Za mňa to vyhráva Canyon,no ak sa nedaju vyskúšať obidva tak to bude slabé porovnanie ,ak tu bude niekto pisať o týždeň "nakoniec som si vybral ghost - uplne mi vyhovuje"...Určite človeku môže vyhovovať niektorý bike lepšie,ale hneď ako kúpim nový bike ja osobne mením sedlo,predstavec,gripy,rajdy(na ktoré som zvyknutý) a ideálny posed chvilku trva kým docielim. Takže ani s jedným neurobíš chybu.
02.02.2014 - 11:56:22
00
Ja som tiez hned menil sedlovku sedlo rajdy aj predstavec...
No vzdy som jazdil iba Shimano a packy (az na daky stary crosovy bike) a teraz mam na tom canyone zmes X0 a X9 a ide bezchybne. Sice tam mam Gripy ale aj tie maju dake vyhody. zatial idu bezchybne.
02.02.2014 - 15:47:06
00
Ja by som povedal, že tie dva bajky sú veľmi vyrovnané. Ghost aj Canyon majú dobré hodnotenia. Ja konkretne kukám stránku bikeredar.com. Presne na tieto dva modely tam review nemajú, ale majú ohodnotené podobné:
Grand Canyon AL 9.9: http://www.bikeradar.com/mtb/gear/category/bikes/mountain-bikes/product/review-canyon-grand-canyon-al-9-9-12-46646/
Ghost HTX 29 Actinum 7000: http://www.bikeradar.com/gear/category/bikes/mountain-bikes/product/review-ghost-htx-29-actinum-7000-12-45954/
Oba dostali celkom dobré hodnotenia. Celkovo by som sa skôr priklonil k tomu Canyon; predsalen pomer cena/výbava má lepší. Do úvahy by som bral dizajn rámov. Canyon má taký dosť klasický, no ten Ghost je trochu špecifický. Vďaka tomu trojuholníku medzi hornou a sedlovou trubkou je horná trubka o niečo nižšie a v tom kritickom mieste, kde sa meria standing clearance je o cca 2 - 3 cm nižšie čo by som videl ako veľkú výhodu Ghosta. Či to má vplyv na tuhosť rámu je druhá vec, ale keže má také dobré hodotenie, tak asi moc nemá. Takže to by mohlo byť rozhodujúce. Ak si typ cyklistu, ktorý často zosadá z bajku; niekam sa dovezie, pokuká, zas nasadne, inde zoskočí a pokuká atď... tak skôr ten Ghost, alebo ak len nasadneš a zosadneš až doma tak skôr Canyon. Ešte čo by stálo za spomenutie, Canyon má špecialny úchyt prehadzovača na tom krehkom šrovbe, ktorý sa zlomí ak by sa mal odtrhnúť prehadzovač a tak sa nepoškodí rám a ani prehadzovač by sa nemal. Okrem toho nevidím moc rozdiel v kvalite tých dvoch rámov, vyber si aj podľa toho, ktorý sa ti viac pozdáva. Komponenty si už pomeníš ako chceš.
V základnej výbave ako už bolo spomenuté je hlavný rozdiel v kolesách. Kolesá sú snáď ten najdôležitejší komponent na bicykli. Ten Ghost, naboje sú síce XT, ale je to stále shimano. Váha a tuhosť sú jedna vec, no dôležité je aj hladkosť chodu nabojov. Sú tie XT náboje vôbec na zapúzdrených priemyselných ložiskách? Myslím, že nie. Ovela skôr sa opotrebujú a celkovo ich chod bude určite ťažší ako na DT Swiss. Tie DT Swiss kolesá sú úplne niekde inde. (Len) Vďaka nim Canyon má hodne na vrch od toho Ghosta. Ak by si bral ten Ghost, odporúčam upgrade kolies.
Ten CUBE, k nemu nemam žiadne pripomienky. Je parádny aj super výbava (v rátane kolies).
03.02.2014 - 13:47:18
00
Niečo takéto by si nebral? http://www.kubicasport.eu/shop/goods/haibike-greed-sl-29--2013-carbonmatna-tmavo-seda-16-?goods=15463

Váha bude približne rovnaká, trošku horšie brzdy oproti XT, Reba porovnateľná s FOX vidlicou, možno ho ešte vedia zohnať.
22.02.2014 - 20:57:13
00
Ďakujem za rady a postrehy, rozhodol som sa a budúci týždeň objednávam Grand Canyon CF SL 7.9 SE... už aby bol doma, lebo počasíčko je už prijateľné...
03.03.2014 - 09:19:15
00
keyboard_arrow_up