Hladam nejaku vhodnu obuv na cyklistiku ak vobec daco take existuje, okrem klasickych botasiek, tretry zatial neplanujem kupovat takze nieco podobne by bodlo, v com vlastne jazdite vy?
spd sú veľkým prínosom pri cyklistike.sila ,ktorú vynaložíš tým že krútiš neupadá tým ,že sa ti botazky šmikaju atd. Tretri túto silu prenášajú na kluky a pohon.
no vidim to tak ze skoncim pri vychadzkovej obuvi...jazdit mozem tak maximalne XC a aj to len na niektorych miestach, asi si to este necham preplavat hlavou
No neviem ci aspon 100 km tyzdenne. Ja jazdim ozaj malo, ak vobec 100 km za mesiac. Ked som jazdil v botaskach (adidas trial bezecka obuv) tak to bolo fajn, ale smykali sa obcas z pedalov. Nemal som pocit spojenia s bicyklom. Tak som si kupil tretry samozrejme aj pedale a je to ina kava. Vyssi vykon, tym ze sa tlacenie do pedalov obohati aj o tah kedze som pripnuty k pedalom obuvou. Avsak bezpecnost je v pripade takejto obuvi otazna. Ak potrebujes rychlo zastavit, skocit z bicykla, alebo dat dole nohu z peadlu, tak si to treba ridne nacvicit. Hrozi totiz pekny pad. Inak vrelo odporucam.
nekupuj si tieto tretry keď nemáš SPD pedále lebo ak na ne nedáš kufre ostane ti v podrážke diera, celá ostatná podrážka nie je stavaná na normálny pedál, nemá dosť plochy na ktorej môžeš stáť a bude to mega nekonfortné .... cyklotretry má zmysel si kvôli tvrdej podrážke kupovať aj na normálne pedále ale také čo vyzerajú ako tenisky, tie majú na podrážke krytku, ktorá vypĺňa ten kus kde je diera na kufre normálne, keď jazdíš bez SPD pedálov potrebuješ aby mala podrážka veľkú plochu ako teniska na ktorej stojíš na pedály aha .... http://www.cykloabc.sk/tovar/6602_1954_b_tretry-shimano-shmt43-grey.jpg
nekupuj si tieto tretry keď nemáš SPD pedále lebo ak na ne nedáš kufre ostane ti v podrážke diera, celá ostatná podrážka nie je stavaná na normálny pedál, nemá dosť plochy na ktorej môžeš stáť a bude to mega nekonfortné .... cyklotretry má zmysel si kvôli tvrdej podrážke kupovať aj na normálne pedále ale také čo vyzerajú ako tenisky, tie majú na podrážke krytku, ktorá vypĺňa ten kus kde je diera na kufre normálne, keď jazdíš bez SPD pedálov potrebuješ aby mala podrážka veľkú plochu ako teniska na ktorej stojíš na pedály aha .... http://www.cykloabc.sk/tovar/6602_1954_b_tretry-shimano-shmt43-grey.jpg
Kupil som si tie tretry v Lidli pri predchadzajucej akcii (modre) ktore maju aj krytku a jazdim na nich bez SPD a presne ako vravis v strede sa mi spravila diera na podrazke. Myslis, ze na tychto co su na obrazku sa ta diera nespravi?
Na ktorom obrazku? Pri športových tretrach je diera od vyroby, pri turistickych je od vyroby zaslepka na tej diere na kufre pre pouzitie bez nacvakavacich pedalov.
Akú to má výhodu jazdiť v SPD tretrách na klasických pedáloch? Mám Shimano MT-42, čo sú turistiké tretry s mäkšou podrážkou ale na klasických pedáloch (teda aspoň na platformách) vôbec nedržia. Aj kvôli tomu som prikúpil aj Shimano AM 41, ktoré držia oveľa oveľa lepšie.
No ze su tvrdsie ako tenisky - ovela, a ked niekto nechce spd alebo jazdi kosiky tak na normalny pedal je to lepsie, am 41 su fajn no nevetraju, to by nejakemu crossovemu vyletnikovi po jednej letnej 80 km jazde sa asi roztopili chodidla, ale do lesa a na platformy na zjazdy su fajn
Na tom obrazku v tom linku. Ide o to, ze som prave pouzival SPD tretry (z lidlu s krytkou) na normalne pedale. Po cca mesiaci ale uz mam diery v strede podrazky a teraz by som rad zainvestoval do niecoho co vydrzi. Cize rad by som kupil dobre tretry, nemusia byt s drazkami na SPD, na ktorych sa mi diera nespravi (aspon teda nie po mesiaci) Viete odporucit nieco v cenovej hladine do cca 100 eur?
