Keď sme pri tých vlakoch, otázka mimo bicyklov, nevieš prečo ten poschodový vlak ťahá taká obyčajná lokomotíva? Som myslel že to bude nejaká jednotná súprava, možno by im nevyšla celá dĺžka takejto súpravy na zastávky?
Takto spriahnute jednotky jazdia aj inde vo SVETE. S dlzkou supravy to nesuvisi. Staci sa ist pozriet na Vinohrady, ked pride rychlik z KE do BA. Cela suprava sa nezmesti na peron a ludia vystupuju aj z voznov, ktore su pristavene daleko za peronom.
Lebo ta lokomotiva ako jedina zo supravy ma trakcne motory Push pull sa riadi bud z lokomotivy alebo z riadiaceho vozna na opacnej strane. V skratke a zjednodusene, na slovensku mame 10 lokomotiv radu 263 (2 su rozbite a pracuje sa na opravach), postupne sa prerabaju tak aby mohli spolupracovat s push pull supravou, ktora nema ziadny motor, su to len vozne, z toho jeden dokaze riadit lokomotivu. Cisto teoreticky asi vyslo lacnejsie prerobit lokomotivu a kupit push pull supravu ako kupit celu poschodovu motorovu jednotku radu 671, ktore patria pod Zilinu a jazdia severnym slovenskom. V ramci eurofondov sa kupili aj dve nove masiny, prve za 20 rokov, ktore su viazane na Push pull a par rokov musi rychlikova masina tahat regionalne vlaky
Vďaka za info, aj som si myslel, že to tak nejako bude. Kým sa neobjavili tie poschodové súpravy u nás, som si myslel, že to bude niečo ako regionjet, teda jedna pekná súprava" riadiacia jednotka a vagóny. Teda nič proti, aj teraz je to pekne farebne zladené, len ma to zaujalo.
Teraz mi napadla aj myšlienka, že vlastne taká súprava chodí z bodu A do bodu B. Klasická lokomotíva sa v bode B odpojí zpredu vlaku, pripojí sa dozadu a môže ťahať vlak opačným smerom do bodu A. Keby tam vpredu bola riadiacia jednotka, tak späť by sa musela niekde otočiť o 180° a to by bolo náročné, nie všade sa to dá.
čudujem sa že ťa pustili s mokrým bikom ale tiež by som ho nenechal vonku, keby ma tam nechceli pustiť s bikom tak by som tam ani nešiel
inak tu je nato téma http://forum.mtbiker.sk/post654477.html#p654477
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Takto spriahnute jednotky jazdia aj inde vo SVETE. S dlzkou supravy to nesuvisi. Staci sa ist pozriet na Vinohrady, ked pride rychlik z KE do BA. Cela suprava sa nezmesti na peron a ludia vystupuju aj z voznov, ktore su pristavene daleko za peronom.
Preco je teda v tom Push-pulle "obycajna" lokomotiva?
Teraz mi napadla aj myšlienka, že vlastne taká súprava chodí z bodu A do bodu B. Klasická lokomotíva sa v bode B odpojí zpredu vlaku, pripojí sa dozadu a môže ťahať vlak opačným smerom do bodu A. Keby tam vpredu bola riadiacia jednotka, tak späť by sa musela niekde otočiť o 180° a to by bolo náročné, nie všade sa to dá.
Ani v tých vyššie spomínaných nie je žiaden rušeň naviac. Nečítal si pozorne.
Ta zhulena o***** nalavo nema chybu
zdroj: http://cestovanie.aktuality.sk/clanok/8354/jazero-smrti-meni-zvierata-na-neuveritelne-kamene-sochy/
inak tu je nato téma http://forum.mtbiker.sk/post654477.html#p654477