Kategórie
Bike-tech
Peak Design Capture (v3) Standard plate držiak fotoaparátu, strieborná
81,99 €
MOC 91,99 €
-28% Brooks Scape Handlebar Case taška na riadidlá, 8 l, mud green
103 €
-28%
MOC 147 €
-10% Miss Grape Tendril 10.7 Adventure Waterproof taška na riadidlá, 17 l, čierna
122 €
-10%
MOC 136 €
...
vsetky fotky su minimalne o 1 EV podexponovane, ale ja som len amater co nic nevie...
Btw. Posledna fotka presla 30sekundovou upravou v lr...a tusim som sa trochu pohral aj so svetlom..zdalo sa mi ze ho je privela...
http://www.texaschicksblogsandpics.com/lightroom-tutorial-identify-blown-out-highlights-in-your-photo/
Ku tvojim objektivom misopetrovic, (mozno) blba poznamka, ale flektogon nie je casto so zavitom M42, ako napr. pentacon 135, takze si dufam objednal spravnu redukciu. Alebo mas obe v zavitoch M42.
pozor, je to návykové, prídeš na chuť starým objektívom a nové zoomy odložíš na poličku
stare objektivy maju jediny problem ..a to je protisvetlo..kedze nemaju antireflexnu vrstvu vznikaju odrazy....ano pri niektorych fotkach je to priam ziaduce a dotvara to taku snovu peknu atmosferu a aj mne osobne sa to paci..ale niekedy sa to nehodi...
Preto vsetci vyrobcovia priebezne aktualizuju vsetky objektivy.
Taky 20 rocny 70-200mm f4 Nikon je uplne blato oproti sucasnej verzii.
prikladam fotku aby bolo vidiet kde bol umiestneny jeden z bleskov..druhy bol pol metra vlavo od jej noh...riesil som to takto preto aby nemala tiene v tvari...
chybal mi stativ...fotit som siel rovno po skole...a stacilo ze som bral fotobatoh do skoly..nieto este stativ trepat....
tym padom ale museli byt blesky na stojankoch len po zemi alebo takymto roznym improvizovnim som sa ich snazil dostat co najvyssie aby neboli oba privelmi zospodu....
Sympatacka.
K fotke - nestastne zrezana - malo ju tam byt vidno od pol pasa celu - nie hore zrezanu ruku, v strede tmu a dole tie trciace vlasy... chcelo to jedno doplnkove svetlo odspodu spredu a zozadu blesknut hlavu (tj protisvetlo).
..aspon podla mna
nabuduce ale uz vyskusam..pretoze ma neskutocne stve kolko odpadu vznika pri AF s tymto objektivom.... zo 110 zaberov budem upravovat cca 30 ktore su pouzitelne...
Ak niekoho zaujímajú metadata... Canon 1100D (úplny najlacnejší základ zrkadloviek za pár chechtákov), Tokina 11-16mm, ohnisko: 11mm, clona: 2.8, ISO: 1600, čas 30s (mal som aj diaľkovú so sebou, ale kvôli hviezdam, aby mi tam nezačali vznikať trailstars...)
K fotke - nestastne zrezana - malo ju tam byt vidno od pol pasa celu - nie hore zrezanu ruku, v strede tmu a dole tie trciace vlasy... chcelo to jedno doplnkove svetlo odspodu spredu a zozadu blesknut hlavu (tj protisvetlo).
..aspon podla mna
tolko svetiel nemam