Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
Zdravím Prečítal som si naozaj veľmi veľa príspevkov k téme aké sú najideálnejšie plášte na cesty...no nenašiel som žiadnu konkrétnu odpoveď, viem že 100 ľudí 100 chutí ale potrebujem nejakú radu, ktorý plášť si vybrať. Mám najazdených približne 1500km na MAXXIS Columbiere 700x23C a môžem povedať, že to je naozaj des! Neustále mám defekty, neustále mením duše a neustále mám na to nervy Môžete mi poradiť nejaký naozaj dobrý, rýchly plášť, na ktorom až tak často nebudem dostávať defekty a budú "rýchlejšie" ako moje Maxxis-y? Pozeral som už veľa plášťov no chcem sa oprieť o niekoho radu aby som nevyhodil zbytočne peniaze do luftu, kvôli mojej zbrklosti. Ďakujem za odpoveď
Mal by si si celu temu precitat este raz a pekne pomaly, ked si nenasiel ziadnu konkretnu odpoved
Ja ich jazdím,ale zatial mám odjazdené len 2500km(zatial bez defektu),takže neviem porovnať ich výdrž s plášťami ktoré som jazdil predtým,napr.Michelin krylion carbon mi vydržali bez jediného defektu skoro 7000km.Sam som zvedavý,ako budú na tom Vittorky na konci sezony(oktober-november) s opotrebovanosťou,potom si to porovnám s inými plášťami.
Tu by som chcel doplniť môj starší príspevok,kde sa kolega pýtal na plášťe Vittoria Open Corsa Evo CX-2,odjazdil som 4400km,plášť na prednom kolese je ešte použiteľný,no ten na zadnom nesie dosť veľké známky opotrebenia,hlavne na bočných stranách(hustené na max.8bar-výrobca udáva max.až 12bar).Na zadnom som mal 1 defekt.Čakal som oveľa dlhšiu životnosť,nakoľko nejazdím v extrémoch(zima,dážď).Môj záver je taký,že za tú cenu plášťa cca 35-40 euro sa to neoplatí. Zatial najlepšie plášte čo sa týka výdrže a defektov boli jednoznačne Michelin krylion carbon,ten plášť hoci má odjazdené 7000km,javí menšie znaky opotrebenia ako tá Vittoria,dodnes ho ešte používam na prednom kolese na fitness biku,kde vydržal bez problémov a defektu ďaľších 800km.
Na budúcu sezónu som kúpil ospevovaný Continental(set Force+Attack)tak som zvedavý či vydržia viac ako Vittorie.
Force+Attack mi vydrzali cca 4-5000 km potom zadny KO, nevyhoda je ze ich navzajom nevymenis kedze su presne urcene na zadne/predne koleso ovela lepsie u mna GP4000S, po 5000km ficim bez problemov dalej (sice zadnemu som teraz nalozil na trenazeri viackrat a tam sa trocha osuchal, tak uvidime)
kazdopadne pri mojej vahe +- 80kg ratam zivotnost plasta 5000km ako "benchmark", vsetko co je nad je uz len plus
ja som mal plaste 23mm a teraz mam plastovky 25mm a jazda je ovela pohodlnejsia a celkovo lepsie drzia na ceste. takze hlavne v zakrutach som istejsi. ten dobry grip je ale aj otazka znacky, plastovky mam Tufo. a clovek by neveril ze bude az taky rozdiel medzi 8 a 9 barov tlaku. 9 barov na tej 25-ke ju robi idealnov na nase rozbite cesty. neviem si predstavit 10-12 barov, take tlaky su snad len na preteky lebo inac to musi byt riadny kostotras
Zdravim,chcel by som poradit,pri jednom vyjazde som dostal dva defekty na prednom kolese,mozno to bola nahoda,mam maxis 700x23c,poradte mi ine plaste,ktore su odolnejsie proti defektom,dik.
Ja som ho minule zoskrabal priborovym nozikom, ale robil som to viac menej z dlhej chvilu, lebo som mal chripku a jazdit sa nedalo ist , malo by to ist ale aj opatrne klasickym technickym benzinom.
