Astro prosím neber to osobne, to nebol vôbec môj zámer.. Prasknúť môže naozaj každý rám aj Santa aj Ibis aj... No pravdou je, že som sa osobne už stretol s prasknutým rámom od CTM-2 krát. No ako hovoria aj iní, prasknúť môže každý rám...
Fuha! A ja som mal v merku gaybike, ešteže sa mi naskytol teraz už môj Trek, toto by ma veľmi nasralo.
Tomu sa hovori z blata do kaluze. Praskanie starsich modelov trekov (fuel) pri vahadle bol bezny jav.
Ale reklamacie boli bez problemov a mozno novsie modely su na tom lepsie.
Zase netreba panikarit, ono to moze byt skreslene aj tym, ze trek je dost rozsireny, takze percentualne to moze byt spolahlivejsia znacka ako ine.
Neviete niekto kde by som kupil nahradnu pracku s hacikom na deuter batoh /dnes som ju zdemoloval / ? Ci ma zmysel ist do hudysportu, alebo to nahradim inak, alebo niecim ? Je to taka mala pracka.
Mám CTM a nesklamal tak neviem prečo sa dostal do Tvojho výberu. Len preto lebo sa skladá na Slovensku? Nepostrehol som nejaké sériové praskanie ramov.
Neviete niekto kde by som kupil nahradnu pracku s hacikom na deuter batoh /dnes som ju zdemoloval / ? Ci ma zmysel ist do hudysportu, alebo to nahradim inak, alebo niecim ? Je to taka mala pracka.
Myslim, ze nemysli toto, ale sponu na spodnom popruhu, ktorou prichytis prebytocnu cast popruhu. Neviem, ci sa to da zohnat. Tiez som to zdemoloval, ale zatial som nahradu neriesil.
Myslim taku sponu s hacikom, ktorou sa prichytava sietka, kde sa da ulozit prilba (alebo chranice) a chyti sa to o take ocko hore na batohu. Ten hacik sa urval. Nejako to musim vyriesit, inak do sietky nic nedam
Karbónové rámy nie sú tak náchylné na praskanie ako rámy z hliníkových zliatin,lebo nemajú zvary a tým pádom ani tepelne ovplyvnené oblasti,kde je štruktúra materiálu narušená-prasklina vzniká práve v tomto mieste.
Myslim taku sponu s hacikom, ktorou sa prichytava sietka, kde sa da ulozit prilba (alebo chranice) a chyti sa to o take ocko hore na batohu. Ten hacik sa urval. Nejako to musim vyriesit, inak do sietky nic nedam
ja som tieto serepetičky kupoval v treksporte.. aj tie háčiky na uchytenie prebytočného popruhu čo Bruco myslí..
ale bolo to asi 6 rokov dozadu
Aj karbónové Treky mali všelijaké "incidenty", len si nespomínam že by to bola nejaká opakovaná vada.
Mám taký pocit, že Specialized má najlepší pomer predaných a intenzívne jazdených bikov ku prasknutým Bolo by zaujímavé získať nejaké informácie od predajcov a dať to dokopy, aj o konkrétnych modeloch a ročníkoch.
