Nie zeby solo bajking nemal svoje vyhody, no obcas nezaskodi s niekym zdielat trasu, pripadne sa podelit o znalosti roznych tras priamo v terene...
Ak by to malo uspech, mohla by sa z toho stat aj tradicia zrazov bajkforistov.
Moja predstava nie je nejake brutalne chrtenie, proste skor vyletne tempo
posledný komentár: 13. 9. 2025 o 7:29
Po Jahodnu to bolo fajn, na jahodnej riedke blato co steka zo zjazdovky. Po prideni na zelene "C" to zacal byt masaker. Cesty znicene od lesnych strojov. Sme dufali, ze ked zacne asfaltka bude vsetko v poriadku, avsak "kvalitnym postupom prace" pri tazbe sme si ani poriadne nevsimli, ze sme na asfaltke. Vsade bahno. Az po dianu. Na Alpinke sme zrejme odradili par cyklistov od jazdy hore
Dnes report nič pre šampónov a žiletkárov
Na Vysoký vrch a potom na Gaľovú to bola vražda, ale zrejme som cestu zvolil úplne zle. Snažil som sa držať tur. značiek (od Diany modrej, od S.Repy zelenej) no pár krát som aj poblúdil. Podľa mapy bola modrá úplne inde ako v skutočnosti.
Viac som šiel pešo - strmé jak sviňa - a brodil sa snehom ako šlapal. Povôdne som chcel ísť až na Sivec, no nad Košickou Belou som to prosto vzdal. Na zjazde do Belej som sa ešte pár krát vyváľal v blate, na totálne rozflákanej ceste po ťažbe. Potom som sa celkom vysilený odplazil domov cez Jahodnú a Bankov (po asfaltke).
Išiel som takto prvý krát, trasu som nemal overenú. Ako chodievate na Vysoký vrch (S. Repy)? Ako na Sivec? Resp. dá sa vôbec?
Prípadne skúste pozrieť na http://www.strava.com/activities/113715504 a napísať kde som to posral
Joj moj teba som tu potreboval na gramatickú úpravu...budem na to pamätať
Ja som takýto pokus absolvoval minulý rok , ale v trochu lepšom čase ako ty. Išiel som po trase Ružin, Malý Ružinok, Galova,smer Sivec a potom po hrebeni smer Vysoký vrch, Hrešná, KE. Z Galovej na Sivec to bolo aj koncom mája dosť náročné, pretože chodník bol už asi dlho nepoužívaný a teda aj ťažko prejazdný. Značenie tiež nebolo bohvieaké, takže som to po cca kilometri vzdal ( pomohol tomu aj dážď ) . Cesta hrebeňom k Vysokému vrchu bola tiež trápením, zarastený chodník,miznúci chodník,hľadanie značky na križovatkách.....
Najlepšia cesta na Sivec asi bude od Ružína po žltej značke. Viac ti o tom bude vedieť povedať Jaro180. Je to jeho revír
Tu je zaznam trasy -
http://www.sports-tracker.com/#/workout/hlivkajaroslav/ef8e97u1039hkpoi
Ja som takýto pokus absolvoval minulý rok , ale v trochu lepšom čase ako ty. Išiel som po trase Ružin, Malý Ružinok, Galova,smer Sivec a potom po hrebeni smer Vysoký vrch, Hrešná, KE. Z Galovej na Sivec to bolo aj koncom mája dosť náročné, pretože chodník bol už asi dlho nepoužívaný a teda aj ťažko prejazdný. Značenie tiež nebolo bohvieaké, takže som to po cca kilometri vzdal ( pomohol tomu aj dážď ) . Cesta hrebeňom k Vysokému vrchu bola tiež trápením, zarastený chodník,miznúci chodník,hľadanie značky na križovatkách.....
Najlepšia cesta na Sivec asi bude od Ružína po žltej značke. Viac ti o tom bude vedieť povedať Jaro180. Je to jeho revír
Tu je zaznam trasy -
http://www.sports-tracker.com/#/workout/hlivkajaroslav/ef8e97u1039hkpoi
Áno cesta je tam (na Vys. vrch a ďalej na Gaľovú) určite dlho neudržiavaná, toľko stromov čo som preskakoval som asi nepreskočil za celý život. Miestami sa mi zdalo, že sú tie stromy a konáre akoby naschvál len na ceste - ktorú jednak nebolo vidno a viackrát aj značenie bolo biedne.
Nabudúce to skúsim od Ružína, vďaka za tip.
Prípadne skúste pozrieť na http://www.strava.com/activities/113715504 a napísať kde som to posral
Do sedla repy napriklad z nemcovej dolky po zelenej alebo od hresnej po cervenej. Na Galovu urcite nie po zelenej cez Pokryvy (ak by si to isiel v lete hned by si zistil, preco sa ten vrch tak vola) ale po ceste (ako ma poucili) kde sa kedysi isiel jeden z prvych (ak nie prvy) rocnikov kosickeho bikemaratonu (zo sedla repy este 600 metrov po cervenej smer Kysak a prudko dolava)
Z Galovej na Sivec bud po zelenej+zlta alebo rovno 600m a kde sa napaja cesta iduca od Zlateho potoka doprava.
Napriklad tento zaznam ti moze pomoct.
Na mokrych usekoch miestami blatisto, podklad po lese je mekky, ale vsetko zjazdne (az na jeden 100m prudsi vyslap v kolaji od v3s). Sneh ziadny (pripadne nejake 1x1meter fliaciky, nic podstatne). Stopy po inom bajku som nenasiel ziadne. V 11°C luxusny jarny pojazd.
Priateľu nemá ťa čo mrzieť!!! Pekne si zadokumentoval a popísal kadiaľ viedla Tvoja cesta a aké boli podmienky . Z tvojich fotiek by to rozpoznal aj Stevie Wonder. Toto nieje fotografické okienko ,a máš preto odo mňa