no ja by som nepouzil "MY" ak do toho nespadam aj sam
25.09.2013 - 13:55:40
00
V pohode, možno nemáš literárne črevo.

Ja by som kľudne niekde v texte použil vetu: "Viete, my tu na Slovensku volíme ľavicu." A pritom som ju ja osobne nevolil. Je to prípustné a takéto vyjadrovanie je úplne bežné. To nie sú operácie v dvojkovej sústave. Je to bežná reč.


Naposledy upravil laco dňa 25.09.2013 - 14:05:02, celkovo upravené 1 krát.

25.09.2013 - 14:00:10
00
no ale netreba zabúdať na jednú malu drobnosť,
človek sám seba vidí poväčšine "v zrkadle" úplne ináč,
ako sa na neho díva okolie
25.09.2013 - 14:00:36
00
AdidasMan,

lepšie by som to nenapísal, naozaj, ako keby si mi to zobral z úst. S väčšinou toho, čo si napísal samozrejme súhlasím a nikde nevidím rozpor v tom, čo som písal ja.
Snáď len Tvoj príklad nebol dobrý, ja som bol s vlajočkou, ktorá niesla symboliku dvojkríža, čo je neoddeliteľná súčasť štátneho znaku. Pohyboval som sa na Slovenskom území. Takže to nie je to isté, ako keby prišiel maďarský turista v vlajkou Veľkého Uhorska.
Za seba môžem povedať, že ja som naozaj ten posledný, ktorý by sa "zakopával" v minulosti. Práve naopak. Pre mňa je dôležitá prítomnosť a budúcnosť. Z histórie si beriem ponaučenie.

Čo sa týka presviedčania. Naozaj už dávno nemám ilúzie o tom, že môžeš presvedčiť niekoho, kto presvedčený byť nechce. Každý sme na istom stupni vývoja (bez urážky) a to sa nedá oklamať.
Naozaj, to, že sa budem snažiť vyvracať dogmy niekoľkých ľudí na internetovom fóre je silne neproduktívne v porovnaní s tým, koľko ľudí sa mi podarí presvedčiť mojimi činmi.

Na predchádzajúcej diskusii môžeš vidieť ako pracuje mozog človeka, ktorého úsilie je zamerané len na útok. Takýto človek hľadá všetky cestičky, len aby nemusel priznať, že nemá pravdu.
Všimol si si, čo bolo rozbuškou posledných príspevkov? Ak áno, tak si si určite všimol ako elegantne sa tu niekomu podarilo odviesť tému úplne iným smerom. Takže nie ja, ale druhá strana nediskutuje o myšlienke, ale úmyselne útočí na nositeľa samotnej myšlienky. Jednoduchý psychologický postup, ktorý používajú všetci. Médiá, vojnové PR, politici...
Jeden príklad za všetky : Laco: "Klikol som na odkaz a hneď som stránku aj zavrel." To Ti príde ako otvorený prístup?

Ale ako som písal, našťastie už ľudia začínajú chápať a tieto psycho finty prestávajú byť účinné.

Zrejme je to posledný príspevok na túto tému, pretože už sa to točí na mieste a je to naozaj zbytočné. Obojstranne. Písaním tohto príspevku som stratil približne 15 minút a dosiahol som niečo? Zrejme nie. To je tá neproduktívnosť o ktorej som hovoril, preto netreba presviedčať, ale konať. Iné je to samozrejme pri jedincoch, ktorí sú za podobné výstupy platení. Ako napríklad tí, ktorí boli spomenutí v pôvodnom článku.
25.09.2013 - 14:03:21
00
V pohode, možno nemáš literárne črevo.

