omg mas predstavec dohora? mas....to som povedal... a predstavec otoceny smerom dohora vseobecne skrati vzdialenost medzi rajdami a sedlom...a posed je vystretejsi to hovorim
kebyze ho iba otocis opacne si natiahnutejsi na tom bajku
Dovolím si upozorniť, že cestný rám má určité proporcie, ktoré by mali byť doplnkami zachované... Cestný bicykel nie je MTB, na ktorý sadneš a schováš sa v lese a vidí ťa sem-tam niekto. Na cesťáku sa jazdí po cestách, cez dediny a mestá, pomedzi autá, cyklistu vidia stovky ľudí. A preto by mal aj vyzerať ako cyklista, nie ako strašidlo. Nejde tu len o to, čo má cyklista na sebe oblečené (žiadne plandavé, roztrhané, poštopkané oblečenie), ale aj aby tvoril so svojím strojom estetický celok. Nuž a aký estetický celok môže tvoriť jazdec na nevhodne poskladanom bicykli?
Môže sa stať, že si niekto kúpi malý rám, ešte k tomu nevhodne ovešaný, určite mal k tomu nejaký dôvod, ale prečo sa s tým ešte aj chváli na webe, ktorý navštevuje stovky cyklistov? Tak mu to treba napísať, že sprznil celkom pekný rám... Mohol to byť pekný bicykel.
JoKo samozrejme tvoj nazor ti nikto neberie. ale ja mam iny nazor a to taky, ze ak mi je bicykel pohodlny tak mi je jedno co si kto mysli. 90% ludi ktory ho uvidia ist na bajku nemaju ponatia ako by mal byt spravne proporcne vyskladany bajk. co sa estetickeho hladiska tyka, na tom si tiez vela ludi nepotrpi a jazdia kludne aj v dresoch o dve cisla vacsie ktore im niekto daroval. co sa komponentov a proporcii tyka, niekto ma dlhe nohy a kratke telo ako misopetrovic niekto zas naopak. a niekto ma mozno problemi s krizami tak nemoze mat posed nizko a ma 4 podlozky pod predstavcom...skus sem dat tvoj bajk nech vieme skritizovat aj tvoj
prave toto, ze v lese stretnes viac ludi, co sa do bic vyzna, ako kdekolvek v "meste"... a to nevravim, ze ziletkari jazdia ako s klapkami na ociach, vidia tak par metrov pred seba a potom najma seba ale tak niekto jazdi, lebo ho to bavi, niekto aby vyzeral... a popripade sa vykecaval, kavickoval, pofajcieval a pod.
dufam, ze to nikto nezobere osobne, sam poslednu dobu viac jazdim na ziletke ako na MTB
ajaj, ja na ziletku vozim maly kamelbak a mtb helmu, nastastie bez stitku. a na nohach mam tiez mtb tretry a dokonca mtb SPD
idem sa zahrabat pod ciernu zem.
edit: este som zabudol, ze ak mam spinave a smradlave moje rukavicky casteli na cestak, tak si dam moje foxy ktore nosim na mtb. to je nehoraznost
iron.hide , skap satanas ! ze ti hanba neni , okamzite skoncuj s cyklistikou lebo to najdolezitejsie je aby si bol ako zo skatulky co tam po tom ze ti bike sedi , a citis sa na nom dobre a robis to pre zdravie ...
JoKo samozrejme tvoj nazor ti nikto neberie. ale ja mam iny nazor a to taky, ze ak mi je bicykel pohodlny tak mi je jedno co si kto mysli. 90% ludi ktory ho uvidia ist na bajku nemaju ponatia ako by mal byt spravne proporcne vyskladany bajk. co sa estetickeho hladiska tyka, na tom si tiez vela ludi nepotrpi a jazdia kludne aj v dresoch o dve cisla vacsie ktore im niekto daroval. co sa komponentov a proporcii tyka, niekto ma dlhe nohy a kratke telo ako misopetrovic niekto zas naopak. a niekto ma mozno problemi s krizami tak nemoze mat posed nizko a ma 4 podlozky pod predstavcom...skus sem dat tvoj bajk nech vieme skritizovat aj tvoj
ja som ho nekritizoval ja som mu len vysvetlil co sposobi predstavec smerom dohora a co predstavec smerom dole
a moja strada je v profile plus uz tu bola hodena niekolko krat
Miso ja som ta len daval ako priklad ze ty napriklad mas sedlovku az do neba co nie je podla pravidiel, ale mas dlhe novy a kratky trup preto to tak vozis...to len na margo toho co pisal ten estet hore
tema Galeria nasich cestakov a ak niekto napise, ze sa mu dotycny bicykel nepaci alebo je na nom cosi zle, uz je ohen na streche. Jokov pripad nie je prvy.
Na hlavu postavene Keby podobny system fungoval v kazdej galerii, kde sa nieco prezentuje, doteraz neexistuju vyznamne kritky na umelecke diela, na jedlo, na hudbu, na knihy. Vdaka za ne. Iba cez ne moze clovek rast a nieco sa naucit. Tu dokonca zadarmo a odpovedou su reakcie hodne osobitnej skoly.
