skoncila so Svatoplukom a potom pokracovala az Tisom. My sme si nechali ukradnut dejiny. Dejiny Uhorska su totiz aj nasimi dejinami bez ohladu na to ci si mysli zopar kriklunov na jednej ci druhej strane.

Skrátka, musíme si priznať, že s určitými obdobiami našich dejín ešte nie sme vyrovnaní. Či už sú to tie dávnejšie, alebo aj tie novšie (vojnový Slovenský štát). :(
25.09.2013 - 13:26:55
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up