Ja by som kľudne niekde v texte použil vetu: "Viete, my tu na Slovensku volíme ľavicu." A pritom som ju ja osobne nevolil. Je to prípustné a takéto vyjadrovanie je úplne bežné. To nie sú operácie v dvojkovej sústave. Je to bežná reč.

ja by som skor pouzil takuto vetu: "Viete, na Slovensku cast obyvatelov voli lavicu", sice to nie je az take literarne, ale je to tiez bezna rec
25.09.2013 - 14:09:32
00
... Jednoduchý psychologický postup, ktorý používajú všetci. Médiá, vojnové PR, politici. Jeden príklad za všetky : Laco: "Klikol som na odkaz a hneď som stránku aj zavrel." To Ti príde ako otvorený prístup? Ale ako som písal, našťastie už ľudia začínajú chápať a tieto psycho finty prestávajú byť účinné.
...


Z toho si netreba nič robiť. To robím bežne. Napríklad minule som klikol na stránku Vesmírní lidé.cz a tiež som ju hneď zavrel. A teraz čo? A keď by som to niekde v diskusii napísal nejakému presvedčenému prívržencovi "Vesmírnych ľudí", tak ty by si to nazval "psychofintou"?

To je už na doktora Chocholouška.


Naposledy upravil laco dňa 25.09.2013 - 14:40:13, celkovo upravené 1 krát.

25.09.2013 - 14:19:32
01
TomasTom tak trochu sme sa nepochopili. ja tvojej filozofii nerozumiem a rovnako ako laco, tak isto by som tu stranku po prvej vete zavrel. je fakt, ze dvojkriz je nasim symbolom. ale nesiel si len s dvojkrizom, tam bola cela zastavka,ktora je niecoho symbol. a mne pripomina jednoducho pravicovy extremizmus. a predpoklam ze sam nebuem..

na slovensku existuje mnoho miest, kde sa jednoducho s normalnou slovencinou nedohovoris. s rusnakmi by si si tiez pokecal:-) len to nie je cielova skupina... nateraz zijem na zahori, kde kazdy "domorodec" sklonuje podla vzoru kekse (pripadne motore, konklave - dopln co uz len chces) - a mam mat z toho nejake komplexy ?

preco radsej nie spajat ale niekoho vyclenovat ? tento ano, tento nie... toto ano, toto nie.. podla akych kriterii ? a kto tie kriteria stanovi ? a na ake dlho obdobie ? nemyslim, ze je prijemne led napr. studujes / pracujes v zahranic, ak ta domaci odsudzuju len preto, ze si odniekial inokade. samozrejme, v pripade ze sa chces niekam zaradit, tak svojim sposom je potrebne akceptovat sposoby druhej strany.

myslienky sa daju bud presadit silou alebo presviedcanim. ale kedze sa vzdavas presviedcania, tak mi potom ostava druha cast. a to je moznost, ktora sa mi nevelmi paci a nie je v mojom ponimani priechodna...
25.09.2013 - 14:35:04
01
To je tá neproduktívnosť o ktorej som hovoril, preto netreba presviedčať, ale konať.

A vdaka aj takym umieraju ini, lebo konaju.
25.09.2013 - 14:50:50
00
TomasTom tak trochu sme sa nepochopili. ja tvojej filozofii nerozumiem a rovnako ako laco, tak isto by som tu stranku po prvej vete zavrel. je fakt, ze dvojkriz je nasim symbolom. ale nesiel si len s dvojkrizom, tam bola cela zastavka,ktora je niecoho symbol. a mne pripomina jednoducho pravicovy extremizmus. a predpoklam ze sam nebuem...


