Chcem osloviť majiteľov bikov Canyon. Pri voľbe veľkosti rámov ste sa orientovali podľa PPS alebo podľa niečoho iného? Budem rád, ak mi napíšete svoje poznatky prípadne aj vaše rozmery postáv a aké veľkosti ste si pri danom modely vzali. Ďakujem
Tak bike vidíš v profile, čiže Canyon Nerve AL. Rozkrok mám 87,5cm. PPS berie len celé čísla. Pri zadaní 87cm, mi ukazoval veľkosť M. Pri zadaní 88cm, ukazoval veľkosť L. Pri M-ku by som mal sedlovku vysunutú asi na doraz. Ako ju mám na L-ku si môžeš pozrieť v profile.
no to by som sa cjcel aj ka opytat mam 177 a podla pps by som mal mat S teda 16,5" podla mna je to dost malo kedze podla tabuliek mi furt vychcadza Lko
AJ mna by zaujimalo ako je na tom realne velkost ci kratkost ramov canyon. Nie je ich kratkost a tomu zodpovedajuci hodne vzpriameny posed prilis na skodu veci pri slapani? Nehovorim pr DH.
Mam 182cm a inseam 85cm (co je v strede pre Nerve 29er M). Jazdim Nerve AL 29er vo velkosti M. Original 80mm 6° predstavec som vymenil za 90mm 0°. Rajdy mam 705mm. Jazdi sa mi vyborne, hore, aj dole.
Ram Lka je o 2.5cm dlhsi. S kratsim predstavcom (~ 70mm) by som ho asi zniesol, ale mal uz fakt dost vysoky standover a to mi dost prekazalo (bol som v Koblenzi v skowroome skusit nez som kupil lebo som mal cestu okolo ).
Treba si uvedomit, ze Nerve nie je "XC chrt" model (na to maju Lux a par hardtailov), takze u neho netreba ocakvat XC chrti posed. Ten vzpriamenejsi posed je podla mna ovela pohodlnejsi na bezne jazdenie. Ale tak kazdemu co mu vyhovuje.
Zdravim aj ja by som potreboval poradit, chcem kupit canyon spektral mam problem vybrat velkost ramu, PPS mi odporuca velkost S doteraz som jazdil na inej znacke bicykla velkost M, mam 170 cm
Ja som riesil podobny problem. Pomohlo by keby si napisal kolko mas inseam - ako odmerat inseam (meria sa po hornu cast vodovahy v tom priklade)
Pripadne si rovno odmeraj vzdialenost (na svojom bicykli) medzi vrchom sedla a stredovym zlozenim, pripadne pedalom v spodnej polohe.
Canyon spectral pouziva teleskopicku sedlovku RS. Pri najvacsom vysunuti pohyblivej casti je vzdialenost od spodnej casti gufera po vrch sedla 230mm. Vysuvanim nepohyblivej casti sedlovky sa da ziskat este dalsich ~140mm. Ak si to pripocitas k dlzke sedlovej trubky na canyon rame, tak budes vediet na com si.
Napriklad mne to vychadza ze ak kupim XL 29" spectral, tak budem pri maximalnom vysunuti pohyblivej casti teleskopky pouzivat este 1.5-3cm sedlovky.
Dalsia dolezita vec je standover(Střední výška). Ta by mala byt aspon 5-8cm menej ako inseam(ak este nemas deti).
Pripadne sa opytaj aj priamo v canyone(po slovensky) na [email protected]. Mne odpisali do par hodin na vsetky otazky.
Dakujem vam.pisal som ludom z canyonu a ti mi odprucaju tak isto ako pps M.Stari bike mal rozmer hornej ramovej trubky 565 a sedlovej trubky 430,2.Predstavec mal 11 alebo 12 cm. Rozmer hornej trubky sa zhoduje s canyon velkost S ale ten ma o polovicu kratsi predstavec.a mensiu sedlovu trubku.Moja velkost rozkroku je 79,5 cm.Seriozne rozmislam nad tim emkom.
Ludia z canyonu radia vela ludom a myslim ze riesia aj vsetky mozne dodatocne vymeny, cize oni vedia poradit najlepsie. Zatial som necital ze by poradili uplne zlu velkost.
Ja som sa rozhodoval medzi L a XL. PPS mi ukazoval L, ja som chcel skor XL a canyon cz mi tiez potvrdili XL tak som ho zobral. Teraz uz iba cakat.
Krasny piatkovi vecer prajem.Nemate nahodou niekto v okoli TT spectral S alebo M na skusku stale sa nedokazem rouhodnut.Tak mi to vichadza ze vetsina ludi brala vecsie cislo ako im odporucila kalkulacka.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale vážne. Záleží od postavy, rozkrok atď.. Podľa PPS som bol presne na hrane M-ka a L-ka. L-ko mi vyhovuje viac, M-ko by bolo moc na hrane.
Ram Lka je o 2.5cm dlhsi. S kratsim predstavcom (~ 70mm) by som ho asi zniesol, ale mal uz fakt dost vysoky standover a to mi dost prekazalo (bol som v Koblenzi v skowroome skusit nez som kupil lebo som mal cestu okolo
Treba si uvedomit, ze Nerve nie je "XC chrt" model (na to maju Lux a par hardtailov), takze u neho netreba ocakvat XC chrti posed. Ten vzpriamenejsi posed je podla mna ovela pohodlnejsi na bezne jazdenie. Ale tak kazdemu co mu vyhovuje.
Pripadne si rovno odmeraj vzdialenost (na svojom bicykli) medzi vrchom sedla a stredovym zlozenim, pripadne pedalom v spodnej polohe.
Canyon spectral pouziva teleskopicku sedlovku RS. Pri najvacsom vysunuti pohyblivej casti je vzdialenost od spodnej casti gufera po vrch sedla 230mm. Vysuvanim nepohyblivej casti sedlovky sa da ziskat este dalsich ~140mm. Ak si to pripocitas k dlzke sedlovej trubky na canyon rame, tak budes vediet na com si.
Napriklad mne to vychadza ze ak kupim XL 29" spectral, tak budem pri maximalnom vysunuti pohyblivej casti teleskopky pouzivat este 1.5-3cm sedlovky.
Dalsia dolezita vec je standover(Střední výška). Ta by mala byt aspon 5-8cm menej ako inseam(ak este nemas deti).
Pripadne sa opytaj aj priamo v canyone(po slovensky) na [email protected]. Mne odpisali do par hodin na vsetky otazky.
Ja som sa rozhodoval medzi L a XL. PPS mi ukazoval L, ja som chcel skor XL a canyon cz mi tiez potvrdili XL tak som ho zobral. Teraz uz iba cakat.
mas ale XC posed, nie ? Ja mam 178 a konfigurator mi vyhodil S, takze asi by som bral M, ked sa raz mozno odhodlam...