to je bežná prax keď sa niečo montuje, jeden diel sa zahreje a druhý sa podchladí (napríklad v mrazáku) kto niekedy generálkoval motor alebo niečo podobné tak určite vie o čom hovorím. keď to človek spraví dobre tak tam to ložisko padne samé.
no ak su v blizkosti zvary tak to nemusi byt uplne fajn,specialne na bikoch sa este zvary tepelne upravuju-popustaju ,ale ked to neprehanate s teplotnym rozsahom tak by to na "funkci zivocichare nemelo mit vliv"
Ked som ja potreboval vybrat loziska, siel som k miestnemu kovoobrabacovi, ten mal taky buchar ktorym ich vytlacil bez problemov, naspat som ich daval zavitovou tycou, par maticami a dostatocne sirokymi podlozkami aby sa dotykali len vonkajsej strany loziska, nie aj vnytornej, aby som ich hned pri zakladani neposral.
Bikejoring: tak ale zase je rozdiel v hmote motora, ktory vazi 100kg a nie je zvarovany a lahuckom kusku hlinika o vahe 0.00 nic, toz neviem. Treba mat karbonovy ram, tam tato dilema teda nehrozi
na ten moj pripad bude treba nejaky specialny vytahovak lebo beznymi prostriedkami sa to nepodarilo urobit
vyrazanie loziska z karbonu je velmi osemetna zalezitost
asi budem musiet navstivit nemenovaneho zastupcu a oslovit servis ci mi te loziska odtial vyberu bez ujmy
samozrejme v ziadnom videu ani navode na nete prave tie loziska vzadu pri naboji nemenia
Bikejoring: tak ale zase je rozdiel v hmote motora, ktory vazi 100kg a nie je zvarovany a lahuckom kusku hlinika o vahe 0.00 nic, toz neviem. Treba mat karbonovy ram, tam tato dilema teda nehrozi
však ja som len chcel poukázať na to, že sa to takto v praxi bežne robí, či už to niekto chce aplikovať na svoj bicykel to už je na ňom
no ano vzdy sa menil ram aj s loziskami, ale par 100 km to zasa nebolo
model 2008- vydrzal 11000km, model 2009 cca 9000km, model 2010 cca 8000km
ako vidno, konstrukteri ten ram z roka na rok vylepsovali
:lol: no ano vzdy sa menil ram aj s loziskami, ale par 100 km to zasa nebolo
No podla tohto... moj Trance 2012 ma zatial asi okolo 2500 takze odhadom mi zostava este cca 4000-4500km...tak 2 roky este posluzi snad
aj,ale ak najdem ,kdesi som videl , myslim, aj tu spodnu "klietku" ulozenia tlmica na kostre prasknutu,to musela byt ina sila...alebo aj zo "spravneho" smeru...
Videl som niekde v trojuholniek prasknuty Glory, tu spodnu klietku to by ma zaujimalo, ale tak co, praskne raz vsetko, hlavne s takym ramom sa nechodi jazdit Cerova draha
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
vyrazanie loziska z karbonu je velmi osemetna zalezitost
asi budem musiet navstivit nemenovaneho zastupcu a oslovit servis ci mi te loziska odtial vyberu bez ujmy
samozrejme v ziadnom videu ani navode na nete prave tie loziska vzadu pri naboji nemenia
však ja som len chcel poukázať na to, že sa to takto v praxi bežne robí, či už to niekto chce aplikovať na svoj bicykel to už je na ňom
myslis to "odlahcovane" vahadlo ?
No podla tohto... moj Trance 2012 ma zatial asi okolo 2500 takze odhadom mi zostava este cca 4000-4500km...tak 2 roky este posluzi snad
aj,ale ak najdem ,kdesi som videl , myslim, aj tu spodnu "klietku" ulozenia tlmica na kostre prasknutu,to musela byt ina sila...alebo aj zo "spravneho" smeru...