[quote=""]Link na niekoľko fotografií pri štarte : http://goo.gl/IwAi3T[/quote. Dík! . Tento makač určite priťahoval oči všetkých! 36 palcáky...ako sa mu darilo?
Aha, uz rozumiem kam smerujes. Ja som to myslel tak, ze pri vyhodnoteni sa sleduje len cas, tzn. zvysne ukazovatele su pre urcenie vitaza irelevantne. Ale da sa na to pozriet aj tak ako pises.
ono je to diskutabilné...keď porovnám 3 cyklistov (60, 70 a 80 kg), ktorí dosiahnu na 6 km časovke s prevýšením 320 metrov na 8 kg bicykli čas 18:00 min, tak mi podľa uvedenej tabuľky vyjdú nasledovné hodnoty W a W/kg:
60kg: 270W, 4,5 W/kg
70kg: 304,5 W, 4,35 W/kg
80kg: 339 W, 4,24 W/kg
pre zaujímavosť 200kg: 753,3 W, 3,77 W/kg
Mi z toho vychádza, že W/kg nie je úplne relevantný ukazovateľ pre porovnanie výkonnosti na časovke medzi rozdielnymi hmotnostnými triedami cyklistov. Najlepší W/kg síce predviedol 60 kg cyklista, ale nemusel sa na čas 18 min nadrieť toľko ako ostatní.
A to si este povieme, ze 6,5 W/kg staci na vitazstvo v Grand Tour (ak si spravne pamatam toto cislo) a mozeme polemizovat. Lenze ani vykon nie je ako vykon
Watty su jednoznačne najpresnejši ukazovateľ vykonnosti. Testy trvaju cca 12 a viac minut. Nie par sliapniuti. ALE Neda sa porovnavat 90kg chlap s 70kg,uz len z principu lebo 90kg chlap nie je cyklista ktory jazdi aspon 3X v tyzdni,ale "obcasny cyklista",ktory dokaze kratkodobo vyvynut aj 5W,ale len na par metrov.kazdopadne ak niekto dokaze vyvynut 4W/kg aspon 15 minut je to slusny vykon. A ak sa nahodou najde ten 90kg chlap co dokaze dat 4 a viac W a ma max 20r aspon tych 15-20 minut potom je obrovsky talen.
Ja mam 196 cm a 88 kg. nie som tučný, pri tej výške je to normálna hmotnosť. Ale je jasné že "vrchár" zo mňa nikdy nebude, pretože mám o 20 - 25 kg viac ako čistokrvní vrchári. som skôr typ na časovku, ale na rovine, preto od podobných pretekov ako je tento nikdy nič neočakávam. . ale tie waty, to by ma zaujímalo že koľko dám (som si istý že určite viac ako niekto s 70 kg postavou), aj keď možno krátkodobo, vzľadom k tomu že netrénujem vôbec. Mne ale logicky vycházda, že čím robustnejší a ťažší cyklista(svalnatejší, nie tučnejší) , tým viac dokáže dať krátkodobo watov. vačšie svaly=vačšia hmotnosť ale aj vyšší okamžitý výkon. nie je to tak?
Mas pravdu mozno urcite vyvinies vasciu silu ako napr. vitaz casovky,ale iba na 100m v kopci.potom prepac za vyraz ale zhasnes . Ako pises mat 196cm a o 20kg menej bol by si pri tvojich watoch skvely vrchar,ale iba ak mas menej ako 21r.(priblizne). Vid profi cyklstov,kazdy sa specializuje na ine a nik nie je dobry vo vsetkom. Ale to uz je ina tema.
Ja mam 196 cm a 88 kg. nie som tučný, pri tej výške je to normálna hmotnosť. Ale je jasné že "vrchár" zo mňa nikdy nebude, pretože mám o 20 - 25 kg viac ako čistokrvní vrchári. som skôr typ na časovku, ale na rovine, preto od podobných pretekov ako je tento nikdy nič neočakávam. . ale tie waty, to by ma zaujímalo že koľko dám (som si istý že určite viac ako niekto s 70 kg postavou), aj keď možno krátkodobo, vzľadom k tomu že netrénujem vôbec. Mne ale logicky vycházda, že čím robustnejší a ťažší cyklista(svalnatejší, nie tučnejší) , tým viac dokáže dať krátkodobo watov. vačšie svaly=vačšia hmotnosť ale aj vyšší okamžitý výkon. nie je to tak?
viem o jednej posilke v Ruzinove,kde maju 2 bicykle s meracom vykonu,a mam cca 70kg
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
60kg: 270W, 4,5 W/kg
70kg: 304,5 W, 4,35 W/kg
80kg: 339 W, 4,24 W/kg
pre zaujímavosť 200kg: 753,3 W, 3,77 W/kg
Mi z toho vychádza, že W/kg nie je úplne relevantný ukazovateľ pre porovnanie výkonnosti na časovke medzi rozdielnymi hmotnostnými triedami cyklistov. Najlepší W/kg síce predviedol 60 kg cyklista, ale nemusel sa na čas 18 min nadrieť toľko ako ostatní.