Celé je to zlé. Milionkrát križovať cestu, tralalákať sa po cestách spoločných a úzkych so záhradkármi. Toto je to najhoršie čo mohli vybrať pre realizáciu.
No a úplne ma rozseká, keď na tých rozrýpaných asfaltkách namaľujú iba čiary a osadia zopár smerovníkov.
To ma teda nerozseká. Tie tragédie na cyklopruhy a cyklochodníky v meste ignorujem už teraz.
Nikde v zákone nemá ten zelený pajác oporu, že musím, alebo som povinný doslovne, takto napísané.
Pokiaľ tam neumiestnia značku zákaz vjazdu cyklistom, ktorá je vždy nadradená nad písaný zákon, tak ma nemá čo riešiť.
Bohužiaľ, legislatíva prikazuje jazdiť po cestičke pre cyklistov, ak vedie popri ceste Nie je to priamo v zákone, ale je to vo vysvetlivkách k vykonávacej vyhláške... Takže zelený pajác má oporu.
Zákon 8/2009 o premávke na pozemných komunikáciách síce hovorí, že "§ 55 (1) Na bicykli sa jazdí predovšetkým po cestičke pre cyklistov", čo neukladá povinnosť jazdenia po cyklotrase, ale vykonávacia vyhláška 9/2009 má prílohu č. 1 "VÝZNAM DOPRAVNÝCH ZNAČIEK, DOPRAVNÝCH ZARIADENÍ A OSOBITNÝCH OZNAČENÍ" a v nej je pri značke C 8 Cestička pre cyklistov napísané, že tá "prikazuje cyklistom použiť predmetnom smere takto označenú cestičku alebo pruh".
aha, diky.
takze uz teraz treba pouzivat tie trapne miniuseky pri devine a pri vodarni. a pri najazde na cunovske dielo, tiez asi treba ist po tej rozje*** vlnitej cykloceste a nie po ceste pre auta
a co ta cyklocesta pri morave? tiez je podla tohto zakazane pouzivat tu siroku cestu pre auta?
ja tiez viem ze daco take plati, otazka ale je ze ked tam nabehnes v polke tak ako zistis ze to je cyklocesta, alebo ze tam kdesi vobec je , a druha vec je ze ako zistis ze kam vlastne ide a teda ci ide tvojim smerom alebo sa po 100m stoci do bohvie kam , takze vyhovorit sa da na kadeco
ako napr ked idu 2ja vedla seba tak jeden bude tvrdit ze obiehal ale ten druhy zrychlil na jeho rychlost a nevedel ho doobehovat napr
Pozri, keď idem po Plynárenskej k Prístavnej na ktorej je cyklopruh na druhej strane križovatky, tak pokračujem po ceste k Apollu. Proste ako cyklista sa nemám súvisle z Plynárenskej ako dostať na tú druhú stranu. Ja nejdem na bicykli preto aby som z neho zosadal a tlačil ho po prechode pre chodcov, k tomu ma nemôže žiadny zákon o cestnej premávke donútiť ani tie ich vysvetlivky k zákonu. To je len jeden z príkladov ako komunikovať s policajtom. No a samozrejme najčastejšia odpoveď pre policajta by mala byť, že cyklocestička nie je zjazdná a to ťa nemôže nútiť ju používať. Viď prípad Trenčianskej, Kopčianskej, nábrežia medzi SNP a Lafranconi a iných paškvilov po meste.
Pozri, keď idem po Plynárenskej k Prístavnej na ktorej je cyklopruh na druhej strane križovatky, tak pokračujem po ceste k Apollu. Proste ako cyklista sa nemám súvisle z Plynárenskej ako dostať na tú druhú stranu. Ja nejdem na bicykli preto aby som z neho zosadal a tlačil ho po prechode pre chodcov, k tomu ma nemôže žiadny zákon o cestnej premávke donútiť ani tie ich vysvetlivky k zákonu. To je len jeden z príkladov ako komunikovať s policajtom. No a samozrejme najčastejšia odpoveď pre policajta by mala byť, že cyklocestička nie je zjazdná a to ťa nemôže nútiť ju používať. Viď prípad Trenčianskej, Kopčianskej, nábrežia medzi SNP a Lafranconi a iných paškvilov po meste.
sak ja ta chapem, tiez ked mam na 100m 3x prechod tak to radsej svihnem na cestu bo hentaka 'cyklo' je snad pomalsia ako keby som siel pesi
tá trasa nie je nepodarok to je klasický tunel za 1,5 mega,že takúto pi.čovinu nejaký alucard vôbec môže obhajovať.Na podstatné veci v meste prachy nemajú,ale na blbosť sa vždy nájdu.
Alucard je dopravny inzinier z BA, ktory ma vzdy taketo arogantne vystupovanie, akonahle niekto prejavi nazor, ktory sa nezhoduje s jeho "odbornym" videnim sveta...
A kedze Devinsku vidi ako provincnu cestu tretej triedy kdesi medzi dedinkami, tak sa k tomu aj tak stavia. Duplom preto, lebo je to sportujuci bajker a predstava toho, ze sa chce niekto len prepravit z bodu A do B co mozno najpohodlnejsie je pre neho rovnako nepochopitelna ako to, ze sa niekto moze s deckami vybrat len tak pobicyklovat a naozaj kvoli hodinke jazdy nechce spalit 4 litre nafty v snahe dostat sa na nejaku aspon trochu vyhovujucu komunikaciu.
