Pri planovani tras aj samotnom pohybe v terene som narazil na problem s mapami. Klasicke turisticke v mierke 1:50 000 obsahuju oproti skutocnosti dost malo udajov o zvazniciach a lesnych cestach. Nova edicia tur. map v mierke 1:25 000 je lepsia, zial vydali ich zatial iba na velmi male uzemie. Najprehladnejsie sa mi zdaju vojenske mapy v mierke 1:25 000. Jedinou nevyhodou vojenskej mapy je ze nema vyznacene turisticke chodniky, ktore niekedy dost pomahaju pri orientacii. Ja tu kombinujem vojensku, ktoru doplnim o "chodnikove" udaje z turistickej 1:50.
Ako riesite tento problem?
Tak chytis besnotu. Maju tam kazdy kamienok. Mam medzi nimi zopar kamaratov a videl som co robia s pripravou mapovych podkladov. Ked niekto ulomil konarik tak to tam rychlo zakreslia. Prebytok informacii ta umori presne ako ich nedostatok.
no to moze byt ale niekedy take veci nie su naskodu
aj ked netreba to s tym prehanat
Ja mám
dá sa to oficialne kúpiť www.orienteering.sk. Je to 843 máp pre orientačné športy.
Len na DVD sú zoskenované. Ked jazdíš orientáky tak dostávaš vytlačenú z CADu a tá je podstatne kvalitnejšia. V zbierke mám cca 30 originálov čo som si aj odjazdil.
momentálne sa lopotím tu http://www.sokol.host.sk/Preteky/2007-04-28-rozpis.pdf
Na trenovanie ale postačuje kvalita aj z CD.
Pre úplnosť prvá časť mapy priamo z dejiska, aby ste mali prehlad ako to vyzerá.
Prvé číslo je poradové číslo kontroly a druhé je číslo zariadenia (treba dávať pozor,aby bolo zobraté správne číslo)
Štartuje sa v minútových intervaloch, takže je zabezpečené aby na rovnakú trať nevyštartovali viacerý súčastne v rovnakej skupine. Tých kategorii je viacero takže aj ked niekoho stretneš (čo sa aj stáva) neznamená to že ide k rovnakému číslu ako ty, lebo on má svoju mapu s vyznačenou traťou.
Nedá sa ani podvádzať, čipy sú elektronické a vo vyhodnotení sú všetky údaje o kontrolách časoch, pribežnom poradí ....
hej jasne, ak si zaplatis na rapide potom to ide.... len ked bez nicoho na to kliknes a hodi ti cakat 135 minut a potom ti hodi ze nie su volne sloty alebo potobnu debilinu, dost to nastve....
dakujem ta ocenenie....
inak mapy su to vyborne, chvalim
hej jasne, ak si zaplatis na rapide potom to ide.... len ked bez nicoho na to kliknes a hodi ti cakat 135 minut a potom ti hodi ze nie su volne sloty alebo potobnu debilinu, dost to nastve....
dakujem ta ocenenie....
pomôcka:
ak nemáš statickú IP adresu
1.odpojíš sa z internetu a zavrieš okná s rapidom
2.štart-nastavenie-ovládací panel-možnosti siete internet-dočasné internetové súbory - odstrániť súbory- zacvakni pre istotu odstrániť aj offline súbory. po cca.10sekundách sa znovu pripojíš a ak to nebude fungovať zopakuješ celý postup odznova.
do slovenciny prelozeny posledny prispevok
vymazes historiu a priecinok temp, restartujes modem a znova sa pripojis na net a vuala mas inu IP....
ale aj tak sux rapidshare... P2P rulz
Mne staci sa odpojit a znova pripojit, bez zatvarania okien a mazania historie. Niekedy sa stane ze to nepomoze tak sa znova odpojim a pripojim a facha to bez problemov.
marek ehm... to bohuzial technicky nieje mozne lebo si rapidshare najde u teba v historii udaje ze si odtial sosal pred 3minutami tak ta necha cakat... musis aspon cache pamet prehliadacu premazat
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak chytis besnotu. Maju tam kazdy kamienok. Mam medzi nimi zopar kamaratov a videl som co robia s pripravou mapovych podkladov. Ked niekto ulomil konarik tak to tam rychlo zakreslia.
Ja mám
dá sa to oficialne kúpiť www.orienteering.sk. Je to 843 máp pre orientačné športy.
Len na DVD sú zoskenované. Ked jazdíš orientáky tak dostávaš vytlačenú z CADu a tá je podstatne kvalitnejšia. V zbierke mám cca 30 originálov čo som si aj odjazdil.
momentálne sa lopotím tu http://www.sokol.host.sk/Preteky/2007-04-28-rozpis.pdf
Na trenovanie ale postačuje kvalita aj z CD.
Prvé číslo je poradové číslo kontroly a druhé je číslo zariadenia (treba dávať pozor,aby bolo zobraté správne číslo)
Štartuje sa v minútových intervaloch, takže je zabezpečené aby na rovnakú trať nevyštartovali viacerý súčastne v rovnakej skupine. Tých kategorii je viacero takže aj ked niekoho stretneš (čo sa aj stáva) neznamená to že ide k rovnakému číslu ako ty, lebo on má svoju mapu s vyznačenou traťou.
Nedá sa ani podvádzať, čipy sú elektronické a vo vyhodnotení sú všetky údaje o kontrolách časoch, pribežnom poradí ....
Trať v ideálnej stope merala 23,4 km prevýšenie 750m, 27 kontrol.
nabehal som v "ideálnej" stope 37 km
keby si to niekto z okolia BA chcel vyskúšať .... http://www.mbofest2007.com/docs/bul2/bul2_su_sk.pdf
Kto hlada najde
http://www.geocaching.sk/diskusia.php?m ... theme=1010
dakujem ta ocenenie....
dakujem ta ocenenie....
pomôcka:
ak nemáš statickú IP adresu
1.odpojíš sa z internetu a zavrieš okná s rapidom
2.štart-nastavenie-ovládací panel-možnosti siete internet-dočasné internetové súbory - odstrániť súbory- zacvakni pre istotu odstrániť aj offline súbory. po cca.10sekundách sa znovu pripojíš a ak to nebude fungovať zopakuješ celý postup odznova.
vymazes historiu a priecinok temp, restartujes modem a znova sa pripojis na net a vuala mas inu IP....
ale aj tak sux rapidshare... P2P rulz