Kategórie
Bike-techmate niekto skusenosti s vysokosvietiacimi LED pre pouzitie na bajk? som niekde cital cital ze taka 3W svieti kvalitne, tak som ju kupil, vysolil za to "tazke" prachy ale nic to nesvieti ... asi som spravil chybu ze som si nevsimol a kupil som s rozptylom 110 stupnov, asi som mal kupit s mensim uhlom (10 stupnov) ...
Da sa to teraz dako upravit optickou sosoukou, alebo dacim, alebo si ju rovno mozem dat niekde ako kontrolku ... dost drahu ...
Vdaka
posledný komentár: 29. 2. 2016 o 7:16
-14% Lezyne SUPER DRIVE 1800+ SMART nabíjateľné predné svetlo, 1800 lm
109 €
-14%
MOC 149 €
Akcia -15% Lezyne E-BIKE CLASSIC HB STVZO E800 svetlo na elektrobicykel
94,99 €
-15%
MOC 140 €
Akcia -10% Ledlenser HF8R Core nabíjateľná čelovka, 1600 lm, čierna
107 €
-10%
MOC 131 €
Akcia -13% Black Diamond SPRINTER 500 nabíjateľná čelovka, 500 lm, ultra blue
69,99 €
-13%
MOC 80 €
Výpredaj -10% Ledlenser MH5 nabíjateľná čelovka, 400 lm, čierna/sivá
53,99 €
-10%
MOC 64,99 €
-19% ACID Outdoor LED Light HPA 2000 svetlo na prilbu, 2000 lm
139,99 €
-19%
MOC 229,95 €
Rozobrane a podla vsetkych dostupnych markerov ano.
Inak ako si spokojny ? Rozmyslal som ze ho zoberiem dcere na bajk a dame nejake nocne vyjazdy ked sa otepli -solarstorm som vyslovene nechcel, a fenixa jej nedoprajem
Toto mi ostalo na plachte pri asi minútu zapnutom svetle. Vonku na biku sa stíha chladiť, no v interiéri bez pohybu na max. režim je veľmi rýchlo horúce.
O aké svetlo sa jedná?
Ja mám dve jednoletkové svetlá s XM-L T6 a pri ich plnom výkone doma ich ešte aj po 5 minútach dokážem na chvíľu chytiť holou rukou.
Inak tých 3400mAh je nič-moc.
Inak tých 3400mAh je nič-moc.
S teplotou ma to samozrejme napadlo, priemer mi ukazoval 6,4C čiže teplota asi má zásadný vplyv na výdrž. 3400mAh sú na kronium.cz baterky s najvyššou kapacitou (konkrétne AW 18650), ktoré sa tam dajú k Fenixom kúpiť.
Pri striedavom režime by to však mohlo dať zo 2,5 hod. a to už je prijateľná výdrž.
Co sa tyka vydrze bateriek, treba si uvedomit ze VSETCI vyrobcovia udavaju vydrz podla ANSI normy. Ktora hovori o tom, ako dlho vydrzi svietidlo svietit od deklarovanej urovne X lumenov po 10% tejto hodnoty.
Ked je pri 1200 lumenoch uvedene 1hodina 50 minut, znamena to tolko, ze za hodinu aj 50 minut bude svietidlo svietit na urovni 120 lumenov. NEBUDE svietit hodinu aj 50 minut na 1200 lumenoch !!!
ZIADNE svietidlo nesvieti konstantnou intenzitou - len su tak dobre vyregulovane, ze ubytok svietivosti sposobeny poklesom napatie baterii nespozorujes a postupne si na nizsiu a nizsiu intenzitu zvyknes
Odporucam precitat si recenzie na candlepowerforums, kde najdes aj presne grafy ako sa pohybuje svietivost v zavislosti od casu (tj napatia) pri roznych urovniach svietenia.
Co sa tyka vydrze bateriek, treba si uvedomit ze VSETCI vyrobcovia udavaju vydrz podla ANSI normy. Ktora hovori o tom, ako dlho vydrzi svietidlo svietit od deklarovanej urovne X lumenov po 10% tejto hodnoty.
Ked je pri 1200 lumenoch uvedene 1hodina 50 minut, znamena to tolko, ze za hodinu aj 50 minut bude svietidlo svietit na urovni 120 lumenov. NEBUDE svietit hodinu aj 50 minut na 1200 lumenoch !!!
ZIADNE svietidlo nesvieti konstantnou intenzitou - len su tak dobre vyregulovane, ze ubytok svietivosti sposobeny poklesom napatie baterii nespozorujes a postupne si na nizsiu a nizsiu intenzitu zvyknes
Odporucam precitat si recenzie na candlepowerforums, kde najdes aj presne grafy ako sa pohybuje svietivost v zavislosti od casu (tj napatia) pri roznych urovniach svietenia.
Možno sa mýlim, ale Fenix pri BC30 hovorí 1800 lumenovému módu "Burst Mode", tlačíko sa mi nechcelo pripevňovať, takže ten som ani neskúšal
S tou výdržou je to na mňa už moc teórie, ja potrebujem aby to "silno" svietilo čo najdlhšie a prvý dojem je taký, že to funguje. Teraz v zime mi bohate stačí 1,5 hodiny, dlhšie to nevydrží moje staré chatrné telo
Ak chces tu vydrz jednouchsie, tak po zapnuti 1200 lumen modu pri plnej kapacite 3400mAh baterii dostanes cca 1h 20m na 1200, 25 minut na 500 lm, 30 minut na 200 lm a konecne nejakych 40 minut na 100 lumenoch. Zalezi od konkretnych bateriek a chladenia.
Takto funguju vsetky ledkove svetla - udaj o case svietenia treba brat ako suhrn roznych urovni az po 10% uvedenej intenzity.