maďarská vyžla je super,ale troška si rýpnem-kto si všimol ako je vysunutá sedlovka na "preslávenom" ráme Giant Anthem , ešte dobre,že je tu aj téma Demolácie (nič v zlom,ale doporučujem často kontrolovať zvar horná rámová/sedlová trubka,reklamácie sú viac-menej bezproblémové )
16.11.2014 - 17:14:39
02
stači po 8000 km skontrolovat :lol:
16.11.2014 - 17:20:40
02
Dano je to model 2010 tak už presluhuje. A vyžla ma dlhé nohy tak ju musí mať tak vysoko - ja behám popri biku. Sedlovka je mimochodom 410-na. Ináč myslel som že skôr budu vadiť červené plášte :P
16.11.2014 - 20:22:47
00
Moja trenerka tvrdi ze ten, kto mysli ze vytvori barf stravu, dobre vyvazenu a tak aby psikovi naozaj nic nechybalo sa myli .. tym ze preleze par clankov a knih o barfe tak nemoze porazit niekolkodesatrocny vyvoj a testy poprednych vyrobcov krmiv ... ja osobne si myslim, ze pravda je niekde v strede ... vsetko co ide do extremu nieje spravne ... mam svoju debilku najradsej na svete, ale nebudem 2x denne stat pri sporaku, alebo sa bat ze co jej dam jest, ked nebudeme doma. Krmim granulkami + kapsicky(z rakuskych sa neposere) + vsetko co ide okolo kuchyne .. zo vsetkeho dostane a ona si rozhodne co spapa a co nie ... snazim sa, aby to mala pestre ... a aj ked je sterilka a ma uz 5 rokov, tak je jak modelecka/fitneska :)
16.11.2014 - 20:34:20
00
Ja si nemyslim, ze vytvorim dobre vyvazenu stravu ( to sa neda ), mne uplne staci pocit, ze uz svojho psa kazdodenne nezabijam jeho davkou koncentrovanych chemikalii. Staci to svinstvo co dycha a hlavne cucha zo zeme, prach, tazke kovy, sadze z ropakov... Velke firmy nerobia vyvoj preto, aby tvoj pes dostal najlepsiu stravu, oni ho robia aby na tom zarobili.
Tato debata patri skor na psickarske forum, a ani tam by sa nikdy neuzavrela. Nieco ako teleskopicka sedlovka, alebo cervene plaste :-D Ako sa teraz hovori medzi tymi, co tiez chceli kupit len to najlepsie: " MIER !"
16.11.2014 - 21:48:39
00
No dam este aj ja nieco k tej strave. :) Aktualne mam doma asi stvormesacne maca. Ked som ho pred vyse mesiacom doniesol a malo 8-10 tyzdnov, tak bolo hladne, spinave, atd. V Lidli som kupil prve granule co som videl, nasypal mu ich a maca ich s radostou zacalo chrumat. Bodaj by nie, ked bolo hladne. Ale ako som mu postupne daval aj inu stravu, tak od tych granul uz boci a zje ich len ked je uz naozaj velmi hladne a nic ine nie je. Taktiez je vseobecne zname, ze psy väcsinou nie su velmi priebercive a zeru takmer vsetko a az dovtedy, kym v miske nieco je, aj keby im z toho malo byt zle. Zato macky su omnoho fajnovejsie, vyberaju si co zjedia a zjedia len tolko, kolko aktualne potrebuju a zvysok nechaju na neskor.

A kam tym smerujem? Ze ked ani to male maca nechce zrat granule ked nemusi, tak granule asi nebudu ziadna extra hodnotna strava. Macka je na to lepsi indikator nez pes. A ked som si potom precital to info v clanku o tom, ake mozu byt granule problemove, tak som sa aj prestal divit, preco mu nechutia. Samozrejme netvrdim, ze granule treba uplne vylucit (je to s nimi pohodlne), ale treba ich chapat skor ako doplnok, nie ako zaklad stravy.

A vykopirujem to z toho clanku sem, nech sa to nestrati:
Podľa najnovších výskumov, tuk v granuliach sa konzervuje pomocou látok ako Ethoxiquin, BHA a BHT. Tieto konzervačné látky môžu poškodzovať biele krvinky, oslabovať imunitný systém a blokovať príjem glukózy. Pretože zvyšujú riziko nádorových ochorení sú pre ľudskú výživu zakázané. Omega-3 mastné kyseliny v granuliach úplne chýbajú, pretože sa nedá zabezpečiť ich konzervácia. V lepšom prípade prežije pes na pohľad zdravo, žiaľ často prichádza k ochoreniam. Imunitný systém je oslabený nedostatkom enzýmov, aminokyselín, antioxidantov a esenciálnych mastných kyselín. Slinné žľazy sú preťažené a nefungujú správne, vytvára sa zubný kameň a chronický zápal v papuli, ktorý opätovne oslabuje imunitný systém. Medzitým prichádzajú na rad rôzne diétne krmivá, aby potlačili ochorenie, ktoré je vyvolané kŕmením hotovou suchou potravou.
16.11.2014 - 22:47:25
00
Popisal som dost, tak aspon jednu fotku z obdobia, ked sme mali viac psov, nez deti

