"myslim, ze porovnatelne s hrebenovkou Sninsky Kamen-Vihorlat" tak idem do toho, bo táto hrebeňovka sa mi páčila aj keď v smere Vihorlat - Sninský kameň a tam nebolo treba skoro nikde tlačiť, takto po roku si spomínam len na dva miesta... Ale toto bude asi iné aj podľa popisu, ale zažil som aj horšie veci potvrdili sa mi niektoré kopce, ktoré aj z mapy bolo vidno a lto vieš mi na mape zaznačiť, kde je ten poľovnícky chodník, čo si spomínal? Ak by som ho chcel využiť. Vďaka
Chodnik som bol pozriet minuly rok a vyzera uz horsie .. otazka je, ci sa chces po nom trepat, lebo aj tam treba casto tlacit a dojdes len ako je na Palovej mape prva 90stupnova odbocka smerom hore (inak sa da po nej vytlacit). Chodnik ide dalej, to som prave skumal, dokonca na jednom mieste krasne zjazdny, lenze potom uz je to uzky chodnik, popadane veci a hovienka. Ak to niekedy pojdem znovu, tak to skusim znovu tlacit od Ruskeho po cervenej.
Od Okraglika /okrem asi jedneho kratkeho useku hore/ az po Riabu skalu je vsetko slapatelne aj zjazdovatelne. Od sedla Ciertaz hore sa niekedy vyslapat da, ak si nabuseny dupac a je vhodne obdobie.
Co sa tyka porovnania s Vihorlatom, terene je porovnatelny, ale nie je to rovina. Trasu co mas nakreslenu v cykloserveri, to mas 2500 vyskovych a to nie je asfalt .. inak do Udavy zjazd po cervenej je jeden z najkrajsich singlacov co som isiel.
Co sa tyka Kremenec-Stuzica .. da sa to obist /naspat na zelenu TZ z Ciertaze, ae pocita s tym, ze za mokra to bude vcelku dost narocne, aj ked pravda, cervena do Stuzice za mokra uz vobec/ ale zjazd samotny sa da, ak mas vyssie zdvihy, mas rad sutraky, vacsie gumy a mensi pud sebazachovy, tak okrem sem tam prekazky ako padnuty strom to zozjazdujes. Ale potom budes slapat hore asi 200 vyskovych .. dalej je to uz zvaznica az dole.
Ak by si nestihal a potreboval sa dostat z hrebena dole, tak okrem zelenej mozes ist z Durkovca po vyjazdenej ceste od 4koliek /ide myslim k pamatniu Gladyseva/, ide sa chodnikom priamo od znacky Durkovec po hrebeni dole. Potom to padne do udolia Zbojskeho potoka. Je to jedna z najlepsich ciest vobec v tej oblasti , prekvapivo.
Ja osobne sa chystam znovu na prejazd, ale tentokrat pojdem hlavne po polskych TZ, pretoze tie vyzeraju paradne, nemam to prejdene.
Z Osadneho budes prakticky stale stupat a zrejme casto tlacit az na Strop, potom zjazd (az na malicke vyslapy) do Ruskeho sedla, inac velmi pekne.
Co urcite by som doporucoval, je ist z Kremenca na Wielku Rawku, pokial je dobre pocasie, je to nezabudnutelny vyhlad .. ale mas to naviac asi 200-300 vyskovych , min. hodina naviac. Ale v ramci vyletu, ak koncis v Novej Sedlici, je to v pohode.
lto tak ten chodník potom nič, jaže ide aspoň za ten Okraglik. Z Osadného už isto nepôjdem, to som si už rozmyslel pôjdem zo Sniny pekne Poloninamy do Ruského sedla. Ďalšie veci, či to zjazdím z Kremenca po červenej alebo z Čertiaže, a či budem stíhať zachádzku na Rawku uvidím až na mieste podľa mojich síl, počasia a stavu terénu Chcel by som to prejsť v júly.
To že si Zemplínčan je podľa mňa dosť podstatné (tušil som, že tam máš korene) Inak, ja som sa raz dávno tiež nadýchol východniarskeho vzduchu a odvtedy sa snažím tam chodiť minimálne raz za rok. Hlavne s podporou kamarátov a kamarátiek u ktorých aj týždne prespávam, kým cez deň brázdim okolie A tento rok bude júl posledný mesiac v živote, kedy si budem môcť len tak bezstarostne jazdiť po Slovensku
ltojonsak dnes som zistil, že moja kondička je limitne blízka nule a keďže do júla toho najazdím tiež málo a aj tak nenaberem kondičku z pred roka, tak asi Poloniny tento rok v tomto záťahu vynechám, to už by bolo za týchto aktuálnych podmienok naozaj dosť. Nechám si len rekreačne Okolo Domaše, Čergov, možno Vranov cez poľa a lesy alebo Slanské, ktoré budem mať z okna na dosah
No zas sa dlhsie nic neudialo u nas v okolici akoze, tak pridam aspon nejake foto.
