zdar borci!! Mam problem s piskotom gumiciek pri brzdeni na zadnom kolese. Co s tym ma urobit?? Skusal som rafik odmastnit technickym benzinom ale po 2 minutach brzdenia to zacalo robit znova.
PORADTE PROSIM BORCI!!!
DIK
neviem ako vy, ale ja som este nikdy nepadol, ze by som mal krv, neviem ako chodite, ale ako ja chodim, ale krv este nie, raz som padol a to som sa len trocha buchol... takze nic pohodicka
nechcel som to tu zbytočne pleviť, tak namiesto zakladanie novej témy píšem sem.
Vlani na jeseň som vymenil gumičky za tieto http://www.author.eu/sk/doplnky/botky-abs-3cc-cerna-oranzova-seda-sk/. Potom som už moc nejazdil. Tento rok na jar som však zistil, že mi strašne píska predná brzda. Skúšal som googliť, či na to nenájdem nejaký "zaručený recept", ale nič nepomohlo.
Skúsil som ich nastaviť trochu do uhla, aby nebrzdili plochou, ale trochu aj hranou (veď viete čo myslím). Nepomohlo.
Napadlo ma, že to môže spôsobiť silikónový olej, ktorý sa tam mohol trochu dostať pri mazaní vidlice. Ten tak vŕzga. Odvtedy vždy pri mazaní zhadzujem koleso a zakrývam gumičky handrou. Tiež nič.
Skúšal som to aj vybrzdiť pri dlhom klesaní. Takmer žiadna zmena.
Na radu jedného kamoša som skúsil kompletne vyčistiť a odmastiť ráfik a gumčiky. Neviem, či to myslel vážne, alebo si zo mňa robil prdel, ale poviem jedno: predtým to pískalo, ale teraz sú to husle!
Neviem už čo by som mal skúsiť. Brzdí to dobre, ale štve ma, že keď potrebujem hamnúť na brzdy tak ma počuje každý v rádiuse 200 metrov. A myslím si, že gumičkami samotnými to nebude, pretože píska len predná.
Možno to píska preto, že sa tie gumičky nažrali toho silikonového oleja. To už neodmastíš. Každopádne gumičky by mali byť do šípu, tzn predná časť gumičky by mala zaberať ako prvá. Na mastnotu dávaj v budúcnosti pozor, guma sa jej napije a potom to vyhráva.
hm..ja mam tie iste botky a ticho....a to sa o nich vobec nestaram, sak su to vcka ked uz si odmastil rafik a nic tak uz ostava sa len pohrat s nastavenim ako bolo hore spomenute...alebo nove avid single digit 7
Myslím že každé pískanie bŕzd spôsobuje vybrácia gumičiek a čelustí. Kombinácia: dobrý ráfik, kvalitné čeluste (Deore napr.), dobré gumičky a prípadne už spomínané nastavenie do šípu= bez problémov. ( pre istotu,: do šípu znamená, že vpredu sa gumička dotýka ráfiku, a vzadu ju treba podložiť niečím cca. 1mm hrubým.)
Existuje na to specialny pripravok. Ja som ale pouzival tie kancelarske lepiace farebne papieriky dala sa pekne oddelit spravna hrubka, potom som podlozil zadnu cast gumicky, nastavil,zabrzdil, utiahol a bolo
Tak ako popisujete som ich už nastavoval. Skúsim sa s tým ešte trochu pohrať. Ale asi to bude tak, ako vraví palo. Ak sa napili toho oleja, tak to bude ono.
Ale nedá mi jedna vec. Predtým, keď som tam mal gumičky ešte z výroby (nič moc určite) tak to nepískalo a vidlicu som mazal stále rovnako.
Ešte možno skúsim vymeniť predné za zadné, lebo na zadnej sa nedá toľko brzdiť a možno to bude jednoducho málo na to, aby začali pískať.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a potom skoncis brzdenim telo na asfalt...
a potom skoncis brzdenim telo na asfalt...
tak keby len telo, ide to postupne, koza, maso, krv a tak dalej, mal som tu cest vidiet jedno neprijemne zranenie, no bohvieco to nebolo...
nechcel som to tu zbytočne pleviť, tak namiesto zakladanie novej témy píšem sem.
Vlani na jeseň som vymenil gumičky za tieto http://www.author.eu/sk/doplnky/botky-abs-3cc-cerna-oranzova-seda-sk/. Potom som už moc nejazdil. Tento rok na jar som však zistil, že mi strašne píska predná brzda. Skúšal som googliť, či na to nenájdem nejaký "zaručený recept", ale nič nepomohlo.
Skúsil som ich nastaviť trochu do uhla, aby nebrzdili plochou, ale trochu aj hranou (veď viete čo myslím). Nepomohlo.
Napadlo ma, že to môže spôsobiť silikónový olej, ktorý sa tam mohol trochu dostať pri mazaní vidlice. Ten tak vŕzga. Odvtedy vždy pri mazaní zhadzujem koleso a zakrývam gumičky handrou. Tiež nič.
Skúšal som to aj vybrzdiť pri dlhom klesaní. Takmer žiadna zmena.
Na radu jedného kamoša som skúsil kompletne vyčistiť a odmastiť ráfik a gumčiky. Neviem, či to myslel vážne, alebo si zo mňa robil prdel, ale poviem jedno: predtým to pískalo, ale teraz sú to husle!
Neviem už čo by som mal skúsiť. Brzdí to dobre, ale štve ma, že keď potrebujem hamnúť na brzdy tak ma počuje každý v rádiuse 200 metrov. A myslím si, že gumičkami samotnými to nebude, pretože píska len predná.
Vopred dik.
Ale nedá mi jedna vec. Predtým, keď som tam mal gumičky ešte z výroby (nič moc určite) tak to nepískalo a vidlicu som mazal stále rovnako.
Ešte možno skúsim vymeniť predné za zadné, lebo na zadnej sa nedá toľko brzdiť a možno to bude jednoducho málo na to, aby začali pískať.
Dik za rady.