Kategórie
Bike-tech
Akcia -31% Sportful INFINIUM návleky na tretry, čierna
od 56,99 €
-31%
MOC 91,99 €
Akcia -10% POC Thermal Short návleky na tretry, uranium black
od 72,99 €
-10%
MOC 108 €
Akcia -7% BBB BWS-23 WATERFLEX 3.0 návleky na tretry, neón žltá
od 38,99 €
-7%
MOC 47,99 €
Na fotke sú obojstranné, v popise nie
Moc sa toho neboj, zvykneš si rýchlo. 1-2 výjazdy a vypínaš automaticky. Zo svojej skúsenosti poviem, že problém neboli zjazdy a technické úseky. Skôr sa mi pár krát podarilo padnúť pri pomalom výšľape na najľahšom prevode tam, kde bol klzký povrch (blato, prach atď). Silou mocou som chcel vydupať hore, zadok pár krát prehrabol, ja som ostal stáť a v panike nevycvakol
A pri pádoch nadol to je jedno, kým to nie je dotiahnuté na krv, tak sa automaticky vypnú aj tak. Kvôli SPD som padol možno 1-2x v prípadoch čo som spomenul. Inak by som sa tak isto váľal aj na platformách. Na tie som prešiel jednu zimu, keď bolo v tretrách kosa a nejak som si na ne zvykol (rozumej bol som lenivý namontovať SPD
Veľkostne by bolo ideálne niečo medzi 43 a 44, ale zasa na druhej strane moje staré tretry s hrubou ponožkou v zime dokrvovanie prstov moc nepodporovali.
Suma-sumárum:
8-ročné tretry Shimano č. 43 majú vložku dlhú 27,5cm
Modely 2015 majú č. 43 vložku dlhú 27,3cm, č. 44 je dlhé 27,8cm
Bontragery boli na moju nohu moc úzke, diadory zasa široké.
Force nesedeli tvarovo a priestor nad prstami bol moc vysoký
Sidi sedeli super, ale 200€ za tretry je na mňa moc.
Mozes prezradit odkial si kupoval a aka bola cena? Tiez o nich uvazujem. Dik
Bral som zo suncycle.sk, cena necelých 110€, inde som moc nepozeral, lebo som objednával aj iné veci z tohto e-shopu
Teda keď Shimano robií užšie modely, viete ma nasmerovať na nejaké pohode modely iných značiek za dobrú cenu čo by boli širšie? na prve tretry som chcel dat tak 50-60 70 max
Takze buduci rok, mozem zase kupovat nieco nove a asi aj uplne inu znacku.
PS: aj moja polovicka ma tohorocne shimana - XC30 (alebo WM52) a tiez sa jej trochu roztiahli - lenze ona ma neposluchla, kupila si ich male, prvych par jazd nadavala, ale teraz su jej akurat.
Nohu mam 47.5 ale ked som meral dlzku tak mi vysla podla shimana 47cka. Zobral som ich teda a noha je totalne stiesnena. Prvych par km sa to dalo vydrzat ale potom uz trpnu palce a boli kosticka na boku chodidla.
Chcel som ich vratit ale ked som ich bol vyskusat prvy krat tak som sa vytrel a uz sa nedali vratit.
Tretry maju najazdenych 2000 km a su v pohode. Berte o cislo alebo aj o dve vacsie ak je to mozne
Minule som ich hodnotil 8/10 ale teraz uz 6.5/10
edit: nohu mam pri obkresleni cca 25.5cm, co je asi UK 6.5 a 40tka?, Specialized mi sedi ale akurat 41ka /ale Defrostery sa mi zdaju ,ze skor 41.5 by boli akurat/, tie Shimana mam 42ky a su mi malinko velke, co normalne necitit, len pri slapani do kopca. Normalne topanky 41tka a casto skor menej, ale 40ky niekedy su mi naknap.
skoda ze nemas tretry Mavic, aby som s istotou vedela ake mam objednat