Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
Dik za rady, tak ho teda vymením, lepšie ako by mi to malo prdnúť niekde x kilometrov od domu, vozil som síce aj náhradný plášť, ale od tejto úchylky už som upustil
mne sa stalo na novom schwalbe ultremo zx, ze ho akoby skrutilo do takeho s-ka , ziadna trhlina ani poškodenie len ho zvrtlo a to som si nastastie vsimol v zjazde ked mi poskakovalo koleso, tak som podhustil a uz len dosiel domov.
plášť má cca 3 mesiace. hustím na 8bar, bike je v dome, izbová teplota 22-23. čo sa týka priameho slnka, jedine počas jazdy... kontrolujem to po každej jazde...
3 mesiace? Takto jemne dopraskaný mám 5 rokov starý (kúpený) plášť. Použitý niekoľko mesiacov, potom dva roky a niečo čakal doma pod posteľou a teraz ho druhý rok jazdím. Po ruku žiaden tak nevyzeral ani keď bol staršieho dáta výroby. Čo je to za typ?
Nestalo sa vam pri galuskach, ze pomocou toho plastoveho kluca, ktory je bezne pridavany k tmelom ste uvolnovali ventil a kluc sa vam pretocil? Nasledne je uz nepouzitelny.
Nepoznate nieco podobne ale v nejakej kovovej verzii? Ventil som uvolnoval po defekte, ked som nalieval tmel. Vdaka za postrehy a skusenosti.
Zatiaľ som na galuske opravoval defekt len raz pomocou Tufo Extreme tmelu. Úprimne - neviem si predstaviť, že by som bol schopný vymeniť galusku počas výjazdu, takže ten tmel mi príde ako jediné použiteľné riešenie na opravu defektu v "teréne".
K tej oprave tmelom - nechal som si poradiť od skúsenejšieho kámoša a tmel som dostal priamo do miesta defektu najväčšou lekárskou ihlou, ktorá sa dala pekne nasadiť na flaštičku s tmelom, čiže som to nerobil cez ventilok.
Ďaľšia vec je, že keby si mal vysoké ráfiky a musel teda použiť nadstavce na ventilok ako ja, tak by sa ti ľahšie odskrutkoval ten nadstavec ako samotný vetilok (ten by si mal v nadstavci).
PS: Nakoniec som aj tak galusku vymenil, pretože už nedržala po oprave tmelom tlak.
No o tom som pocul tiez, ze ked ten ventilcek dotiahnes prisilno tak je celkom problem odskutkovat. Ja som pri tom znicil prave ten kluc, tak som to v pohodli domova bez problemov poriesil kliestami... no ale na vyjazd si ich bravat teda nechcem Inac ten napad s ihlou je celkom fajn.
Ja som dnes tento zadný (Continental Ultra Sport "drat") menil za Con. Ultra Sport2 kevlar (17,50 € zo cycle). Vzdržal 6200 km a myslím, že s jedným defektom.
ja som pogooglil a je to asi takto, že plášťovka je vlastne galuska na obyčajný ráfik, pretože na galusky sú špeciálne ráfiky. plášťovky sa hustia na väčší tlak, tým pádom majú menší valivý odpor a inak u nich platí v podstate to isté čo u galusiek, defekt riešiš tmelom... atď
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
3 mesiace? Takto jemne dopraskaný mám 5 rokov starý (kúpený) plášť. Použitý niekoľko mesiacov, potom dva roky a niečo čakal doma pod posteľou a teraz ho druhý rok jazdím. Po ruku žiaden tak nevyzeral ani keď bol staršieho dáta výroby. Čo je to za typ?
Nepoznate nieco podobne ale v nejakej kovovej verzii? Ventil som uvolnoval po defekte, ked som nalieval tmel. Vdaka za postrehy a skusenosti.
K tej oprave tmelom - nechal som si poradiť od skúsenejšieho kámoša a tmel som dostal priamo do miesta defektu najväčšou lekárskou ihlou, ktorá sa dala pekne nasadiť na flaštičku s tmelom, čiže som to nerobil cez ventilok.
Ďaľšia vec je, že keby si mal vysoké ráfiky a musel teda použiť nadstavce na ventilok ako ja, tak by sa ti ľahšie odskrutkoval ten nadstavec ako samotný vetilok (ten by si mal v nadstavci).
PS: Nakoniec som aj tak galusku vymenil, pretože už nedržala po oprave tmelom tlak.