Na Maguru ziadna z tras neviedla. Mozno od krizovatky pod husitskou studnou dole. Aj ked som ich tam nedaval takze neviem kde presne su, pojdem ich dat prec. V nedelu, ak stihnem. S kupelmi som chcel pockat kym budu zjazdne na bicykli ale OK. Nejak sa cez to blato po stvorkolkaroch prebrodim. A ked nahodou natrafim na nejaku dalsiu po celom okrese kde sa zraz konal tak namiesto toho, aby som vyplakaval na nespravnom fore ako špati prirodu ju odstranim. Bez naroku na honorar a nobelovu cenu za zachranu prirody.
BTW: spravne miesto na tieto pripomienky je http://www.kstbardejov.wbl.sk/
BTW1: Alebo co tak prestat jazdit na bicykli po znacenych turistickych chodnikoch? Ked sa udrziavaju, cistia, znacia tak tam nepachne ziadny motorkar, stvorkolkar, vacsina cyklistov a dokonca aj vacsina turistov ci uz s preukazom KST alebo bez neho. Ale ked sa ide zajazdit, prejst... tak si to nevie vynachvalit a mysli si, ze chodnik je samoudrziavaci.
BTW2: Ku ironickemu komentaru pri fotografii "...veľa z neho už neostalo...." pridam svoj: Rovnako, ako vela uz neostalo z posilnovacich strojov pri dopravnom ihrisku na zaciatku cyklotrasy BJ-Krynica. Veci sa casom opotrebuju, starnu a nicia sa alebo ich poskodzuju vandali. Tak ci tak, Pachov xylofon bude v jari opraveny... Posilnovacie stroje kedy? Ak by aj tak v nasej krajine by vydrzali funkcne asi 3 dni. Z toho mi je smutno...
...vidím, že si to zobral osobne.......prepáč, že som poukazal na niečo, s čím zásadne nesúhlasím....prepáč, že som vyfotil aj ten xylofón...nabudúce dám len fotku z ohňostroja...
PS: ...podľa reakcie som na správnom fóre...
...a ešte jedna vec, aby sme si rozumeli. Rozbitý xylofón nevidí každý, len málokto, kto vylezie na Maguru, ale rozbitý fitness prvok v meste si môže prísť pozrieť hocikto....
Ja som len poukazal na niečo, s čím zásadne nesúhlasím ja... A to na vyplakavanie na nespravnom mieste bez akehokolvek dalsieho činu. Ver mi, ze ak by si zopar tych znaciek odstranil a priniesol ich niektoremu z organizatorov, zahanbil by si ich mozno viac ako takto a mozno by to na nich malo aj nejaky vychovny ucinok. (aj ked ja pesimista o tom pochybujem)
Stale so svojou vyzvou nie si na spravnom fore ale uz som im to preposlal... a ani to nebolelo.
A ku xylofonu: napriek tomu, ze ho malokto vidi, aj bez tvojho upozornenia by asi bol opraveny skor, ako fitness prvok, okolo ktoreho mozno dennodenne prechadza ten, kto by to mohol alebo mal urobit. Preco asi? Ale aj tak vdaka za upozornenie.
...ešte raz prepáč, že niekto vôbec tie fitness prvky osadil a asi preto, že si väčšinou v Košiciach si si nevšimol, že boli už "niekoľkokrát" opravované, dokonca hneď v prvý deň po osadení bola vylomená otočná ružica a cez noc ju opravovali.....a nehnevaj sa, nechodím do lesa, aby som upratoval za "organizovanými turistami". Ja nevyplákavam, len som upozornil na niečo zlé......nejak Ťa to rozohnilo...sľubujem, že už tu nedám žiadnú fotku a ani už nič kritizovať nebudem....dohovoril som!
A o tom to je. Ked niekto zanedba svoje povinnosti alebo nebodaj ochorie ci zomrie a jeho praca ostane nedokoncena a vsetci len povedia: "ja to robit nebudem, to bola jeho povinnost", ked sa najde vagabund ktory nieco rozmlati alebo znecisti a vsetci len povedia "ja som to tam nehodil, nebudem zbierat odpad za niekym inym" tak o chvilu tu mame jedno velke smetisko.
Otazka: Kto je zodpovedny upratat za prirodou napriklad na chodnikoch popadane stromy konare ak chce tie chodniky ci cestu v lese vyuzivat? Lesnici, polovnici, turisti, bikeri? Alebo kazdy iny len nie ja? Ja sa chcem iba vozit po krasnych chodnikoch bez prenasania bicykla ponad popadane stromy a bez konarika v prehadzovacke?
Mozno je to niekomu divne ale nastastie este stale existuju aj ludia, ktori su odchotni urobit nieco pre nieco/niekoho ineho (tym niecim moze byt napriklad aj priroda) aj nezistne, bez toho, aby za to ocakavali odmenu.
Ukoncim to takto: aj ked to nie je moja povinnost (ani ja nie som organizovany turista), ak na znacenie narazim ja, odstranim ho. Necakam od nikoho ineho ze to bude robit tiez a nikomu nebudem zazlievat ak tak robit nebude. Ak bude, budem mu vdacny. A ci to budu robit organizatori je mi jedno. Je to ich vizitka.
A ak sa neupozorni na nieco zle tych, ktorym to upozornenie patri, tak je to stale vyplakavanie na nespravnom mieste s minimalnou sancou, ze sa moje upozornenie dostane do tych spravnych usi.