Magorizmus chvalenia a la facebook sa vsak neprieniesol iba do hodnotenia prispevkov, ale aj do hlav uzivatelov.
To skutocne treba prist iba na slovenske forum, aby clovek nieco take zazil. Vo svete sa cti bonton cestnej cyklistiky so vsetkym, co ku nej patri.
A vraj ziletkari.
Suhlasim s JoKom, ale to som sem este nedal moj aktualny
Samozrejme, ze musi vyhovovat posed, nastavenie, atd. Ale nevidim problem nastavit bicykel aby co najlepsie vyzeral, a zaroven mi aj vyhovoval posed. Pokial je mozne dat predstavec nizsie (teda nevadi mi to), preco nie? Vtedy je argument k nastaveniu posedu na mieste. Niekedy je to len o strachu nieco zmenit.
[quote=""]
Pokial je mozne dat predstavec nizsie (teda nevadi mi to), preco nie?
Ja som zase toho názoru,že pokial ktokoľvek dá bicykel do galerky,tak by to už malo byť všetko nastavené na optimum-teda posed a výšku,resp.sklon predstavca.Keď som nastavoval výšku predstavca,nechal som krk vidlice trochu dlhší a potom som už len testoval aká výška je ideálna a tým pádom koľko podložiek ponechám,aby sa mi jazdilo čo najpohodlnejšie.Až potom som ho dal do galerky,takže pripomienky k výške posedu alebo počte krúžkov pod predstavcom sa mi vidia trochu zbytočné-nakoľko je to prudko individuálne.Niekomu vyhovuje to, že skoro leží na bicykli,ja zase preferujem turistickejší posed+výšku predstavca.Ale čo sa týka ostatných komponentov,tak ako napísal dovo všetko je ,,kritizovateľné" niekedy nezaškodí názor ,,nezainteresovanej" osoby ktorá vidí ten bicykel svojím pohľadom,dokonca v mnohých prípadoch môže dotyčnému poslúžiť ako inšpirácia pri prestavbe svojho miláčika
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
kebyze ho iba otocis opacne si natiahnutejsi na tom bajku
Môže sa stať, že si niekto kúpi malý rám, ešte k tomu nevhodne ovešaný, určite mal k tomu nejaký dôvod, ale prečo sa s tým ešte aj chváli na webe, ktorý navštevuje stovky cyklistov? Tak mu to treba napísať, že sprznil celkom pekný rám... Mohol to byť pekný bicykel.
Kedy si bol naposledy v lese na bajku?
dufam, ze to nikto nezobere osobne, sam poslednu dobu viac jazdim na ziletke ako na MTB
idem sa zahrabat pod ciernu zem.
edit: este som zabudol, ze ak mam spinave a smradlave moje rukavicky casteli na cestak, tak si dam moje foxy ktore nosim na mtb. to je nehoraznost
ja som ho nekritizoval
a moja strada je v profile
Na hlavu postavene
Magorizmus chvalenia a la facebook sa vsak neprieniesol iba do hodnotenia prispevkov, ale aj do hlav uzivatelov.
To skutocne treba prist iba na slovenske forum, aby clovek nieco take zazil. Vo svete sa cti bonton cestnej cyklistiky so vsetkym, co ku nej patri.
A vraj ziletkari.
Samozrejme, ze musi vyhovovat posed, nastavenie, atd. Ale nevidim problem nastavit bicykel aby co najlepsie vyzeral, a zaroven mi aj vyhovoval posed. Pokial je mozne dat predstavec nizsie (teda nevadi mi to), preco nie? Vtedy je argument k nastaveniu posedu na mieste. Niekedy je to len o strachu nieco zmenit.
Pokial je mozne dat predstavec nizsie (teda nevadi mi to), preco nie?
Ja som zase toho názoru,že pokial ktokoľvek dá bicykel do galerky,tak by to už malo byť všetko nastavené na optimum-teda posed a výšku,resp.sklon predstavca.Keď som nastavoval výšku predstavca,nechal som krk vidlice trochu dlhší a potom som už len testoval aká výška je ideálna a tým pádom koľko podložiek ponechám,aby sa mi jazdilo čo najpohodlnejšie.Až potom som ho dal do galerky,takže pripomienky k výške posedu alebo počte krúžkov pod predstavcom sa mi vidia trochu zbytočné-nakoľko je to prudko individuálne.Niekomu vyhovuje to, že skoro leží na bicykli,ja zase preferujem turistickejší posed+výšku predstavca.Ale čo sa týka ostatných komponentov,tak ako napísal dovo všetko je ,,kritizovateľné" niekedy nezaškodí názor ,,nezainteresovanej" osoby ktorá vidí ten bicykel svojím pohľadom,dokonca v mnohých prípadoch môže dotyčnému poslúžiť ako inšpirácia pri prestavbe svojho miláčika