@AdidasMan, ten extrémny prípad som uviedol preto aby som ukázal že medzi sovietskym Ruskom a našou Európou (alebo západným svetom celkovo) je mnoho podobného. V podstate nevinnú ženu ktorá v slabej chvíli povie hlúposť prísne potrestajú, ale vojnový zločinec a štváč dostane Nobelovu cenu mieru. Aj v našej spoločnosti je dosť ľudí ktorí by radi vytvárali zoznamy zakázaných vecí a zatvárali za ne, lebo ich túžbou je ovládať druhých, a tečú im sliny pri prípadoch keď bol niekto potrestaný za nejakú maličkosť ktorá bola vyhodnotená ako extrémizmus. Myslím si že práve takíto ľudia sú rovnaká krvná skupina aká páchala zverstvá v totalitných režimoch, a práve na nich si treba dávať pozor, lebo by to boli schopní robiť aj teraz, keby mohli. Oni by si už našli dôvody a spôsoby.

Sú prípady kde je jasné že sa jedná o propagáciu extrémizmu, a ako človek ktorému sa akýkoľvek extrémizmus hnusí si myslím že tam sú zákazy v poriadku. Ale miestami mi to pripomína paranoju, podobnú akú mali u nás za minulého režimu komunisti, napríklad keď komisia neschválila pesničku, lebo sa im zdalo že v jej texte je zašifrovaný skrytý význam, alebo keď zakazovali dlhé vlasy alebo rôzne oblečenie. Ja chcem slobodnú spoločnosť. Nie že mi tu nejaké nemakačenkovské vyžírky z mimovládok ktoré v živote nič hodnotné nevytvorili budú robiť bububu s absurdnými zákazmi.

Čo sa týka Tisa, pre mňa nie je žiadnou modlou, to ja nepotrebujem mať. Akurát sa snažím na veci pozerať nezaujato, a to že niektorí ľudia vidia v niekom automaticky buď anjela alebo diabla, a nič medzi tým nie sú schopní vidieť je ich problém. Ak si na základe nejakých mojich názorov ktoré sa priečia tým tvojim o mne namýšľaš nejaké veci ktoré nie sú pravdivé, tak je to len dôkaz čiernobielosti tvojho pohľadu na svet.

@pista, prepáč. :) Bol to len žart. Alebo sa už ani to nesmie?
25.09.2013 - 19:03:47
00
Ak by si si pozrel moj profil tak by si sa prebil aj k mojmu kredu: Neber zivot vazne, aj tak sa z neho zivy nedostanes.
25.09.2013 - 19:46:23
02
Craobs postavenie nemecka a slovenska bolo počas vojny snáď viditeľne neporovnateľné.
a to súvisí aj s tou citlivosťou.


Čo sa týka Tisa, pre mňa nie je žiadnou modlou, to ja nepotrebujem mať. Akurát sa snažím na veci pozerať nezaujato, a to že niektorí ľudia vidia v niekom automaticky buď anjela alebo diabla, a nič medzi tým nie sú schopní vidieť je ich problém.


Nechce sa mi pisat, tak to tu ozivim aspon par obrazkami. Som zvedavy, ako vyargumentujete, ze je v poriadku sa kamaratit s jednym z najmasovejsich vrahov v historii ludstva.

Prílohy:

488989.jpg
488989.jpg 29.75 KiB thumb_up0thumb_down

iw511a1e66.jpg
iw511a1e66.jpg 140.16 KiB thumb_up0thumb_down

Jozef_Tiso_(Berlin).jpg
Jozef_Tiso_(Berlin).jpg 29.58 KiB thumb_up0thumb_down

tiso_hitler.jpg
tiso_hitler.jpg 16.86 KiB thumb_up0thumb_down

25.09.2013 - 19:46:58
00
Medzi vlastenectvom a extremizmom je velmi tenky lad
25.09.2013 - 19:52:28
02
xpat... s minulosťou sa každý jedinec aj národ musí vysporiadať sám. Teraz to vo svete nie je až tak o veľa lepšie, len sa používajú sotisfikovanejšie prostriedky. A teraz nechcem aby som vyzeral ako antisemita ale Izrael a spol. má toho na rováši viac než si dokážeme predstaviť . ( v celosvetovom meradle)
25.09.2013 - 19:53:42
00
To ma zaujima. Co presne ma ten Izreal na rovasi?
25.09.2013 - 20:00:53
00
xpat, fakt sa mi to tu nechce rozoberať... naštuduj si niečo ako vznikol štát Izrael, za akých podmienok a ako spolunažívajú s Palestínou. A kto ma pozná, vie že nie som zrovna obdivovateľom iných kultúr...
25.09.2013 - 20:06:53
00
mám ti sem dať fotky z mníchova,kde bol Chamberlain,Daladier s Hitlerom?
alebo z jaltskej konferencie kde Spolu sedeli Churchill,Roosevelt a najväčší vrah všetkých vrahov Stalin??
dejiny sú omnoho komplikovanejšie ako len fotky vtedajších politikov.
25.09.2013 - 20:07:20
01
V zásade platí, že keď to vyzerá ako kačka, chodí ako kačka, kváka ako kačka, ... je to kačka. Aj keď nechce, aby si ostatní mysleli, že je kačka.
25.09.2013 - 20:08:49
02
Root,

1. Do témy o našich bicykloch dávam fotky môjho bicykla, do témy hudba dávam odkazy na hudbu, do témy politika dávam veci, ktoré súvisia s politikou. Oprav ma, ak som nepochopil podstatu tém.

