Kupil som si novy cestny bike, je dost drahy a tak sa trochu bojim, ci sa nemoze stat, ze ma niekto z neho zhodi a ukradne mi ho. Stretli ste sa niekto s niecim podobnym? Robi sa to vobec na Slovensku?
[quote="&quo*****]ja som si zamok nekupoval... ja som si bike bral rovno na pracovisko [/quo*****]
to máš fajn, keď ti stŕpnu nohy od sedenia dáš bike do stojana a zajazdíš si
Vysvetlenie je jednoduche - mamator po meste nejazdi a tak ma pocit, ze horsky bicykel bez blatnikov, nosica, svetiel, zvonceka, odraziek a krytu retaze je idealny mestsky bajk.
Zato 30 rocny eska/liberta/favo roadster na 25mm hrubom koliesku a 48 zubovej pile je to spravne orieskove na lietanie cez obrubniky, polmetrove diery a slapanie na kopec (nie kazdy byva v Trnave)...
3 roky dozadu tu kazdy jazdil aj po meste na horakoch a nejake muzealne :cestaky: boli hudbou buducnosti. Ale tak su teraz fixky a single moderne, tak uz na tom jazdi kazdy. Hlavne ze som stylovy.
1. 25 mm plaste nie su problem. Okrem toho na starsich bicykloch typu Favorit su väcsinou 32 mm plaste.
2. Bajky vhodne do mesta maju aj prehadzovace, tzn. urcite to nie su singlespeedy so 48 zubovou pilou a 11z pastorkom.
3. Na bajku urcenom do mesta (s blatnikmi, nosicom atd.) sa nelieta, ale sa presuva tak, aby sa clovek nepotil.
4. Na bajku sa jazdi po cestach a po cyklochodnikoch a nie po chodnikoch pre pesich, na ktorych sa nachadzaju obrubniky. A ked uz sa aj obcas po chodniku pre pesich ide, tak hadam ma dotycny taku techniku, ze obrubnik zvladne. Ak nie, tak nema co na ten chodnik na bicykli vobec ist.
5. Ano, teraz su fixky a single moderne, ale to neznamena, ze aj vhodne do mestskej premavky. A horsky bajk je v principe pouzitelny na mesto tiez, ale dostat ho do "mestskeho" setupu (plnohodnotne blatniky, slicky, svetla, odrazky, nosic, kosik) chce investicie prevysujuce 50 eur a to uz sa neoplati. Prave preto sa oplati kupit stary "cestak" za 20-80 eur, ktory uz vsetko potrebne ma.
P.S. Myslim, ze sme od povodnej temy (kradnutia bicyklov) uz celkom odbocili...
jazdim po meste denne do/z prace, treningov ... vyuzivam na to favoritku, nemam na nej blatniky, kosik, strapce na rajdoch ani zvoncek a nemam problem na nej zist obrubnik, postol som to koli tomu, ze sa tu riesili biky za lacny peniaz, ktory mozem opriet o zabradlie a nemusim riesit, ci mi ho niekto ukradne
A postol si to sem spravne. Keby bol niekde na vychode, idem takoj po neho, na chalupu do obchodu v sobotu rano po chleba idealne prevazatko, co nabeha najblizsich 1000km bez nejakej extra investicie a ci ho vezme cert alebo cigorka, tak je to sumafuk.
brachovi dneskaj ukradli bicykel nechali len predne koleso(tie ze je to truhlik ze si tak zamyka bajk ale to je jedno) bolo to v Senci medzi 19-21hod sedy genessis je mozne ze ho budu chcet predat po castiach zrejme len v okoli SC...keby ste ho niekto z okolia zahliadli mohli by ste mi dat prosim vedet diky
Když 55letá zdravotní sestra Eileen Remedios zjistila, že jí ukradli kolo, nenechala se ovládnout hněvem.