Lepidlo z rafkov netreba dávať dole - len keď dobre nedrží... Lep na lepe drží lepšie ako na ráfku. To znamená skúsiť trochu oškrabať a keď drží, nechať tak, nedávať silou-mocou dole. A v žiadnom prípade nepoužívať žiadne odstraňovače! Niečo z neho sa odparí, niečo ostane na ráfku a tam už nový lep nebude dobre držať. Tých 5 g starého lepu nie je až také ťažítko.
Ja síce v súčasnosti používam pásku, ale takisto, keď mi z nej kúsok na ráfiku ostane, alebo niečo z lepu z pásky, nesilím odstraňovanie - páska na páske (alebo lepe) bude držať lepšie ako páska na ráfiku.
Pri lepení musí ísť na ráfik len tenká vrstvička lepu. Viackrát treba natrieť textilnú pásku na galuske. A keďže viackrát, tak tiež len tenké vrstvičky. Páska musí byť dobre nasiaknutá a preto to treba opakovať niekoľkokrát. Nie jednu hrubú vrstvu! Keď je na galuske posledná vrstva, treba natrieť ráfik, nechať zavädnúť a nahodiť gulusku na ráfik. To je dôvod, prečo používam pásku - je to rýchlejšie... A najmä čistejšie, nezababrem si prsty a všetko okolo od lepu a pri nahadzovaní sa od lepu nezababrú bočnice galusky.
Vdaka JoKo za odpoved. Ono to ze novy lep "aktivuje" stary viem no rad by som pouzil pasku. Skor mi ide o to ze som kupil jazdenky kolesa a toho lepu je tam pomerne dost. Takze dam dole len tie "hrudy" a necham jemnu vrstvu toho lepu a paska bude v pohode?
Neviem, nemám odskúšané... Keby som to riešil, tak asi by som sa snažil čo najviac starý lep dostať preč (skurtkovač, nôž s guľotou *****..) a aby neboli výstupky, hrboly a ostré hrany, tak by som opatrne použil brusny papier. Na karbonových ráfikoch by som to však asi neskúšal.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mal by si si celu temu precitat este raz a pekne pomaly, ked si nenasiel ziadnu konkretnu odpoved
Tu by som chcel doplniť môj starší príspevok,kde sa kolega pýtal na plášťe Vittoria Open Corsa Evo CX-2,odjazdil som 4400km,plášť na prednom kolese je ešte použiteľný,no ten na zadnom nesie dosť veľké známky opotrebenia,hlavne na bočných stranách(hustené na max.8bar-výrobca udáva max.až 12bar).Na zadnom som mal 1 defekt.Čakal som oveľa dlhšiu životnosť,nakoľko nejazdím v extrémoch(zima,dážď).Môj záver je taký,že za tú cenu plášťa cca 35-40 euro sa to neoplatí. Zatial najlepšie plášte čo sa týka výdrže a defektov boli jednoznačne Michelin krylion carbon,ten plášť hoci má odjazdené 7000km,javí menšie znaky opotrebenia ako tá Vittoria,dodnes ho ešte používam na prednom kolese na fitness biku,kde vydržal bez problémov a defektu ďaľších 800km.
Na budúcu sezónu som kúpil ospevovaný Continental(set Force+Attack)tak som zvedavý či vydržia viac ako Vittorie.
kazdopadne pri mojej vahe +- 80kg ratam zivotnost plasta 5000km ako "benchmark", vsetko co je nad je uz len plus
schwalbe ultremo odporucam, jeden za sezonu
Ja síce v súčasnosti používam pásku, ale takisto, keď mi z nej kúsok na ráfiku ostane, alebo niečo z lepu z pásky, nesilím odstraňovanie - páska na páske (alebo lepe) bude držať lepšie ako páska na ráfiku.
Pri lepení musí ísť na ráfik len tenká vrstvička lepu. Viackrát treba natrieť textilnú pásku na galuske. A keďže viackrát, tak tiež len tenké vrstvičky. Páska musí byť dobre nasiaknutá a preto to treba opakovať niekoľkokrát. Nie jednu hrubú vrstvu! Keď je na galuske posledná vrstva, treba natrieť ráfik, nechať zavädnúť a nahodiť gulusku na ráfik. To je dôvod, prečo používam pásku - je to rýchlejšie... A najmä čistejšie, nezababrem si prsty a všetko okolo od lepu a pri nahadzovaní sa od lepu nezababrú bočnice galusky.