Ale no tak. Kolko ludi necita toto forum, nevie o nejakych zakazoch a teda tadial bezne jazdi? Je usmevne, ak ochranari tvrdia, ze povolenie na cykloznacky je s podmienkou, ze sa nebude jazdit po niektorych chodnikoch. V takom pripade nemali povolenie na cyklo ani vydat, pretoze je to samozrejme neukontrolovatelne. A ak ste ochranarom slubili, ze sa tadial a tadial jazdit nebude, tak ste slubili nieco, o com ste vopred vedeli, ze to neviete dodrzat... Inak povedane, je jedno kadial sa jazdi - ak budu chciet, tak cyklo ponechaju, ak nebudu chciet, tak ho zrusia. Dovod si uz najdu.
05.03.2014 - 10:13:27
05
goro je niekto/niečo pochované v takom žľabíku ako sa z priestoru nad sandbergom vchádza do lesa, niekde za rovnicou myslím
05.03.2014 - 10:21:13
00
Musim Jezusovi pritakat .. milsu vy nemozete slubovat ani rozhodovat za ostatnych ludi. To co slubujete, slubujete za svoje OZ, alebo cykloklub :) A tiez to delenie na cyklistov a necyklistov, hmm. Co na to zapratavac?
05.03.2014 - 10:41:26
00
inak je to 4stupen ochrany NPR a je sranda ze ked je to natura2000 tak sa tam teraz rube o106. s celou naturou(asi so slovenskou náturou) si mesto vytiera rit..(staci ist po asfaltke hore a clovek uvidi 5-6novych velkych vyrubanych casti o velkostiach fudbalovych ihrisk) tazili stromy s priemerom aj cez 1m
05.03.2014 - 10:44:08
00
Ludska chamtivost a hlupost nema ziadnych hranic.
05.03.2014 - 10:47:31
00
Ked som siel posledne na Kobylu, tak som bol z toho dost rozcarovany. Zrusili najkrajsi / najstarsi usek lesa uz relativne blizko vrcholu nalavo od asfaltky na cervenej znacke (kusok za tou polorozpadnutou lavickou). Boli tam krasne vzrastle stromy a chodnik sa pomedzi ne pekne klukatil. Vzdy som mal z toho useku pocit, ze som len male nic a ze tie stromy su panmi lesa. Teraz je tam len znicena planina... :( V tom kontexte je uplne zbytocne riesit po akom chodniku jazdit a po akom nie.

Prílohy:

kobyla.jpg
kobyla.jpg 363.26 KiB thumb_up0thumb_down

05.03.2014 - 11:51:16
00
Musim Jezusovi pritakat .. milsu vy nemozete slubovat ani rozhodovat za ostatnych ludi. To co slubujete, slubujete za svoje OZ, alebo cykloklub :) A tiez to delenie na cyklistov a necyklistov, hmm. Co na to zapratavac?

Lubo, tým chceš povedať, že nemáme vybavovať "C"-čka a cyklochodníky a máme sa na to "vykašlať"? :)
05.03.2014 - 11:55:45
00
Lubo opat ustrelil neuvedomujuc si co pise a ak sa to vezme do extremu zase raz bude pre neho bud moznost si zostrojit stroj casu a bicyklovat lesmi 17steho storocia alebo sa odstahovat niekam na opusteny ostrov kde nebude obmedzovany rozhodnutiami inych (v tomto pripade rozhodnutim obetovat MRTE casu a energie na boj s uradmi za aspon nejake "C-cka" - a ze sa ich za posledne obdobie nevybavilo malo)...
v kazdom pripade "vdaka" Lubo a VDAKA Milsu/Laco a spol...
05.03.2014 - 12:15:39
00
stax mozno je dobre skor porozmylast nad tym, co som napisal :) pretoze si vobec nepochopil co som napisal a milsu sa snazi manipulovat tak, ze mi vklada do ust nieco, co som nepovedal :) Okrem ineho , ked uz to chces verejne rozoberat , spytam sa ta, kolko casu a energie si Ty venoval (C)ckam, cestickam a inym veciam ? Vcelku by ma to zaujimalo, pretoze ak si ten cas stravil len tym, ze si po tych (C)ckach jazdil, tak radsej mlc :)
05.03.2014 - 12:25:40
00
Lubo: ZIADNY, a prave preto ocenujem ze sa tomu ludia ako Milsu a Laco venuju. A aj preto neocenujem vyjadrenia tvojho typu pretoze vyznacovaniu dalsich Ccok nepomahaju ani najmenej. to ze si v niektorych veciach odtrhnuty od reality okolia v ktorom (aktualne) zijes sme uz spolu preberali niekolkokrat na vyjazde.

Les okolo Bratislavy nie je a nikdy nebude "divocina" v ktorej sa da fungovat podla aktualnej nalady po ranajkach pred vyjazdom na bike tak ako je to mozno mozne v okoli Sniny a Medzilaboriec (realita okolia je jednoducho ina).

ako si si urcite vsimol - prispevok je bez jedineho smiliku.
05.03.2014 - 12:34:16
00
Hmm .. zrejme sa vyjadrujem nezrozumitelne a privelmi strucne, ok, beriem kritiku. Takze sa to pokusim vyzrozumitelnit.

