V sobotu na pretekoch mi odislo lozisko zo strany prevodnikov do preč Nema nahodou niekto lozisko zmerane Alebo typove oznacenie
EDIT : ložisko malo najazdene iba cca 3000 km. Nejaka mala zivotnost, alebo mate ine skusenosti
.Nemám 20 rokov a nestretol som sa 1 krát z keramickým ložiskom !!! A netvrdím ze nemá keramika svoje výhody dokonca aj "cenovú návratnosť" možno cesták by to mohol spĺňať horák je pravý opak .Nieje jediný Marcel ktorý mal v rukách keramiku je tu už v celom strojárenskom spektre výrobkov . Napríklad takým pochybným miestom je dávať na obe kladky na prehadzovačky na horskom používane v každom počasí v teréne . Aj klasické ložisko sa sekne a namotá prehadzovačku ale tu je príplatok nič viac:)
Chlapi, už sa to tu na fóre spomínalo viac krát, ale prečo to nezopakovať: životnosť nového ložiska výrazne zvýšite (s dôrazom na výrazne) ak ho ešte pred inštaláciou domažete svojpomocne vazelínou...skeptici sa s tým budú musieť zmieriť a tí ostatní ušetria nejakú tu korunku
aj kebyze vydrzi keramicke lozisko na tychto mmiestach rovnako dlho ako klasicke ocelove stale tu je este jedna jeho vyhoda ......keramicke su lahsie
a co sa tyka humusu.....poznam dost bajkerov co sa bltu vyhybaju ked sa da...takze tak...
ci sa ti zaseru keramicke alebo ocelove loziska efekt je rovnaky krutit sa budu tazko....v takom pripade...rozoberem vycistim a zase som na tom s keramikou lepsie ako ty s ocelovimy....
a hlavne nna miestach ako su misky v stredoch popripade dobre naboje sa toho nemusis par rokov chytit a krutia sa bezchybne aj po 20000km aj ocelove by sa mozno bez zasahu tocili rovnako dlho ale maju vyssi valivy odpor
skákanie poriadne neznesú ani oceľove Keramika je síce tvrda ale krehká . Tým nechcem povedať ze niesu keramické ložiska pokrok hlavne tie trecie . Myslím že na cestnom by mohli prevážiť klady
K tomu čisteniu oceľove ide to pravidelne robím na kladkách ty sú tak už vybehané že majú menšie trenie ako nove a na kladky hlavne hornú nieje dobre použiť ložisko bez vôle odnesú si to čapy na prehadzovačke .Ale ze by sa dali zre-pasovať keramické veru neviem počul som opak
Chlapi, už sa to tu na fóre spomínalo viac krát, ale prečo to nezopakovať: životnosť nového ložiska výrazne zvýšite (s dôrazom na výrazne) ak ho ešte pred inštaláciou domažete svojpomocne vazelínou...skeptici sa s tým budú musieť zmieriť a tí ostatní ušetria nejakú tu korunku
najdu sa vyrobci co uz zacinaju chapat potrebu mazania, mozno casom sa to rozsiri na viacero necistotami ohrozenych casti...
Keďže sa mi podarilo porobiť skúšky skôr, mesačnú dovolenku som využil na zdokonalenie prípravku na vylisovanie ložiska za pomoci Emila Krivoša a Mareka Brůnu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
mal som keramicke aerozne hehe vydrzali kusok cez 1200km a potom vola a pukanie.... takze bieda. ale tocili sa do zblbnutia
a co sa tyka humusu.....poznam dost bajkerov co sa bltu vyhybaju ked sa da...takze tak...
ci sa ti zaseru keramicke alebo ocelove loziska efekt je rovnaky krutit sa budu tazko....v takom pripade...rozoberem vycistim a zase som na tom s keramikou lepsie ako ty s ocelovimy....
a hlavne nna miestach ako su misky v stredoch popripade dobre naboje sa toho nemusis par rokov chytit a krutia sa bezchybne aj po 20000km
co som pocul tak ze na skakanie zaas az take dobre niesu pretoze su krehkejsie ako ocelove....
K tomu čisteniu oceľove ide to pravidelne robím na kladkách ty sú tak už vybehané že majú menšie trenie ako nove
najdu sa vyrobci co uz zacinaju chapat potrebu mazania, mozno casom sa to rozsiri na viacero necistotami ohrozenych casti...
A čo takto diamantové ložiská? Tie by mali byť najtvrdšie, nie?
prípravku na vylisovanie ložiska za pomoci Emila Krivoša a Mareka Brůnu.
http://www.mercateo.sk/kw/lo%2817e%29isko%2820%296805/lozisko_6805.html
http://www.mercateo.sk/kw/lo%2817e%29isko%2820%2961805/lozisko_61805.html