Dnes mi prišlo upovedomenie o začatí exekúcie na sumu 15 euro (Dôvera) za obdobie dec./98 a jan./99
V tom čase som bol dobrovoľne nezamestnaný. Poistenie som si však zaplatil o čom mám doklady na cca 620 Sk , šeky som si bol osobne vyzdvihnúť v poistovni je tam aj ich hlavička.
Evidentne môju úhradu zle priradili alebo neviem...
Pohľadávku Dôvera postúpil Sl.konsolidačnej a tá neskôr exekútorovi.
Dnes som teda kontaktoval konsolidačnu s tým že som zoskenoval potvrdenky a zaplatení a obratom posielajú do Dôvery, rovnako som kontaktoval exekútora a bol som aj osobne u nich, bohužial bola tam len asistentka. Nechal som jej okopírované doklady aj pracovné zmluvy za obdobie pred aj po, kedy vznikol ten ich nárok....
Dostal som pečiatku na doklad.
Teraz ale čítam podrobnejšie upovedomenie o začatí exekúcie a je tam písane že námietky voči exekúcii treba podať do 14 dní a do 3 dní môžem podať námietku voči trovám exekútora za poplatok 66 euro čo sa mi nechce platiť lebo som sa ničím neprevinil a všetko mám riadne zaplatené....
Dobrá rada nad zlato.....
Vďaka
Aby som nezabudol, momentálne je suma 119 euro....ktorú by som mal uhradiť.
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 9:08
Tak som teraz opäť volal do Dôvery s predpokladom že ma pani vytrúbi ako doposiaľ kedže s tým nič nemajú. A zostal som celkom prekvapeny, pani po mojom naliehaní predsa len spravila niečo navyše, zistila mi že žiadna komunikácia medzi SL.konsolidačná a ZP neprebieha a podľa nej by to mala mať zaevidované. Takže zajtra klušem do ZP a a ako písal LL a poradila pani na telefone podám žiadosť o prešetrenie v mojej veci.
teraz musím čakať na prešetrenie, dohľadanie platby, zatia všetko bez ofic. stanoviska.
Kópiu o začatí a prevzatí môjho podnetu som preposlal obratom exekutorskému úradu a SL. Konsolidačnej.
Tak aspoň niečo, krok v pred....
Ja som si istý že zmenu adresy som riadne nahlásil v roku 2007 tak ako sa má, buď tel. alebo listom. Moja chyba že nie doporučene, ďaľšia vec je že pani nevie kedy bola adresa zmenená na správnu lebo 2-3 roky dozadu už mali správnu ked som požiadal o ident. údaje k elektronickej karte.
Ja som svojho času zmenil bydlisko. Všetky doklady som si vybavil s novou adresou, okrem preukazu poistenca VZP. Riešil som to až po 10-tich rokoch. Keď som prišiel na pobočku, že chcem nahlásiť zmenu adresy, tak mi pani za okienkom oznámila milú správu, že mám dva nedoplatky spred 6-tich rokov (pri zmene zamestnania som sa neprihlásil na ÚP a mal som výpadok zopár dní). Vystavila mi hneď šeky a tým to zhaslo.
Mal som šťastie, že v tom období boli odpustené penále z omeškania, takže ma to vyšlo na cca 700 korún.