Minuly tyzden sme sa s Kubinom tradicne vybrali na rychlovku smerom na Sninsky kamen a este v Snine sme stretli Janka vysmiateho jak loksa, skusal cestacik, tak hybaj vymenit za horak a isiel s nami, tak bolo veselsie
a tolko tu piseme o tej hrebenovke uzasnej az nam nedalo a Kubino ze tahajme chlapcov a podme. Tak sme sa dohodli a v sobotu rano sme sa nabalili do Jonyho pasatika,Marek kamarat nas vyviezol do Sedlice a my davaj hore.Hned na zaciatok neprijemnost so strazcom parku tak krasne pesky popri bikoch..ale aj tak by sa vlastne ani nedalo hore len tlacak,smerom na nemenovany vrchol(co ked nas strazca hlada ) sme sa natlacili a spol skoro 3 hod, na jednom useku kopec prenasania,popadane stromy ale to nic,stalo to za tu nadheru...Posledny usek na vrchol som chcel vypustit dusu, ale ne totu s kolesa horuco a straaasny stupak.Pomyslel som si ze horsie urcite uz nebude...ale som sa mylil , co nas cakalo na Čelo, tak taku tlacenku som este nezazil . Zial aj pocasie sa nam pokazilo, napriek tomu ze malo byt pekne a nehlasili ani dazd, prihnala sa burka jak hovado nas sice nejak obislo (chvilku sme preckali v krasnom pristresku co udelali soudruzi s PL) no z Ďurkovca sme mali pre sebou vyhlad na burku rovno v nasom smere s nehoraznym dazdom, tak sme rozhodli o zjazde do Runiny..ktory je teda asi prudky dost lebo Jonky povedal na moje brzdy ze takto zapecene a fialove kotuce este v zivote nevidel
no vaha a rychlost robi svoje
nebyt tych dvoch defektov...a skoda burky tak by to bol idealny den
V Runine posedeli, dali pivko a potom po svojej osi domov smer SV dakujem Jankovi a Jonkymu za super den
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dobre je to tam popisane aj v nasom fore su nejake foty len to treba pohladat
"myslim, ze porovnatelne s hrebenovkou Sninsky Kamen-Vihorlat" tak idem do toho, bo táto hrebeňovka sa mi páčila
Od Okraglika /okrem asi jedneho kratkeho useku hore/ az po Riabu skalu je vsetko slapatelne aj zjazdovatelne. Od sedla Ciertaz hore sa niekedy vyslapat da, ak si nabuseny dupac a je vhodne obdobie.
Co sa tyka porovnania s Vihorlatom, terene je porovnatelny, ale nie je to rovina. Trasu co mas nakreslenu v cykloserveri, to mas 2500 vyskovych a to nie je asfalt
Co sa tyka Kremenec-Stuzica .. da sa to obist /naspat na zelenu TZ z Ciertaze, ae pocita s tym, ze za mokra to bude vcelku dost narocne, aj ked pravda, cervena do Stuzice za mokra uz vobec/ ale zjazd samotny sa da, ak mas vyssie zdvihy, mas rad sutraky, vacsie gumy a mensi pud sebazachovy, tak okrem sem tam prekazky ako padnuty strom to zozjazdujes. Ale potom budes slapat hore asi 200 vyskovych
Ak by si nestihal a potreboval sa dostat z hrebena dole, tak okrem zelenej mozes ist z Durkovca po vyjazdenej ceste od 4koliek /ide myslim k pamatniu Gladyseva/, ide sa chodnikom priamo od znacky Durkovec po hrebeni dole. Potom to padne do udolia Zbojskeho potoka. Je to jedna z najlepsich ciest vobec v tej oblasti , prekvapivo.
Ja osobne sa chystam znovu na prejazd, ale tentokrat pojdem hlavne po polskych TZ, pretoze tie vyzeraju paradne, nemam to prejdene.
Z Osadneho budes prakticky stale stupat a zrejme casto tlacit az na Strop, potom zjazd (az na malicke vyslapy) do Ruskeho sedla, inac velmi pekne.
Co urcite by som doporucoval, je ist z Kremenca na Wielku Rawku, pokial je dobre pocasie, je to nezabudnutelny vyhlad .. ale mas to naviac asi 200-300 vyskovych , min. hodina naviac. Ale v ramci vyletu, ak koncis v Novej Sedlici, je to v pohode.
edit: kedy sa tam chystas ?
Inak samozrejme som Zemplincan, nie Bratislavcan. Ale to nie je podstatne.
ta do bo.. aj s taku robotu..us se nevracam..scahujce po zelenej...
Minuly tyzden sme sa s Kubinom tradicne vybrali na rychlovku smerom na Sninsky kamen a este v Snine sme stretli Janka
no vaha a rychlost robi svoje
nebyt tych dvoch defektov...a skoda burky tak by to bol idealny den
V Runine posedeli, dali pivko a potom po svojej osi domov smer SV