zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
akurat to moze fucat okolo ventilu, tam ta zlta paska je kadejaka
mam aj original notubes ventilky, tak to mozno skusim, ked bude cas a dam vediet
rafiky su ZTR Flow Ex a plaste Specialized Purgatory Control a Ground Control, keby to niekoho zaujimalo
Plášte máš aký typ? Ak by boli 2 bliss tak sú tiež pripravené na bezdušové použitie. Stačí nahodiť tie origo ventily, naliať tmel a nafúkať. Ak by bol problém nafúkať, tak kompresor. Ja mám síce UST kolesá ale používam klasické Miniony, tak ich chodím fúkať na OMV tým prenosným kompresorom. Chytia sa mi vždy bez problémov, s pumpou sa mi ich nahodiť nepodarilo.
ako vravim, su take tesne, ze to pojde nahodit aj pumpou urcite
Ground control som uz nahadzoval (aj ked na UST rafik) len pumpou a v pohode
naproti tomu iny plast od Speslu - Fast trak control isiel len kompresorom, ten bol volny zase az velmi
ale mam este otazku:
ta zlta paska by mala byt asi tesne nalepena v tom zliabku v strede rafika, ze?
lebo som to nalepil tak ze to drzi na bokoch, ale v strede je medzi rafikom a paskou medzera. to bude asi problem a tmel by mi zatiekol pod to pri ventile :-/
lenze ak to nalepim v strede tak si nie som isty ci mi to dostatocne pokryje okraje kde prave su dierky v rafiku
Inak mala by byť nalepená tak, že cez dieru pre ventil sú 2 vrstvy. T.j. konce sa prekrývajú. Potom ako vložíš ventil ich ten pritlačí a do žliabku ten tmel nemá ako zatiecť. Teda ak tam nie je mega diera.
ale ako som teraz pozeral videonavod tak to asi este raz prelepim
Hrajkanie sa s dušou, nejakými pomocnými páskami a pod. prenechaj tým ktorí majú na riť plášte alebo ráfiky, alebo aj aj. Alebo tým ktorí si všetko chcú dobrovoľne sťažiť. V tvojom prípade je to niečo čomu sa chceš a vieš ľahko vyhnúť.
druhe kolesa co mam tak su UST, tak tam som naozaj nic neriesil, ale toto som si asi slabo nastudoval
keby dakto chcel tak mam navyse zbytocne 20" duse
Tie ktoré teraz riešiš sú aké?
Ale nie je to ideálny plášť a nemusí to byť jednoduché.
tmel slime pro 100 ml, rafik dt swiss xr430 olepeny paskou z Hornbachu
no problem, nafukane klasickou pumpou noznou
Neskúšal si stlačiť plášť tam kde je ventil? Behúň smerom k ráfiku
Ak je riadne voľný alebo pätka očividne netesní po obvode tak je to na ten kompresor/alebo na iný spôsob/alebo na iný plášť.