K tomu Haibiku - reklamácia musí byť uznaná, možno to prebehne aj rýchlo, ale ak by dali rovnaký rám tak to bude opäť len čakanie na zlyhanie. Ale zase sa človek dostane bližšie k tomu stavu kedy by už mohli vrátiť peniaze a potom už stačí len prejsť na niečo lepšie navrhnuté
Spesl ma dobre karbonove ramy, ostatne dali si na tom zalezat, ale tiez mal svoje muchy. Loziska napr. Ale hlavne tlmice Brain, tie vydali mozno aj za viac starosti ako prasknuty ram
loziska na spesli mozem potvrdit- vymenene po cca 8000 km, az na jedno v zadnej stavbe pri oske kolesa-tam sa nepodarilo vylisovat ( su tam dve, treba na to specialny vytahovak, a je to osemetna praca kedze zadna stavba je teeez karton) takze to este caka na vymenu
Brain- servis potrebuje tak po cca 6000 km, potom sa prerazilo tesnenie v nom, a uz nefungoval, teda bike sa spraval ako stale s otvorenym tlmicom
Co sa tyka lozisiek, tak tie mal Giant velmi slusne, akurat tie ramy , no
Masovka s *****m .. 2 roky zaruka pre bezneho cloveka, ktory najazdi tak 1-2tisic za rok. Ostatni, ktori to davaju za mesiac,dva , holt maju smolu. Fabrika musi chrlit , neexistuje, aby nieco vydrzalo dlho a nikto nic nekupoval. Coskor asi uzakonia, ze clovek musi veci obmienat min. raz za 2 roky
skor je to tak, ze je zbytocne robit to echt odolne (vysia cena, vaha...) koli par ludom, co najazdia ozaj vela. masam to staci a par reklamacii zvladnu, asi to maju spocitane
Oci pre plac maju najma ty, ktorym to praskne tesne po 2 rocnej zaruke. (idealny kandidat - tazsi jazdec preferujuci teren , 3000km rocne )
Ale uz dost vyrobcov dava 5 rokov zaruku, nemecke znacky takmer vsetky a u nas Kellys.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tomu sa hovori z blata do kaluze. Praskanie starsich modelov trekov (fuel) pri vahadle bol bezny jav.
Ale reklamacie boli bez problemov a mozno novsie modely su na tom lepsie.
Zase netreba panikarit, ono to moze byt skreslene aj tym, ze trek je dost rozsireny, takze percentualne to moze byt spolahlivejsia znacka ako ine.
Týkalo sa to aj karbónu?
Odprucam preskrolovat cele vlakno
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=867036386655908&set=o.157220817645255&type=1&theater
Chlapcovi po tomto prusere volal sam majitel ctm a slubil mu novy ram....
ak myslis (alebo aj nemyslis) klasicky trojzubec, tak v roznych velkostiach v kazdej galanterii
http://www.storex.sk/spona-ladvinkova-trojzubec-2-5-cm-ean60366-skup298.php
Karbónové rámy nie sú tak náchylné na praskanie ako rámy z hliníkových zliatin,lebo nemajú zvary a tým pádom ani tepelne ovplyvnené oblasti,kde je štruktúra materiálu narušená-prasklina vzniká práve v tomto mieste.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=867036386655908&set=o.157220817645255&type=1&theater
Chlapcovi po tomto prusere volal sam majitel ctm a slubil mu novy ram....
Dúfam , že si to prečítali všetci z fan klubu CTM... A zvarovať prasknutý rám v záručnej dobe??? Si deláš kozy , nééé?!
ja som tieto serepetičky kupoval v treksporte.. aj tie háčiky na uchytenie prebytočného popruhu čo Bruco myslí..
ale bolo to asi 6 rokov dozadu
Aj karbónové Treky mali všelijaké "incidenty", len si nespomínam že by to bola nejaká opakovaná vada.
Mám taký pocit, že Specialized má najlepší pomer predaných a intenzívne jazdených bikov ku prasknutým
K tomu Haibiku - reklamácia musí byť uznaná, možno to prebehne aj rýchlo, ale ak by dali rovnaký rám tak to bude opäť len čakanie na zlyhanie. Ale zase sa človek dostane bližšie k tomu stavu kedy by už mohli vrátiť peniaze a potom už stačí len prejsť na niečo lepšie navrhnuté
Brain- servis potrebuje tak po cca 6000 km, potom sa prerazilo tesnenie v nom, a uz nefungoval, teda bike sa spraval ako stale s otvorenym tlmicom
Co sa tyka lozisiek, tak tie mal Giant velmi slusne, akurat tie ramy , no
http://www.storex.sk/plastovy-sortiment-pracovne-spony-katskup298.php?KATALOG_ZBOZI_VYPISOVAT_OD=16
Ale uz dost vyrobcov dava 5 rokov zaruku, nemecke znacky takmer vsetky a u nas Kellys.