ako jeden z hlavných páchateľov zakladám túto tému, aby sme tu na jednom mieste diskutovali záležiťosti súvisiace s výjazdami, teamami a rebríčkami, ktoré od dnes nájdete vo vynovenej sekcii bikeri.
Viac informácií je aktuálne na http://www.trm.sk.
Tešíme sa na spätnú väzbu, nech už bude akákoľvek
pridávam obrázky:
pri načítaní tracklogu a foto, čo je na obrazovke garmina z toho istého výjazdu
ano, uz som zistil ze to tak je, takze do toho formularu to dobre vypocita, ale aj tak to treba rucne upravit na skutocne hodnoty co robi asi malokto...
To vyzera skor na chybu alebo filter v TRM aplikacii.
Podla cmaps je to 853m
http://cmaps.gpsteam.eu/index_svk.html?plt=www.mtbiker.sk/images/tracklogs/2014_09_26_14_50_48_54290ee1f21d2.plt
Zaujmave, ze pri edge 800 je velmi maly rozdiel medzi nefiltrovanou (852m) a filtrovanou vyskou(pokrocily filter 820m) a to ma subor skoro 8000bodov. Na Vista HCX mi viacmenej pokrocily filter sedi s tym, co ukazuje GPS, a rozdiel medzi nefiltrovanymi je spominanych 10%. Ale samozrejme zavisi to napr. aj od povahy terenu a dalsich faktorov. Inak bolo by vhodne zobrat na vyjazd aj iny GPS pristroj/barometer, ci nie je ten Edge naozaj trosku optimisticky
Jednoduchy filter je v cmaps prednastaveny silnejsie - primarne pre pristroje bez barometrickych GPS, preto je cislo vyrazne nizsie. Ak chce niekto nad tym badat, v cmaps sa daju filtre nastavit (menu Ostatné -> Možnosti ) + su tam aj linky na jednotlive algoritmy.
Udaj o stupani na Vista HCX tiez korespondoval s udajmi z inych pristrojov (aj iny vyrobca) a povazujem ho za relevantny.
niečo na tom bude, gpx súbor tam nedokážem nahrať vôbec
inak Tvoj profil z cmaps korešponduje s profilom z routeconverter
a takto: https://support.garmin.com/support/searchSupport/case.faces?caseId={4481c050-6aaf-11e0-ed7a-000000000000}
keď čas jazdy prevediem na sekundy, čiže 2:08:51 = 7551s, tak to robí asi tri minúty rozdiel, keďže počet smart záznamov je 7747
z toho vyplýva, že veľa možností na dramatickú zmenu logovania nie je
edit: vidím, že linky nefungujú, takže:
Can I manually change the recording method on my Edge 800?
As an activity is performed, the Edge 800 will continuously leave track points. Each track point will contain a vast amount of information, i.e., speed, location, elevation, and power. Therefore, the more tracks the device records, the higher the accuracy and detail of the workout.
The Edge 800 offers the options to choose between Every Seconding recording and Smart Recording. The default setting is Smart Recording. To change the recording method to Every Second:
1.Select Menu
2.Touch Settings menu (tool icon)
3.Touch System
4.Touch Data Recording
5.Select Recording Interval to 1 Sec
The Edge will now start recording tracks every second.
If Data Recording is not present in the System menu, update the Edge 800's operating software. The ability to change between the two recording methods was added through a software update.
What is the difference between every second and smart recording?
Some of Garmin's Fitness devices offer the choice of Smart Recording or Every Second Recording.
Smart Recording records key points where the fitness device changes direction, speed, heart rate or elevation. This recording type allows the user extended recording time given that it is recording less track points, thus taking up less memory.
Every Second Recording records the activities information every second no matter if the device changes direction, speed, heart rate or elevation. This recording type provides a more defined track log of your activity. However, recording time will be reduced given that it taking up more memory.
Google Chrome-35bodov
Mozila Firefox-10bodov
Safari 90-bodov
Internet Exploer-83bodov
Opera-100bodov
Marí sa mi, že v TRM.sk sa minimálne dali zvlášť zobraziť závody, ale na MTBikeri sa mi k takému niečomu vôbec nedarí preklikať
PS: Aj tak stále som názoru, že TRM by malo mať v lište hore samostatné tlačítko. Takýto systém je strašne neergonomický. Napr. z Rebríčkov sa mi nedá jednoducho prekliknúť do Štatistiky výkonov a podobne. Takýchto praktických nedostatkov by som tu mohol vymenovať viac ... stink pouvažuj prosím nad tým
Časom sa aj importové počítanie prevýšenia bude realizovať týmto spôsobom, len je treba domyslieť ešte niekoľko technických detailov, aby to správne fungovalo. Zatiaľ je stav taký, že algoritmus sa snaží vyhladiť/vyfiltrovať zbytočný detail v tracklogu a taktiež odsekáva extrémne hodnoty stúpania/klesania, tak preto sa môže odlišovať od iných postupov merania. Pre info, používame Ramer-Douglas-Peucker algoritmus na zjednodušenie tracklogu. V prípade veľmi "pílovitého" tracklogu to zvykne pomôcť dopočítať sa k reálnejším číslam, ale taktiež môže trošku "poškodiť" už aj tak rozumný záznam (no podobné to je aj s 3D modelmi).
dotm: poslal by si mi, prosím, ten súbor, ktorý sa ti nepodarilo uploadnúť?
bimjeam: Aspoň základný filter na typ výjazdu (napr. závodu) nájdeš v pravom menu vo výpise výjazdov: http://www.mtbiker.sk/vyjazdy. A na tej druhej veci, ktorú popisuješ, sa práve pracuje
PS: Ospravedlňujem sa za pomerne extrémnu latenciu, ale medzičasom som sa úspešne stihol oženiť a užiť si svadobnú cestu. Mimochodom, aspoň jeden výjazd som pri tej príležitosti tiež stihol
Už som to našiel, ale aj tak by som bol rád, keby sa dali filtrovať aj jednotlivé typy výjazdov a ešte by som doplnil aj ich sumár (počítadlo).
Dalo by sa mi tak celkom ľahko spočítať napr. koľko som ušetril na MHD za rok jazdenia do práce