Kategórie
Bike-techmate niekto skusenosti s vysokosvietiacimi LED pre pouzitie na bajk? som niekde cital cital ze taka 3W svieti kvalitne, tak som ju kupil, vysolil za to "tazke" prachy ale nic to nesvieti ... asi som spravil chybu ze som si nevsimol a kupil som s rozptylom 110 stupnov, asi som mal kupit s mensim uhlom (10 stupnov) ...
Da sa to teraz dako upravit optickou sosoukou, alebo dacim, alebo si ju rovno mozem dat niekde ako kontrolku ... dost drahu ...
Vdaka
posledný komentár: 29. 2. 2016 o 7:16
-25% ACID Outdoor LED Light HPA predné svetlo/svetlo na prilbu, 1300 lm
135 €
-25%
MOC 179,95 €
Akcia -9% Ledlenser MH7 nabíjateľná čelovka, 600 lm, čierna/sivá
69,99 €
-9%
MOC 85,99 €
-13% Black Diamond Distance 1500 nabíjateľná čelovka, 1 500 lm, octane
159,99 €
-13%
MOC 199 €
Akcia -10% Ledlenser HF8R Core nabíjateľná čelovka, 1600 lm, čierna
107 €
-10%
MOC 131 €
Dokonale svetlo to nie je, ale ma to k tomu blizko. Chcelo by to trosku dlhsiu vydrz v 1200lm mode (1h50m), a jednoduchsie zamykanie drziaku na baterie. Odporucam pouzivat baterie s plochymi kontaktmi, kludne nechranene panasonic ncr18650b - jednoduchsie sa vyberaju z drziaku a svetlo aj tak same signalizuje stav baterii a ma ochranu proti ich nadmernemu vybitiu.
Svetelny kuzel je siroky pred bicyklom a zaroven odrazany aj do dialky, nie je to len marketingovy buzzword, funguje to aj realne v praxi. Farba neutral white je uplne paradna, naozaj vyzera vsetko realnejsie a lepsie ako s nejakou 'cool white' ledkou.
Ja som teda s BC30 maximalne spokojny a keby som mal znovu kupovat svetlo, tak nemam co riesit a okamzite ho beriem znovu
Celovku mam na suchom zipse a ten som prevliekol cez otvory na prilbe.
Ok, jeden by som zobral. Ešte otázka, je tam aj diera na šrób? V podstate dám dole úchyt na gumičky a namiesto toho toto, hej?
Ano das dole orig. uchyt a vymenis to za tento drziak (skrutka ostava).
Fenix je jedna z asi 20tich znaciek ktore vyrabaju kvalitne baterky za relativne vysoke ceny (bezne okolo stovky, najvykonnejsie modely kludne 300-400 eur).
Nedavno zacali ponukat BC20 - na 4xAA, 400 lumenov/2h20m, na tuzkove baterky to bude urcite lepsia alternativa ako predrazene svetla od vyrobcov cyklistickych komponentov.
Testoval som ho po príchode a bol som prekvapený že stačí aj najslabší režim aby som videl pred sebou každú dieru v lese a je to úplný rozdiel ako jazdiť s "obyčajnými" svetielkami.
Jediné čo ma na ňom poriadne vytáčalo sú tie modré svetielka zo zadnej strany ktoré sú príliš silné a osvetlujú ma počas jazdy. Ako ste to riešili vy? Uvažujem buď o prefarbení alebo prelepení izolačnou páskou...
Chcem nazrieť aj do jeho "vnútorností" no z bitov, torxov ani imbusov nemám žiadny taký malý ktorým by som to dokázal odkrútiť...
Aj mne sa zdá najlepšia možnosť tá čierna centrofixka aj ked neviem či to pomôže pretože dnes som to prelepil na skúšku izolačnou páskou a pomohli až dve vrstvy, tie svetielka svietia tak že som v lese videl trošku na zem ked som svietil iba nimi, fakt to prehnali....
edit: alebo lepšie povedané, že tá indikácia stavu nabitia akumulátora bude na základe napätia a v tom silnom režime klesá aj napätie preto hneď indikuje menšiu kapacitu a po zmenšení záťaže v podobe menšieho režimu svietenia to napätie opäť vzrastie preto zasa rozsvietia všetky LED.. asi to bude mať aj nejakú ochranu, že pri poklese napätia pod istú hodnotu svetlo rovno zhasne, aby sa nepoškodil akumulátor.
Je nejak možné zistiť či batterypack obsahuje ochranný obvod? Je to treba rozobrať? A ked vlastne dám dole ten plastový obal dá sa to nejak nahradiť?
Takže SS sa mi podarilo rozobrať(aspoň zadnú stranu) s takými "hračkárskymi" mini kombinačkami
Pripájam fotky po rozobratí.
Na prvej foto sú tie modré led ktoré svietia ako čert, takže by som ich mohol rovno premalovať v "odhalenom" stave...
Na druhej foto je znázornené ako je zapojený obvod a čo vlastne obsahuje.Doska môjho SS nieje ani čierna ani zelená aké som doteraz na foto videl, je tmavo modrá a čo som teda už vôbec na nete ešte nevidel je, že je z jednej strany "urezaná".
Nevie inak niekto ako vyzerá ochrana proti prehriatiu? Či ju obsahuje alebo nie? Myslím si že skôr nie ako áno.
Našiel som obrázok dosiek kde na 4och horných fotkých je originál SS a na spodných so zelenou doskou fake SS.
http://www.ebay.co.uk/itm/New-Generation-Upgraded-Cree-XM-L2-SolarStorm-X2-Bike-Light-Bicycle-Lights-Set-/131041049161
Kupene 3 ks, vsetko funkcne, orig. prevedenie overene. Tu zadnu blikacku nekomentujem, ale kvoli nej to kupovane nebolo vsakze.
... ale bolo to pred vyše rokom.
Celovku mam na suchom zipse a ten som prevliekol cez otvory na prilbe.
Tak som objednal z Kronium.cz a dnes by mala dorazit. Zatial som kupil len BC30 a s celovkou este pockam, musim trochu predychat tych 150€ za BC30
Strasne som zvedavy jak to svieti, hned pojdem vecer vyskusat.
Na tej HP30 sa mi prave battery pack paci, mozem ho mat v relativnom teple v ruksaku a aj na hlave bude mensia vaha v porovnani s celovkou bez battery packu.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XFenix+BC30&_nkw=Fenix+BC30&_sacat=0
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XFenix+BC30&_nkw=Fenix+BC30&_sacat=0
normalna cena... 100 dolarov z ciny = 100 eur legalne v EU (po priratani dph) - je len na tebe ci kvoli 15tim usetrenym euram (pri objednavani z ciny) sa ti oplati riskovat ze ti to preclia alebo ze to budes musiet na reklamaciu posielat do ciny a riesit byrokraciu s exportom (aby ti to nahodou nepreclili aj druhykrat ked ti obchodnik posle nove svetlo)
http://www.ebay.co.uk/itm/New-Generation-Upgraded-Cree-XM-L2-SolarStorm-X2-Bike-Light-Bicycle-Lights-Set-/131041049161
Kupene 3 ks, vsetko funkcne, orig. prevedenie overene.
Beriem Ta za slovo a idem urobit svoj prvy nakup na eBayi.