Tak ja sa pridam do debaty, ano myslim si, zemalo sa to znacenie pospratovat, ja si vsak nemyslim, ze je to velky problem, su 2 tyzdne po zraze, kto makal na zraze a pred zrazom ho pripravoval mal toho si myslim celkom dost vsetkeho az po krk. Takze ci sa upracu hned alebo o par dni neskor, nehra vobec rolu, ja by som to spravil asi tak ako Miso, ked som tam tak aspon par zoberiem zo sebou. Ludia robili dost okolo zrazu, brali si dovolenky koli nemu, tak hadam par dni to znacenie moze ostat kym sa nesprace.
K tomu Xilofonu. Ked som ho tam daval, maslel som ze vydrzi mesiac, macimalne dva, vydrzal uz skoro rok a pol, raz som zavesil na novo jeden kus. No ale neda mi nepovedat, ze aj keby som ho tam ja nedaval, ale bol by som na Magure ako turista, tak tie spadnute dva kusky xilofonu sa pokusim zavesit nanovo a nebudem to fotit a davat na forum.
Pardon za nazor, ale uz mi pripada, ze my slovaci uz vieme len kritizovat a vyuzivat co nam iny urobia ale ruku prilozit k dielu ak je to zadarmo, alebo ak sa robi zadarmo, to uz nikto nechce, nevie, alebo nema cas spravit takto podotykam nezištne pre iných.
No a este na margo tych posilovacich prvkov, asi sme v BJ divočáci, že hned po prvom dni sa opravovalo fitmes pri Topli, alebo sa opravovalo hned v noci aby nebolo vidno, že sa kupilo menej kvalitný material? Podotykam, že sa pytam, nie podpi***** len mi to prislo tak na rozum.
Ja sa pridávam tiež k Minikinovi,nie preto,že sa viacej poznáme,ale mi to čo napísal príde rozumnejšie.Tiež to tak robím,keď mám v hlave pohodu.Xylofon som osobne už dvakrát opravoval.Raz bol svedok aj Paraďoš.To musí prísť samo,to sa nedá nariadiť.Hašterenie nikomu nepomôže.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
BTW: spravne miesto na tieto pripomienky je http://www.kstbardejov.wbl.sk/
BTW1: Alebo co tak prestat jazdit na bicykli po znacenych turistickych chodnikoch? Ked sa udrziavaju, cistia, znacia tak tam nepachne ziadny motorkar, stvorkolkar, vacsina cyklistov a dokonca aj vacsina turistov ci uz s preukazom KST alebo bez neho. Ale ked sa ide zajazdit, prejst... tak si to nevie vynachvalit a mysli si, ze chodnik je samoudrziavaci.
BTW2: Ku ironickemu komentaru pri fotografii "...veľa z neho už neostalo...." pridam svoj: Rovnako, ako vela uz neostalo z posilnovacich strojov pri dopravnom ihrisku na zaciatku cyklotrasy BJ-Krynica. Veci sa casom opotrebuju, starnu a nicia sa alebo ich poskodzuju vandali. Tak ci tak, Pachov xylofon bude v jari opraveny... Posilnovacie stroje kedy? Ak by aj tak v nasej krajine by vydrzali funkcne asi 3 dni. Z toho mi je smutno...
PS: ...podľa reakcie som na správnom fóre...
Stale so svojou vyzvou nie si na spravnom fore ale uz som im to preposlal... a ani to nebolelo.
A ku xylofonu: napriek tomu, ze ho malokto vidi, aj bez tvojho upozornenia by asi bol opraveny skor, ako fitness prvok, okolo ktoreho mozno dennodenne prechadza ten, kto by to mohol alebo mal urobit. Preco asi? Ale aj tak vdaka za upozornenie.
Otazka: Kto je zodpovedny upratat za prirodou napriklad na chodnikoch popadane stromy konare ak chce tie chodniky ci cestu v lese vyuzivat? Lesnici, polovnici, turisti, bikeri? Alebo kazdy iny len nie ja? Ja sa chcem iba vozit po krasnych chodnikoch bez prenasania bicykla ponad popadane stromy a bez konarika v prehadzovacke?
Mozno je to niekomu divne ale nastastie este stale existuju aj ludia, ktori su odchotni urobit nieco pre nieco/niekoho ineho (tym niecim moze byt napriklad aj priroda) aj nezistne, bez toho, aby za to ocakavali odmenu.
Ukoncim to takto: aj ked to nie je moja povinnost (ani ja nie som organizovany turista), ak na znacenie narazim ja, odstranim ho. Necakam od nikoho ineho ze to bude robit tiez a nikomu nebudem zazlievat ak tak robit nebude. Ak bude, budem mu vdacny. A ci to budu robit organizatori je mi jedno. Je to ich vizitka.
A ak sa neupozorni na nieco zle tych, ktorym to upozornenie patri, tak je to stale vyplakavanie na nespravnom mieste s minimalnou sancou, ze sa moje upozornenie dostane do tych spravnych usi.
K tomu Xilofonu. Ked som ho tam daval, maslel som ze vydrzi mesiac, macimalne dva, vydrzal uz skoro rok a pol, raz som zavesil na novo jeden kus. No ale neda mi nepovedat, ze aj keby som ho tam ja nedaval, ale bol by som na Magure ako turista, tak tie spadnute dva kusky xilofonu sa pokusim zavesit nanovo a nebudem to fotit a davat na forum.
Pardon za nazor, ale uz mi pripada, ze my slovaci uz vieme len kritizovat a vyuzivat co nam iny urobia ale ruku prilozit k dielu ak je to zadarmo, alebo ak sa robi zadarmo, to uz nikto nechce, nevie, alebo nema cas spravit takto podotykam nezištne pre iných.
*presunul som to sem, katko
Len ja som to zalial z fólie a trošku graficky upravil