Sluby OZ (obcianske zdruzenie) nemaju ziadnu vahu voci statu, to znamena, ze jednako nemozu zastupovat ludi, ktori do OZ nepatria a druhak, ziadne pravne zavazne stanovisko od statnych ochranarov nebude poskytnute. Inak povedane, mozes "vyfliaskat" IH za jazdenie po rezervacii (po ktorej inak jazdis bezne aj ty a plno dalsich :lol:) , lenze to nezmeni nic na 1000 dalsich cyklistov, ktori tade jazdia a v zivote o mtbikeri nepoculi. Na druhej strane, "ochranari" sa mozu zo dna na den rozhodnut, ze ich to nebavi a podniknu kroky. Proste je to take "akoze". Preto kritizujem taketo pokusy o moralizovanie. Ak by milsu bol predstavitel statnej spravy a napisal "ak tu budete jazdit aj napriek vyznacenym trasam", tak vam ich zrusime, tak nepoviem ani pol slova.

Ja predsa nebudem robit naschvaly niekomu, koho poznam, kto sa snazi spravit nieco pre druhych ludi (aj ked mam povedzme, nazor nie uplne podobny). Ale zase na druhej strane .. nemozes zavazovat inych ludi len preto, ze sa niekto rozhodol budovat (C)cka a Tebe to takto vyhovuje. To mas podobne ako ked si bezkari (legalne) upravia Konske hlavy, lebo to oni potrebuju :lol:

Jednoducho to ber tak, ze sice respektujem druhy ludi a ich pracu, ale nemozu ma tym nijako zavazovat, pretoze nie su stat a uz vobec tu nie je narok verejne pranirovat a pokusat sa manipulovat mienku proti v mene dobra, ktore moze prospievat len urcitej casti ludi (cyklistom).
05.03.2014 - 12:52:49
03
Les okolo Bratislavy nie je a nikdy nebude "divocina" v ktorej sa da fungovat podla aktualnej nalady po ranajkach pred vyjazdom na bike tak ako je to mozno mozne v okoli Sniny a Medzilaboriec (realita okolia je jednoducho ina).

Nj, nepochopil si ma :( .. nuz, beriem to ako moj fail, ze sa neviem spravne vyjadrit :)
V Snine ani Medzilaborciach nie je ziadna divocina, vsade je normalny hospodarsky les a plno polovnikov .. akurat tam nie je tolko ludi ako v lesoparku.
05.03.2014 - 12:57:18
00
to moralizovanie je plne na mieste uz len z toho dovodu ze ak lesakom/polovnikom prepne tak maju ovela silnejsie paky/vplyv na to aby sme prisli o ovela viac ako o par Cciek na kobyle. Kolesikovia zo smeru mozu schvalit co chcu - a ze tam polovnikov zjavne nie je malo. davat im akukolvek zamienku na to aby to bolo horsie ako je to teraz - len tak dalej, urcite z toho budeme mat radost vsetci.
05.03.2014 - 13:42:18
00
"okolo gora" - okolo čoho/koho?

Bol to susedov pes, biely spic, kazdy den s nim tadial chodil. Tak mu tam urobil kriz. Teraz ma znovu takeho, isto ho poznas aj osobne- rad nahana auta, par krat ho uz aj zrazilo. :) Ale sranda ako sa to zauzivalo, vid. lapaloma. Po schodoch myslim ze mozme, len neviem ci az tam hore, ale jazdil som od vodarne bezne dole k maju.
05.03.2014 - 14:13:45
00
Dosť dobre nerozumiem, čo sa tu rieši. Ak je predsa niekde vyhlásená rezervácia (= zákaz jazdy na bajku) tak tam predsa nebudem jazdiť. A keď už vyslovene musím, tak sa tým aspoň nechválim na verejnom fóre :?:

Ja tu ale vidím chybu hlavne na strane orgánu (nevime presne, o akú inštitúciu ide), ktorý vydáva povolenia na Céčka. Ak tam predsa je rezervácia, tak sa berie ako samozrejmosť, že sa tam na bajku nejazdí (bez ohľadu na to, či sa v tej oblasti chystajú nejaké nové Céčka) a preto mi príde z ich strany dosť divné podmieňovať vznik nových cyklotrás tým, že sa na území tej rezervácie nebude jazdiť.

Jedine, že by im tam ľudia veselo jazdili, oni to nevedeli "ukontrolovať" a tak by sa to snažili aspoň takouto formou nejakým spôsobom obmedziť. Nič to ale nemení na tom, že Laco, Milan ani nikto iný (bez ohľadu na to, koľko spravili pre slovensku cyklistiku) nemôžu sľubovať za celú cyklistickú komunitu. Respektíve sľubovať môžu, ale nie sú schopní zabezpečiť dodržiavanie toho sľubu. To ale muselo byť vopred jasné aj tej inštitúcii, ktorá to povolenie vydala...

Prácu Laca a spol. si samozrejme vysoko vážim, málokto spravil pre slovenskú cyklistiku viac ako oni. Týmto príspevkom som chcel len poukázať na určitú absurdnosť vyššie diskutovanej témy...
05.03.2014 - 15:00:05
02
keyboard_arrow_up