Ahojte,
na budúci víkend plánujeme so 7 ročným synátorom krátky rodinný výlet k Dunaju. On sám prejde tak 20 až 30 km trasu rozdelenú na 2 úseky (minulý rok sme ešte jazdili v tandeme na tyči Domado). Základňa je penzión v Rusovciach a odtiaľ by sme chceli podniknúť hviezdicové výlety (s prípadným presunom autom na miesto štartu):
1. Rusovce - Čunovo a späť
2. Okruh Kyselica - Gabčíkovo - Vojka - Kyselica
3. Devín - most "Chucka Norrisa" - zámok Schlosshof a späť
Okrem dĺzky trasy na druhý deň mám najväčšie obavy z bezpečnosti trasy z Devína po most Slobody. Prelúskal som toto vlákno a podľa všetkého je nebezpečný úsek iba z Karlovej Vsi do Devína? Podľa toho ako pozerám na cykloserver a Google Earth je úsek od Devína cyklochodník úplne oddelený od automobilovej dopravy?
PS: Radi by sme si pozreli aj vojenské bunkre (najradšej aj nejaký otvorený v So, Ne), ale to zrejme bude problém zakomponovať do troch dní pri synovom dennom kilometrovom maxime? Vďaka za tip na štart a bezpečnú trasu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
No a úplne ma rozseká, keď na tých rozrýpaných asfaltkách namaľujú iba čiary a osadia zopár smerovníkov.
Nikde v zákone nemá ten zelený pajác oporu, že musím, alebo som povinný doslovne, takto napísané.
Pokiaľ tam neumiestnia značku zákaz vjazdu cyklistom, ktorá je vždy nadradená nad písaný zákon, tak ma nemá čo riešiť.
ja som si totiz myslel, ze taky zakon maju len v Cesku
Zákon 8/2009 o premávke na pozemných komunikáciách síce hovorí, že "§ 55 (1) Na bicykli sa jazdí predovšetkým po cestičke pre cyklistov", čo neukladá povinnosť jazdenia po cyklotrase, ale vykonávacia vyhláška 9/2009 má prílohu č. 1 "VÝZNAM DOPRAVNÝCH ZNAČIEK, DOPRAVNÝCH ZARIADENÍ A OSOBITNÝCH OZNAČENÍ" a v nej je pri značke C 8 Cestička pre cyklistov napísané, že tá "prikazuje cyklistom použiť predmetnom smere takto označenú cestičku alebo pruh".
takze uz teraz treba pouzivat tie trapne miniuseky pri devine a pri vodarni. a pri najazde na cunovske dielo, tiez asi treba ist po tej rozje*** vlnitej cykloceste a nie po ceste pre auta
a co ta cyklocesta pri morave? tiez je podla tohto zakazane pouzivat tu siroku cestu pre auta?
nastastie na vsetko toto fizli seru
ako napr ked idu 2ja vedla seba tak jeden bude tvrdit ze obiehal ale ten druhy zrychlil na jeho rychlost a nevedel ho doobehovat
sak ja ta chapem, tiez ked mam na 100m 3x prechod tak to radsej svihnem na cestu bo hentaka 'cyklo' je snad pomalsia ako keby som siel pesi
http://www.bratislavskenoviny.sk/najnovsie-spravy-z-bratislavy/nazory/na-bicykli-do-devina-konecne-bezpecne.html?page_id=322397
A kedze Devinsku vidi ako provincnu cestu tretej triedy kdesi medzi dedinkami, tak sa k tomu aj tak stavia. Duplom preto, lebo je to sportujuci bajker a predstava toho, ze sa chce niekto len prepravit z bodu A do B co mozno najpohodlnejsie je pre neho rovnako nepochopitelna ako to, ze sa niekto moze s deckami vybrat len tak pobicyklovat a naozaj kvoli hodinke jazdy nechce spalit 4 litre nafty v snahe dostat sa na nejaku aspon trochu vyhovujucu komunikaciu.
na budúci víkend plánujeme so 7 ročným synátorom krátky rodinný výlet k Dunaju. On sám prejde tak 20 až 30 km trasu rozdelenú na 2 úseky (minulý rok sme ešte jazdili v tandeme na tyči Domado). Základňa je penzión v Rusovciach a odtiaľ by sme chceli podniknúť hviezdicové výlety (s prípadným presunom autom na miesto štartu):
1. Rusovce - Čunovo a späť
2. Okruh Kyselica - Gabčíkovo - Vojka - Kyselica
3. Devín - most "Chucka Norrisa" - zámok Schlosshof a späť
Okrem dĺzky trasy na druhý deň mám najväčšie obavy z bezpečnosti trasy z Devína po most Slobody. Prelúskal som toto vlákno a podľa všetkého je nebezpečný úsek iba z Karlovej Vsi do Devína? Podľa toho ako pozerám na cykloserver a Google Earth je úsek od Devína cyklochodník úplne oddelený od automobilovej dopravy?
PS: Radi by sme si pozreli aj vojenské bunkre (najradšej aj nejaký otvorený v So, Ne), ale to zrejme bude problém zakomponovať do troch dní pri synovom dennom kilometrovom maxime? Vďaka za tip na štart a bezpečnú trasu.
V prílohe trasy vyklikané na cykloserveri.
Vďaka za pripomienky a prípadné vylepšenia.
http://www.odkazprestarostu.sk/image/w1280/_data/alerts/8929/images/5356586272cf4.jpg
http://www.odkazprestarostu.sk/image/w1280/_data/alerts/8929/images/5356586295f54.jpg
je to tam trochu rozbite, plus zvysky blata z minulorocnej povodne