kraj avizoval, ze v septembri zacnu stavať.
Boli ste sa tam niekto kuknut, ci sa naozaj zacalo?
Miro
posledný komentár: Predvčerom o 23:00
posledný komentár: 9. 12. 2025 o 14:14
posledný komentár: 27. 10. 2025 o 20:30
posledný komentár: Predvčerom o 23:00
posledný komentár: 9. 12. 2025 o 14:14
posledný komentár: 27. 10. 2025 o 20:30
No a úplne ma rozseká, keď na tých rozrýpaných asfaltkách namaľujú iba čiary a osadia zopár smerovníkov.
Nikde v zákone nemá ten zelený pajác oporu, že musím, alebo som povinný doslovne, takto napísané.
Pokiaľ tam neumiestnia značku zákaz vjazdu cyklistom, ktorá je vždy nadradená nad písaný zákon, tak ma nemá čo riešiť.
ja som si totiz myslel, ze taky zakon maju len v Cesku
Zákon 8/2009 o premávke na pozemných komunikáciách síce hovorí, že "§ 55 (1) Na bicykli sa jazdí predovšetkým po cestičke pre cyklistov", čo neukladá povinnosť jazdenia po cyklotrase, ale vykonávacia vyhláška 9/2009 má prílohu č. 1 "VÝZNAM DOPRAVNÝCH ZNAČIEK, DOPRAVNÝCH ZARIADENÍ A OSOBITNÝCH OZNAČENÍ" a v nej je pri značke C 8 Cestička pre cyklistov napísané, že tá "prikazuje cyklistom použiť predmetnom smere takto označenú cestičku alebo pruh".
takze uz teraz treba pouzivat tie trapne miniuseky pri devine a pri vodarni. a pri najazde na cunovske dielo, tiez asi treba ist po tej rozje*** vlnitej cykloceste a nie po ceste pre auta
a co ta cyklocesta pri morave? tiez je podla tohto zakazane pouzivat tu siroku cestu pre auta?
nastastie na vsetko toto fizli seru
ako napr ked idu 2ja vedla seba tak jeden bude tvrdit ze obiehal ale ten druhy zrychlil na jeho rychlost a nevedel ho doobehovat
sak ja ta chapem, tiez ked mam na 100m 3x prechod tak to radsej svihnem na cestu bo hentaka 'cyklo' je snad pomalsia ako keby som siel pesi
http://www.bratislavskenoviny.sk/najnovsie-spravy-z-bratislavy/nazory/na-bicykli-do-devina-konecne-bezpecne.html?page_id=322397
A kedze Devinsku vidi ako provincnu cestu tretej triedy kdesi medzi dedinkami, tak sa k tomu aj tak stavia. Duplom preto, lebo je to sportujuci bajker a predstava toho, ze sa chce niekto len prepravit z bodu A do B co mozno najpohodlnejsie je pre neho rovnako nepochopitelna ako to, ze sa niekto moze s deckami vybrat len tak pobicyklovat a naozaj kvoli hodinke jazdy nechce spalit 4 litre nafty v snahe dostat sa na nejaku aspon trochu vyhovujucu komunikaciu.
na budúci víkend plánujeme so 7 ročným synátorom krátky rodinný výlet k Dunaju. On sám prejde tak 20 až 30 km trasu rozdelenú na 2 úseky (minulý rok sme ešte jazdili v tandeme na tyči Domado). Základňa je penzión v Rusovciach a odtiaľ by sme chceli podniknúť hviezdicové výlety (s prípadným presunom autom na miesto štartu):
1. Rusovce - Čunovo a späť
2. Okruh Kyselica - Gabčíkovo - Vojka - Kyselica
3. Devín - most "Chucka Norrisa" - zámok Schlosshof a späť
Okrem dĺzky trasy na druhý deň mám najväčšie obavy z bezpečnosti trasy z Devína po most Slobody. Prelúskal som toto vlákno a podľa všetkého je nebezpečný úsek iba z Karlovej Vsi do Devína? Podľa toho ako pozerám na cykloserver a Google Earth je úsek od Devína cyklochodník úplne oddelený od automobilovej dopravy?
PS: Radi by sme si pozreli aj vojenské bunkre (najradšej aj nejaký otvorený v So, Ne), ale to zrejme bude problém zakomponovať do troch dní pri synovom dennom kilometrovom maxime? Vďaka za tip na štart a bezpečnú trasu.
V prílohe trasy vyklikané na cykloserveri.
Vďaka za pripomienky a prípadné vylepšenia.
http://www.odkazprestarostu.sk/image/w1280/_data/alerts/8929/images/5356586272cf4.jpg
http://www.odkazprestarostu.sk/image/w1280/_data/alerts/8929/images/5356586295f54.jpg
je to tam trochu rozbite, plus zvysky blata z minulorocnej povodne