„Byla jsem dost naštvaná, ale pomyslela jsem si: Kdo by stál o moje staré kolo? Možná někdo byl jen opilý a půjčil si ho.“
A tak se rozhodla jít cestou laskavosti – napsala zdvořilý vzkaz, že by chtěla své kolo zpět, a vyvěsila ho na pouliční lampu v blízkosti místa, kde došlo ke krádeži, u domu svého pacienta.
copyright2.bp.blogspot.com 2.bp.blogspot.com
„Prosím, vraťte mi mé kolo. Je už staré, ale milované, a bude se bez své majitelky bát.“
Když druhý den přijela k pacientovi, zjistila, že kolo tam opět je, a pod rohožkou pacientova domu byla obálka s omluvou a dvěma klíči od nového zámku kola, které bylo zamčeno u lampy.
„Obrovitánskou omluvu posílá polepšený zloděj kola. (Zacházel jsem s ním vždy jen dobře.)
Zde už by příběh mohl končit, ale Eileen ještě napsala a vyvěsila poděkování:
„Díky tomu milému člověku, co si vypůjčil mé kolo, za jeho vrácení! Říkalo, že se mělo krásně, ale že je rádo zpátky u mě.“
„Nikdy jsem si nepředstavovala, že by to kolo někdo vrátil. Opravdu to obnovilo mou víru v lidi.“
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ty máš tú možnosť, zobrať si ho v práci "k sebe". Len čo tých zvyšných xx%?
to máš fajn, keď ti stŕpnu nohy od sedenia dáš bike do stojana a zajazdíš si
Ten zeleny je uplne super.
3 roky dozadu tu kazdy jazdil aj po meste na horakoch a nejake muzealne :cestaky: boli hudbou buducnosti. Ale tak su teraz fixky a single moderne, tak uz na tom jazdi kazdy. Hlavne ze som stylovy.
2. Bajky vhodne do mesta maju aj prehadzovace, tzn. urcite to nie su singlespeedy so 48 zubovou pilou a 11z pastorkom.
3. Na bajku urcenom do mesta (s blatnikmi, nosicom atd.) sa nelieta, ale sa presuva tak, aby sa clovek nepotil.
4. Na bajku sa jazdi po cestach a po cyklochodnikoch a nie po chodnikoch pre pesich, na ktorych sa nachadzaju obrubniky. A ked uz sa aj obcas po chodniku pre pesich ide, tak hadam ma dotycny taku techniku, ze obrubnik zvladne. Ak nie, tak nema co na ten chodnik na bicykli vobec ist.
5. Ano, teraz su fixky a single moderne, ale to neznamena, ze aj vhodne do mestskej premavky. A horsky bajk je v principe pouzitelny na mesto tiez, ale dostat ho do "mestskeho" setupu (plnohodnotne blatniky, slicky, svetla, odrazky, nosic, kosik) chce investicie prevysujuce 50 eur a to uz sa neoplati. Prave preto sa oplati kupit stary "cestak" za 20-80 eur, ktory uz vsetko potrebne ma.
P.S. Myslim, ze sme od povodnej temy (kradnutia bicyklov) uz celkom odbocili...
„Byla jsem dost naštvaná, ale pomyslela jsem si: Kdo by stál o moje staré kolo? Možná někdo byl jen opilý a půjčil si ho.“
A tak se rozhodla jít cestou laskavosti – napsala zdvořilý vzkaz, že by chtěla své kolo zpět, a vyvěsila ho na pouliční lampu v blízkosti místa, kde došlo ke krádeži, u domu svého pacienta.
„Prosím, vraťte mi mé kolo. Je už staré, ale milované, a bude se bez své majitelky bát.“
Když druhý den přijela k pacientovi, zjistila, že kolo tam opět je, a pod rohožkou pacientova domu byla obálka s omluvou a dvěma klíči od nového zámku kola, které bylo zamčeno u lampy.
„Obrovitánskou omluvu posílá polepšený zloděj kola. (Zacházel jsem s ním vždy jen dobře.)
Zde už by příběh mohl končit, ale Eileen ještě napsala a vyvěsila poděkování:
„Díky tomu milému člověku, co si vypůjčil mé kolo, za jeho vrácení! Říkalo, že se mělo krásně, ale že je rádo zpátky u mě.“
„Nikdy jsem si nepředstavovala, že by to kolo někdo vrátil. Opravdu to obnovilo mou víru v lidi.“