chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Zalezi kade jazdis, ale hlavne ake objemne mas tie plaste. Jazdil som raz plast, do ktoreho som pri vahe 70g aj s batohom musel fukat 4.8 baru Na druhej strane, s inym plastom som si vychutnaval teren pri vahe > 80kg s tlakom 1.5baru
Potom sa samozrejme treba zamysliet ci je taky plast vhodny do terenu.. Ale je pravda ze rovnaky plast s dusou sa pri rovnakom tlaku sprava uplne inak ako ten bez duse. Ten pocit je dost vyrazny. Tam mi doslova vadilo ak vzadu nebolo aspon 2,5baru a vpredu 2bary. Ale bez duse nie je problem dat dozadu 2 a dopredu 1,5baru.
Plášť je obutý s dušami Michelin C4 protek max, je šírky 2,10" a objem má na boku napísaný od 2 po 4 bary , je obutý na ráfiku šírky 24 mm. Jazdím prevažne označené turistické lesné cesty občas keď musím tak zájdem na asfalt ale to je hlavne len na presun do lesa. Ešte sa mi nestalo aby som si naplánoval trasu výhradne po asfaltkách.
A čo tak skúšať a nájsť čo ti vyhovuje? Nedá sa takto univerzálne napísať že aký tlak by si mal mať. Proste skús odporúčaný a keď nebudeš spokojný môžeš upustiť.
palo1707 : sak otazka co je teren .. ci hladka vyzehlena hlina, alebo 10cm sutraky (teraz aj 20cm pod Chlebom ). Ad dusa, ked som nahodil latexovu, stale som mal pocit , ze mam vzadu defekt
Gesker : 3bary mozno nebude az tak vela, ale to takto tazko povedat. Hlavne nech to nie je ako kamen .. v podstate najlepsie riesenie je take, ze si vezmes pumpu a priamo pri vyjazde budes skusat
Som sa nechal nahovorit na schwalbe asi po 5 rokoch. A takto vyzera predna magic mary po 5 vyjazdoch, presne pajstun 2x, bk 2x a jedno xc okolo donovalov. Toto su asi prve plaste kde tie *****fuziky vydrzia viac ako hlavne stuple. Myslim ze definitivne koncim so schwalbe.
viete mi poradiť nejakú adekvátnu náhradu za Hans Dampfy ? čo sa týka jazdných vlastností tak som spokojný, len tá odolnosť je nič moc (jazdím snake skin verziu)
plast drzi celkom dobre s tym som spokojny, akurat to fakt nic nevydrzi. Rozmyslal som aj nad pacestar myslis ze to bude lepsie ako trailstar, ci tam nieje az taky rozdiel? popripade conti mountain king protection black chilli.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Gesker : 3bary mozno nebude az tak vela, ale to takto tazko povedat. Hlavne nech to nie je ako kamen
Som sa nechal nahovorit na schwalbe asi po 5 rokoch. A takto vyzera predna magic mary po 5 vyjazdoch, presne pajstun 2x, bk 2x a jedno xc okolo donovalov. Toto su asi prve plaste kde tie *****fuziky vydrzia viac ako hlavne stuple. Myslim ze definitivne koncim so schwalbe.
FiLus: podla mna uz vsetci postupne idu touto cestou .. mozes skusit Gea Dhea alebo Sturdy.
Mám pocit, že asi najviac vydržia tie najlacnejšie verzie, mám Hans Dampf Performance tiež na prednom asi 500 km a zatiaľ úplne v pohode
ako už bolo moc x písané šajble a skaly niejdu dokopy...