Chápem toto označenie u ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím (diabetes...), ale má význam nosiť na ruke krvnú skupinu? Neurobia si v prípade potreby lekári radšej svoj test? Je zistenie krvnej skupiny zdĺhavé či komplikované?
Iste to budú vedieť povedať tu prítomní lekári.
V prípade nutnosti transfúzie , je potrebný odber krvi za účelom zistenia krvnej skupiny, podskupín a RH faktora... Ak vznikne urgentnán situácia a je potrebný krvný prevod a určenie krvnej skupiny nie je ukončené podá sa pacientovi 0 RH negatív ako univerzálny darca...Takže etiketa s krvnou skupinou ti je len na jednu vec... na pi...Nikto - žiaden z lekárov sa nevystaví riziku poškodenia pacienta tým , že mu podá inkompatibilnú krvnú konzervu...Údaje o možných alergiách , chronických ochoreniach sú naopak na etikete vítané..
K tej krvnej skupine. Ja som si dal cca pred rokom robiť nejaké zdravotné testy, medziiným aj krvnú skupinu. A pýtal som sa doktorky či má význam si to poznačiť, nejakou nálepkou na občiansky a podobne, pre prípad nehody.
A povedala že nie, že v nemocnici aj tak zoberú krv a zistia krvnú skupinu, pretože potrebujú mať 100% istotu že nepodajú zlú krv. Náramok to môže uľahčiť ale aj tak urobia test krvy.
Ale taký náramok by sa hodil ak mávaš napr. epileptické záchvaty alebo potrebuješ svoju dávku, v prípade že omdlieš a podobne .... alebo pre deti.
Daný test ti poslúži asi ako domáca lekárnička ... Na stanovenie , respektíve nadobudnutia pochybnosti ohľadom otcovstva môže byť, ale na podanie transfúzie pri hemoragickom šoku treba kompletné vyšetrenie , včetne stanovenia aj napr. chladových protilátok... tak téma je to zaujímavá, siahodlhé vysvetlovanie by nikomu nepomohlo, ale na zodpovedanie otázky , či dať na náramok krvnú skupinu myslím , že postačí... Marináda to vlastne správne skonštatoval...
Canopus NESTAČÍ!!! Marinada.... obdobné teórie razia prívrženci a sympatizanti Svedkov Jehovových...Ináč môj profesinálny názor - pitchovina...A s tými Jehovistami som si už užil a pravdepodobne ešte užijem dosť...
Mne je to jasné , len aby iní chápali... Mne to proste hlava neberie ani ako doktorovi ani ako otcovi, že niekto je schopný obetovať svoje vlastné dieťa - nechal by ho vykrvácať, pre naplnenie posolstva... Ešteže , sú im nadradené svetské súdy, ktoré hája záujmy dieťaťa , aj pred rozhodnutím rodiča-poručníka , ktoré by mu uškodilo / spôsibilo poškodenie zdravia alebo úmrtia/... Ja osobne budem a som ochotný čeliť žalobe zo strany rodiča v občiansko-právnom konaní ako byť žalovaný za neposkytnutie adekvátnej liečby v trestno-právnom konaní...Riziko povolania...
Mne je to jasné , len aby iní chápali... Mne to proste hlava neberie ani ako doktorovi ani ako otcovi, že niekto je schopný obetovať svoje vlastné dieťa - nechal by ho vykrvácať, pre naplnenie posolstva... Ešteže , sú im nadradené svetské súdy, ktoré hája záujmy dieťaťa , aj pred rozhodnutím rodiča-poručníka , ktoré by mu uškodilo / spôsibilo poškodenie zdravia alebo úmrtia/... Ja osobne budem a som ochotný čeliť žalobe zo strany rodiča v občiansko-právnom konaní ako byť žalovaný za neposkytnutie adekvátnej liečby v trestno-právnom konaní...Riziko povolania...
amen!
...mimochodom, k tej obciansko - pravnej rovine : osobne by som sa priklanal k nazoru ze to v procese nepojde az tak daleko. myslim ze by sa to pred sud nedostalo. Po tejto stranke to je pravne relativne dobre osetrene aj v SR. Na druhej strane - ako pises, lekar by siel ako prvy, rodic ako druhy v situacii ked by bolo preukazane zanedbanie a/alebo neposkytnutie... z pohladu anglo-saskeho prava by to uz nemuselo byt tak lahke.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Iste to budú vedieť povedať tu prítomní lekári.
A povedala že nie, že v nemocnici aj tak zoberú krv a zistia krvnú skupinu, pretože potrebujú mať 100% istotu že nepodajú zlú krv. Náramok to môže uľahčiť ale aj tak urobia test krvy.
Ale taký náramok by sa hodil ak mávaš napr. epileptické záchvaty alebo potrebuješ svoju dávku, v prípade že omdlieš a podobne .... alebo pre deti.
Ramon1 vid tie smajle ako som to myslel
amen!
...mimochodom, k tej obciansko - pravnej rovine : osobne by som sa priklanal k nazoru ze to v procese nepojde az tak daleko. myslim ze by sa to pred sud nedostalo. Po tejto stranke to je pravne relativne dobre osetrene aj v SR. Na druhej strane - ako pises, lekar by siel ako prvy, rodic ako druhy v situacii ked by bolo preukazane zanedbanie a/alebo neposkytnutie... z pohladu anglo-saskeho prava by to uz nemuselo byt tak lahke.
https://www.facebook.com/photo.php?v=1279595756684&set=vb.1433733779&type=2&theater
https://www.facebook.com/photo.php?v=1279595756684&set=vb.1433733779&type=2&theater
Ty koki to kde si vyhrabal? Pozeral som len do 2 minuty a ďalej som už nedokázal. Od kedy mám vnučku som nejaký citlivý na tie veci.
Kôli 5 minútam sa neoplatí riskovať