2. Pôvodne som sem dal obyčajný článok, ktorý s politikou podľa môjho názoru súvisí. Následne, bez akejkoľvek reakcie na článok tu niektorí začali vyťahovať Tisa a extrémizmus - samozrejme úplne scestne, bez akéhokoľvek môjho podnetu (že si tu niekto potrebuje liečiť vnútorne nevysporiadané veci, za to ja nemôžem). Našiel sa aj taký, ktorý ma nepriamo osočil a považoval som za potrebné, niektoré veci uviesť na správnu mieru.

Takže opakujem ešte raz! Riešia sa tu veci, ktoré začal vyťahovať a riešiť niekto iný a nie ja! Jasné? Alebo mám nakresliť schému udalostí, aby to dokázal pochopiť každý?

3. Všetky nasledujúce príspevky vyplynuli z diskusie.

4. "To Teba trápiť nemusí" je naozaj vecná odpoveď.

5. "Demokracia" sa vždy nachytá sama, skôr či neskôr sa ukáže, že tej skutočnej demokracie v nej nie je ani za mak. Zlodej kričí, chyťte zlodeja...

Na okraj, naozaj by som si niekedy rád pozrel svet čiernobielo, presne tak ako tie fotografie. Musí to byť oslobodzujúci pocit vidieť iba zlo a iba dobro, všetko tak jasné, bez pochybností. Blažená nevedomosť.
25.09.2013 - 20:46:21
00
Cakal som taketo dristy, takze skus mi odpovedat jednoducho a priamo. Dokazes to?
Registroval si sa na forum kvoli cyklistike alebo kvoli tomu, aby si tu robil nenapadnu propagandu svojmu hnutiu?
25.09.2013 - 20:50:51
00
mám ti sem dať fotky z mníchova,kde bol Chamberlain,Daladier s Hitlerom?
alebo z jaltskej konferencie kde Spolu sedeli Churchill,Roosevelt a najväčší vrah všetkých vrahov Stalin??
dejiny sú omnoho komplikovanejšie ako len fotky vtedajších politikov.


Tie fotky hovoria ovela viac, myslel som ze to netreba vysvetlovat. Ale OK, takze, tymi fotkami som chcel povedat, ze Slovensky stat bol fasisticky spojenec Nemecka a nemal problem zavrazdit 70000 svojich vlastnych obcanov a ukradnut im ich majetok. S Tisom na cele, sa ako jeden zo 7 alebo 8 spojencov Nemecka, oficialne zucastnil na napadnuti Polska, co sa povazuje za zaciatok WW2 v ktorej zahynulo vyse 70 milionov ludi, vratane 5 milionov Zidov.

Je az neuveritelne, ako si toto nevieme pripustit a vysporiadat sa s tym.
25.09.2013 - 21:55:50
00
xpad v podstate mas pravdu.
vies si predstavit ako by to dopadlo keby sa stal opak a napadli by nas ako polsko? vedel by si odhadnut vtedy pocet obeti? a vies kolko slovakov aj zachranil?
kazdopadne to nebolo jednoduche politicke rozhodnutie. po boji je kazdy general. uz som spominal je to tazka tema...
26.09.2013 - 12:28:41
00
možno podobne ako dopadlo Česko, vzhladom k tomu že sme vtedy boli Československo..

každopádne podvoliť sa dopredu, lebo súper je silnejší nie je v politike moc výhra.. :?:
26.09.2013 - 12:44:19
00
Čo sa týka Tisa, pre mňa nie je žiadnou modlou, to ja nepotrebujem mať. Akurát sa snažím na veci pozerať nezaujato, a to že niektorí ľudia vidia v niekom automaticky buď anjela alebo diabla, a nič medzi tým nie sú schopní vidieť je ich problém. Ak si na základe nejakých mojich názorov ktoré sa priečia tým tvojim o mne namýšľaš nejaké veci ktoré nie sú pravdivé, tak je to len dôkaz čiernobielosti tvojho pohľadu na svet.

breza_biela som rad ze ma poznas a dokazes posudit druhych len tak... fajn zaskatulkovat druheho. to nie je ciernobiele ? nevidim nikde anjela ani diabla. a ci som niecoho schopny alebo nie, naozaj nemozes posudit.

na druhej strane, co je slobodna spolocnost ? co je otvorena spolocnost ? vies nieco take definovat ?

mne sa paci ako sa v DE dokazali vyrovnat so svojou minulostou. a samozrejme, ze su na niektore temy citlivejsi. bohuzial, u nas nemame vyjasnene historicke vztahy, nie sme zrovanani, akonahle sme konfrontovani s niecim neprijemnym, jednoducho sa k tomu postavit nevieme. nikdy sme neboli zodpovedni sami za seba, vzdy tu bol niekto na koho sa to da hodit - raz to boli turci, potom madari, neskor, cesi, nemci, rusi, cesi.. a teraz si len hladame na koho hodit to, ze mame problemy s tym alebo onym. co je asi najpodstatnejsie na tomto narode, state - chyba tu vizia ako dalej, kam to chceme dotiahnut...

len iste veci sa daju tazko vysvetlit, ked druha strana sa jednoducho citi vyssie ako ti ostatni, pretoze sa na veci snazi pozerat nezaujato (aby som parafrazoval). na druhej strane, mnohokrat mne takato nezaujatost evokuje take to slovenske prislovie - kam vietor, tam plast. ovela radsej mam mnohkrat niekoho kto ma svoj nazor, vie ho zdovodnit a stoji za nim, dokaze rozumne argumentovat a obhajit svoj nazor.

taki na fore su tu viaceri - ze sa ich nazory nezhoduju s tvojim ? OK, ale nemyslim ze invektivy, skatulkovanie a pod. je ta najlepsia strategia...
26.09.2013 - 13:33:05
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up