Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
Akcia savings RockShox základný servisný kit pre vidlice Domain
32,99 €
savings
MOC 52,99 €
savings RockShox servisný kit pre tlmiče DELUXE, 200 hod/1 rok
47,99 €
savings
MOC 83,99 €
poklepať som skúšal no bez úspechu, na zapáčenie som nenašiel doma nič v patričnej hrúbke a pevnosti, zajtra skúsim dačo pozháňať ale veľkú nádej do toho nevkladám...
veď toto, že už to nejde ani dotiahnuť, tú cca jednu otáčku sa to pekne vykrúcalo potom to začalo ísť ťažšie (predpokladám, že v tedy sa už točilo aj tiahlo) a skončil som :/
teraz ma napadlo nepomohlo by ochladenie/zmrazenie tej skrutky nejakým sprejom na to určeným ? alebo to rovno riskujem len viac starostí ?
Potom som zistil,prečo sa to stalo-tí chytráci od RS dali na závit tej skrutky závitové lepidlo-velká hlúposť,keďže piestnica tlmenia sa otáča vcelku zľahla.Takže závit na skrutke som potom pekne prečistil závitovým očko-myslím že to bol štandartný závit M8,na druhej strane tú skrutku tiež-potom už žiadny problém pri skladaní a rozoberaní.
Ak nemáš doma rázový uťahovák,zbehni s vidlou niekde do pneuservisu,ak to nepomôže,potom už len odrezať hlavičku skrutky karboškou.
keď tam je závitové lepidlo tak áno, len problém je v tom, že ja som tú vidlu už raz rozobratú mal a vtedy to išlo všetko pekne ľahko aj rozobrať aj poskladať (ešte som naschvál prečistil závit aj na skrutke aj na tiahle) a lepidla som na závite našiel fakt iba minimum, tak preto ma napadlo schladenie, že ak sa do seba zahryzol závit tak možno by to pomohlo...
skúsim zbehnúť do toho servisu teda, či náhodou... a to s tou brúskou ma napadlo hneď, ale považujem to fakt za núdzovku ak všetko ostatné zlyhá
Vložku do komory, nie oka
http://www.bike-discount.de/en/buy/fox-float-air-spring-volume-tuning-kit-2005-2012-198396
Vďaka
stredný som aj chcel skúsiť
mohol by som si preň prísť rovno aj dnes?
(PM)
kupim pivo za tel. kontakt na normalneho sustruznika (myslim idealne na cloveka starsieho co ma stary sustruh niekde na dvore v garazi, nie firmu kde pridem s prkotinou a zacnu mi vysvetlovat ako sa to neda...)
fakt sa strasne potesim za nasmerovanie...
Strana kde je vzduchová komora som párkrát poklepal a v pohode sa to povolilo, ale na v pravej nohe je zaseknutá tá "skrutka".