ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 18. 12. 2025 o 18:11
posledný komentár: 27. 10. 2025 o 20:30
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Ani tie mostily nevypadaju zas tak zle....
milsu Presne o tomto hovorím, tam aj stotina nepozornosti znamena velky problem.
ja len vravim ze naozaj sa to tam da pustit cez 40
Tato trasa singletracku bola riesena, ako stredne lahky singletrack, ktory zvladne priemerne technicky vybaveny biker... Takze tam moze zabludit i rodic s detmi... Tak prosim, budte ohladuplni aj k inym navstevnikom Cerovej drahy... O nicom inom to nie, alko o vzajomnej ohladuplnosti....
jazdim podla svojich schopnosti....viem co si mozem dovolit.....a 40 je teda naozaj este len pohodova rychlost....
a nikde som nepisal ze v neprehladnych usekoch to valim 40.....
napisal som ze je tam dost usekov kde sa da ist nad 40... a to je pravda...
Pán Kutka /kedze poznam aj jeho nazory z casu budovania/ je co sa tyka MTB na tom horsie ako stara babka zo Solosnice. Tie totiz tam v pohode jazdia po horsich lesnych vymoloch ako je cela Cerova draha. Ak chce, nech si vyasfaltuje celu Cerovku, mne je to jedno. Co som si na tom odmakal mi prinieslo radost vtedy a co uz s tym spravite, je problem vas a ML /dalsie aktivity v prospech Kutku uz vyvijat nemienim/. Kludne to tam cele vysekajte a omostikujte vsade /btw tam, kde ten mostik naozaj treba opravit , nikto nic nespravil/. Ale chcem upozornit na 3 veci, ktore /ak sam Kutka necita toto forum/ mozes preposlat:
1) na Cerovke su zle useky , ktore su omnoho nebezpecnejsie a mali byt davno riesenie .. blatovy usek pri asfaltke napr. je jeden z nich. Najazd z asfaltky je dalsi problem. Lenze na to treba aspon zakladne skusenosti a schopnosti vnimat teren a skutocnu nebezpecnost.
2) tie jamy sluzili ako retarder pred zjazdom na mostik. Az sa nejaky bajker napichne na mostik, bude to vasa zodpovednost. Jamy sme uz vtedy upravovali a rovnako sa to dialo aj inde a nebol s tym problem.
3) drevo chatra a hnije , pracuje a vlhne od mokra. Az pridu prve mraziky, bude vam to pekne smykat /sa neda porovnat s tym, ako drzi pneumatika na hline/. Myslim, ze vam par ludi podakuje. A az sa prelomi zopar latiek, tak to bude teprv sranda.
edit: pady, narazene svaly a kosti, odreniny, tecuca krv a rozne ine veci su integralnou sucastou MTB. Ak sa toho niekto boji, nech jazdi prislusne pomaly, s integralou a chranicmi. Nikto mu nepovie na to nic. Ale je rozdiel narazit v rychlosti 10-15km/h a rozdiel narazit v 40-50km/h. Tym prvym sa clovek chvali, v tom druhom pripade ide o zivot. Myslim, ze nejeden clovek clovek z fora by o tom vedel rozpravat...
mas pravdu, sam vies, ze mostiky nie su moj vymysel...
Ak Kutka nam ich ponukol, tak s tym umyslom pomoct bikerom, kedze je sam biker... Co sa tyka vyberu miesta, tak si ho vybral sam, kedze ho vyhodnotil, nie technicky nebezpecny, ale z hladiska zosuvania a prehlbovania jamy v tomto useku... Ja to neviem posudit ci to bolo tak... Ani neobhajujem teraz Kutku...
Sam vies, ze si vazim Tvoju robotu na Cerovke, odmakal si tam urcite najviac... Ale uznaj sam, ze Kutka nam 4 roky nezasahoval do tvorby a udrzby Cerovky, ale skor pomohol, ked sa dalo, napriklad padnute stromy a pod...
Mas pravdu i v tom, ze su aj horsie veci na traili, ktore sa neriesia, co i mna hneva...
Napriklad tie blatove jamy pred asfaltkou na Kacin... Preco sa to nerobi...? realita je taka, ze nie je s kym...
Ak sa bude riesit brigada, rad pridem... ale ja toto uz nestiham organizovat...
A tie pady,zas mas pravdu... jedna z moznosti je, po dohode s Kutkom premiestnit tie mostiky tam, kam ich potrebujeme, len zas asi nebude s kym to realizovat... Toto mozem s Kutkom prerokovat, ak bude zaujem o premiestnenie mostikov....
A vdaka lto za priamu rec.... takto by sa mali riesit problemy....