Samozrejme, že tá vlajka je vlajkou Slovenského Hnutia Obrody a TomasTom jazdil s vlajkou Slovenského Hnutia Obrody. Na tom nie je nič zlé, pokiaľ to nie je zákonom zakázané, nič proti tomu nemôžeme mať. Ale nikto nezabráni tomu, aby som si dané hnutie zaradil na základe svojich nazbieraných celoživotných skúseností a vedomostí tam, kde ho mám zaradené. K pravicovým extrémistom. Pritom ľavičiar absolútne nie som. A TomasTom, s ktorým sa tu tak trochu prekárame, je členom predsedníctva tohto hnutia, pričom je vedúcim oddelenia propagácie. Takže si vlastne robí len svoju robotu, čo mu nezazlievam. Má na to právo. Podobne ako ja mám právo nečítať niečo, čo osobne považujem za drísty. Aj keď na druhej strane v rámci toho nášho prekárania som si predsa len musel prečítať zopár textov, ktoré inak bežne "hádžem do koša".
25.09.2013 - 15:07:30
01
Ďakujem všetkým zúčastneným za tréning. Laco, napriek tomu, že klikáš na vesmírnílidé.cz, bol Tvoj posledný príspevok ako jediný aspoň trochu vecný. Jfab, to si silne prestrelil...
V každom prípade páni, ak ste nespokojní s vývojom na Slovensku, treba konať, nie len diskutovať. Nie je dôležité, či uspejete, ale to, že ste sa pokúsili a možno tak ukázali cestu druhým. Tých čo všetko vedia najlepšie má Slovensko na rozdávanie, ale tých, čo sú ochotní aj niečo obetovať, je ako šafránu.
25.09.2013 - 15:35:35
00
TomasTom... osvetu treba, SHO má moje sympatie aj keď mám k niektorým veciam výhrady. Dnešný ľudia zabúdajú alebo možno ani nechcú vedieť o krajine kde sa narodili, kde a ako žili ich predkovia a pod. Vlastenectvo sa nenosí...
25.09.2013 - 15:44:39
00
lacosak mne je jasne aka to bola zastava. len TomasTom tam spomina len dvojkriz... zaroven ta zastava nie je zakazana, nie je protizakonna. snazil som sa len poukazat na to, ze ak nejaku pani oslovil aby sa spytal na cestu a tu mu nevedela / nechcela odpovedat, tak aj ta zastava mohla byt dovodom preco tak konala - jednoducho na zaklade svojich zivotnych skusenosti, nazoru tak vyhodnotila situaciu a sa tak rozhodla (nemusela to byt nutne len neznalost slovenskeho jazyka - este som nezazil situaciu, zeby sa mi niekto na "madaroch" nesnazil pomoct len preto, lebo nevie po slovensky). a mozno sa jej len nechcelo poradit, pretoze sa jej nechcelo. aj na to ma pravo.

jednoducho s mnohymi nazormi v okoli nesuhlasim, ale neuberam nikomu pravo na to, aby za spravne povazoval nieco ine ako ja. takisto mi nic nebrani aby som konal podla svojho presvedcenia, nazorov a pod. sa snazil nieco zmenit.

len mi vadi, ze sa tu az tak mnoho nediskutuje, nenachadzaju sa nove argumenty, ktore by mali niekoho presviedcat - len sa opakuju naucene marketingove, trochu sprofamovane, frazy, klisoviteho charakteru.

dobra, poctiva anglosaska vychova v debatnych kluboch ma svoje vyhody a opodstatnenie:-)
25.09.2013 - 15:54:10
00
Ďakujem Tadeas. SHO v súčasnosti pracuje na veľmi dôležitých veciach pre budúcnosť slovenského národa. Máš môj prísľub, že vo výsledku bude len veľmi málo vecí, ku ktorým budeš mať výhrady.
To, že sa dnes vlastenectvo nenosí nie je pravda. To len médiá a rôzni extrémisti si želajú, aby sme tomu uverili.
A ako vždy používajú dvojaký meter. Ak v redakcii časopisu Týždeň, ktorý neustále šliape na všetko slovenské visí americká vlajka, tak myslím, že všetky ostatné slová sú zbytočné.
25.09.2013 - 16:04:06
01
TomasTom, vyjadrovať sa k médiam nemá absolútne zmysel. Stačí si zapnúť hlavné správy na ktorejkoľvek stanici vrátane verejnoprávnej ... A k multikultúrnemu obohateniu ndešnej mládeže sa tu radšej vyjadrovať nebudem, dostal by som banán :-)
25.09.2013 - 16:10:37
00
Týmto navrhujem aby Prezident hlavy štátu udelil Lacovi a Pištovi vyznamenania za neochvejný boj proti extrémizmu na tomto fóre. :)
25.09.2013 - 16:22:13
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up