Tretier bez moznosri namontovat spd je velmi malicko, a su skor take " zjazdarske" masivnejsie urcene na platformy ako tu niekto pisal shimano am, 661 robil bez dier na spd aj exustar alwbo fiveten ... no su zvacsa masívne, tazke a nevetraju alebo len minimalne .... inak shimano ma dobre ceny aj kvalitu alebo scott trail je fajn topanka, kilo je štedrý rozpocet, treba skusat ktore sadnu na nohu ... ja pokukujem momentalne po Mavic alpine prave kvoli podrazke ktora ma clenitejsi sezen, sice jazdim spd no sem tam kes tlacim do strmaku, nesmyka sa v botach s dobrou podrazkou
Nemá niekto dobrý tip na nepremokavé a neprefúkavé topánky, s podrážkou vhodnou na platformy, v cene do 120-150€?
Čo som pozeral klasické botasky s GTX, všetky mali riedky a vysoký dezén podrážky.
Ď.
Ma niekto skusenosti s velkostou turistickych tretier Mavic Alpine ? Sedia cisla alebo treba kupovat nieco vacsie ako je to u Shimana ?
V podstate hociaka info od majitelov tretier Mavic pomoze. Vdaka.
Ja osobne mam mavic tri pro v EU velkosti 44 2/3, ale s velkostou shimano tretier to bohuzial porovnat neviem. V porovnani s tretrami specialized to ale sedi, tie mam 44,5 a sedia mi rovnako.
Osobne sa vzdy pozeram na nete po velkostnych tavulkach v cm (pre mavic tu: http://www.mavic.com/sites/default/files/download/size_chart_eng_0.pdf), a potom vzdy viem, ze bezecke boty kupujem 29cm, cyklisticke a beznu obuv 28cm, tak si pripadne skus dohladat info o znacke, ktoru poznas, ake ma velkosti v cm a mozno ti to pomoze sa zorientovat.
Zdravím vás. Chcem kupovať topánky 661 Filter no bohužiaľ neviem ako je to s veľkosťou u nich. Tabuľku veľkostí majú na webe ale najradšej by som počul názor niekoho kto ich jazdil. Ako dlho vám vydržali? Neviete mi poradiť kde na Slovensku by sa dali osobne vyskúšať? Budú držať aj na platformách(HT EVO AE01) či mám pozerať radšej dačo iné? Rozpočet mám obmedzený na 70e. Pozeral som aj Nike 6.0 Mogan Mid 2 ale našiel som len detské veľkosti.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
co hovorite ( ma niekto skusenosti ? ) na tretry Adidas Razor
http://www.kolokram.sk/product_info.php ... ts_id=2493
za slusnu cenu sa mi zdaju
http://www.lidl.sk/cps/rde/SID-66492716-49BEA1F3/www_lidl_sk/hs.xsl/ponuka.htm?action=showDetail&id=6290
http://www.cykloabc.sk/tovar/6602_1954_b_tretry-shimano-shmt43-grey.jpg
http://www.cykloabc.sk/tovar/6602_1954_b_tretry-shimano-shmt43-grey.jpg
Kupil som si tie tretry v Lidli pri predchadzajucej akcii (modre) ktore maju aj krytku a jazdim na nich bez SPD a presne ako vravis v strede sa mi spravila diera na podrazke. Myslis, ze na tychto co su na obrazku sa ta diera nespravi?
Čo som pozeral klasické botasky s GTX, všetky mali riedky a vysoký dezén podrážky.
Ď.
V podstate hociaka info od majitelov tretier Mavic pomoze. Vdaka.
Osobne sa vzdy pozeram na nete po velkostnych tavulkach v cm (pre mavic tu: http://www.mavic.com/sites/default/files/download/size_chart_eng_0.pdf), a potom vzdy viem, ze bezecke boty kupujem 29cm, cyklisticke a beznu obuv 28cm, tak si pripadne skus dohladat info o znacke, ktoru poznas, ake ma velkosti v cm a mozno ti to pomoze sa zorientovat.
Mne najlepsie sedia Salomon 43 2/3.
Specialized som mal tak sa nejak zorientujem. Este raz vdaka.
ale zas som na nich presiel ani nie 1000km