Prílohy:

P1130944.JPG
P1130944.JPG 316.01 KiB thumb_up0thumb_down

16.11.2014 - 23:02:32
02
Moja macka zerie takmer iba granule. Obcas jej varim kuracie maso, alebo dam tuniaka, ale toho vela nezje a potom to necha tak. :) Samozrejme granule kupujem bez spominanych konzevrantov a bez (pripadnes s minimom) obilia. SKusal som aj poriadne drahe konzervy (so zlozenim lepsim ako 99,9% co je na regaloch obchoch pre ludi a aj nalezitou cenou) a uspech to nemalo. :) Ked 3 dni nejedla, potom z toho trosku odjedla. Priebercive su a mnohe velmi konzeravivne. :)

Skusim asi este niekedy premrazene hovadzie. Ale myslim, ze velky uspech to mat nebude. :D
16.11.2014 - 23:16:01
00
riadna debata, 12 rokov sa mi dozila prva vlciacka odchovana na masovej strave, pamatam tie casy, ked som kazdy den varil v garazi paprce, behaky a kadeco ine, ach tie smrady :) a 12 rokov sa dozila druha vlciacka vacsinou na granuliach, obe viacmenej posli na klby, uvidime kolko odchovam tretiu, zatial papka granule ale urcite budeme casto aj kuchtit
17.11.2014 - 22:32:05
00
Posledny je dobre vytrenovany. :rofl:

http://youtu.be/5iTTNRE-njM
18.11.2014 - 20:28:20
03
Moja trenerka tvrdi ze ten, kto mysli ze vytvori barf stravu, dobre vyvazenu a tak aby psikovi naozaj nic nechybalo sa myli .. tym ze preleze par clankov a knih o barfe tak nemoze porazit niekolkodesatrocny vyvoj a testy poprednych vyrobcov krmiv ...

kto si myslí že výrobca granúl to vyrába pre zdravie psov tak to sa ani nedá povedať že sa mýli :tmi: :lol: si stačí prečítať zloženie |(
a keď si niekto myslí že vývoj obchodníka porazí niekolkotisíc ročnú evolúciu tak k tomu tiež nemám čo :bow:
21.11.2014 - 12:36:18
00
kto si myslí že výrobca granúl to vyrába pre zdravie psov tak to sa ani nedá povedať že sa mýli :tmi: :lol: si stačí prečítať zloženie |(
a keď si niekto myslí že vývoj obchodníka porazí niekolkotisíc ročnú evolúciu tak k tomu tiež nemám čo :bow:


nenapisal som nic o tom ze vyrobcovi ide iba o zdravie psov, ale lepsi vyrobcovia robia testy .. zistuju ako ktore zlozenie posobi na psov .. ake latky pes prima ... tak isto netvrdim, ze je to najlepsie a najzdravsie riesenie ... tak ako som napisal .. pravdsa je niekde uprostred .. to len my musime vzdy zastavat nejaky extrem a preto si ma tam rovno zasunul ... poznam 14 rocnu borderku co zila cely zivot na pedigree granulach .. prezila borelku a dostala sa z nej .. a poznam 7 rocnu borderku co barfuje a furt ma nejaky problem .. nieje vsetko len o zradle ..
svojmu psovy chcem len to najlepsie, ale nemienim sa stat jeho otrokom .. su dni, kedy ja zerem rozky so syrom, alebo mekac, lebo nic nestiham a zijem ... co ma evolucia s barfom inak ? .. teda okrem toho ze pes je vsezravec
inak myslim, ze uz trosku off topic
21.11.2014 - 13:10:11
00
aj tak je najlepsia obycajna piskota

Prílohy:

output_BDXRZy.gif
output_BDXRZy.gif 753.64 KiB thumb_up0thumb_down

21.11.2014 - 13:14:19
02
... co ma evolucia s barfom inak ? ..

len to že základ stravy predátorov (aj keď poniektoré psy od predátorov majú hodne ďaleko už) tvorí mäso! nie popolčeky, perie, nechty, kukurica, zemiaky a iné odpady..
21.11.2014 - 13:41:20
04
CraObs: Amen! Lepsie by som to nenapisal.
21.11.2014 - 15:08:09
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up