http://www.imdb.com/name/nm0035790/
Life Before Death 2011
Stand Up to Cancer 2010
Tour de France 2010 2010
Athlete 2010 http://www.imdb.com/title/tt1356996/
minimalne ten Athlete moze zaujat
posledný komentár: 2. 9. 2025 o 13:24
posledný komentár: 2. 9. 2025 o 13:24
Nechcem ho tu nejako obhajovať, ale v tom čase bolo dopovanie úplne "prirodzenou" súčasťou cyklistiky, Tyler Hamilton vo svojej knihe píše, že v tom čase sypali z tých čo končili vpredu úplne všetci, že to pre nich bolo rovnako prirodzené, ako liať si do bidonov ionťák... Ostatní ktorí sa s ním v tej ére naháňali neboli o nič lepší, akurát Armstrong tými svojimi rečami zopár ľudí dosť hrubým spôsobom pourážal...
Nechcem ho tu nejako obhajovať, ale v tom čase bolo dopovanie úplne "prirodzenou" súčasťou cyklistiky, Tyler Hamilton vo svojej knihe píše, že v tom čase sypali z tých čo končili vpredu úplne všetci, že to pre nich bolo rovnako prirodzené, ako liať si do bidonov ionťák... Ostatní ktorí sa s ním v tej ére naháňali neboli o nič lepší, akurát Armstrong tými svojimi rečami zopár ľudí dosť hrubým spôsobom pourážal...
To čo píšeš mu neberiem, asi to tak naozaj bolo. Vtedy nebolo tej sily, čo by bola schopná to zmeniť. Knihy Armstronga, Hamiltona, Mancusovej aj vyšetrovacie spisy mám naštudované, videl som aj filmy. Nezazlievam mu doping v "tej" dobe. (akokoľvek to znie). Ale jeho správanie je choré, arogantné, egocentrické. Podľa mňa porucha osobnosti. "Myslím, že história nie je hlúpa a dá do poriadku všeličo." - Rovnako hovoril, "Ľudia niesú hlúpi a postavia si na jednu stranu - doktor Ferrari a na druhú stranu mal Lance Armstrong pozitívny test?...", rovnako hovoril o Betsy Andreau a o kopec ďalších ľuďoch ako alkoholikoch, štetkách a pod. Čiže chorá hlava pretože hovorí presne čo sa mu hodí, v tej dobe keď si myslí, že by mu to mohlo akurát zlepšiť imidž. A nakoniec na otázku, či to ľutuje odpovie - "Ľutujem, že som sa vrátil v roku 2009, pretože inak by mi na doping nikdy neprišli" Teda nikdy neoľutoval svoje správanie voči ostatným, len to, že spravil chybu. V jeho chorej hlave je to pravdepodobne tak, že keby sa nebol vrátil v roku 2009, tak mohol ďalej vláčiť ľudí po súdoch a bol by v pohode a za vodou. Podľa mňa stále nepochopil, že tituly mu nevzali preto, lebo dopoval. Ale preto, že bol ochotný ničiť ľudské životy aby udržal svoje klamstvo a svoj majetok. (A to môže byť rád, že nesedí v base - boli k nemu veľmi veľkorysí.) A tak sa nespráva víťaz Tour de France, víťaz Tour de France je vzorom pre ľudí. Coppi, Bartali, Riis, Ullrich dopovali a mnohí ďalší pravdepodobne tiež. Asi sa im to dá prepáčiť pretože v tej dobe to bolo normálne, všetci títo ale neničili životy druhým, skôr boli vzormi. môj názor.
Lance Armstrong Lying Part 3Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Pre mňa ostane vo svete cyklistiky
Pre mňa ostane vo svete cyklistiky
Nemyslim ze kazdy uspesny sportovec, resp. clovek musi byt automaticky arogantny. Lance bol/je proste arogantny ***** a myslim ze aj preto sa to nakoniec cele prevalilo
tour vyhral 7x a hotovo... niet viac co riesit.
Najprv stupas na zaklade svojich kvalit a pevnej vole az sa dostanes do viac menej vyrovnanej spicky. Tam uz zacne fungovat kadeco. Schopnost dostat sa do spravneho tymu, schopnost si vytvorit spravny image, schopnost si zabezpecit dokonaly servis (biku i tela) ... a tam som nikdy nebol ale neviem si to predstavit, ze by to dosiahol, mily, dobrosrdecny a laskavy cloviecik.
Sastre bol teda tiez ***** Aj Wiggins? Sagan a Velits su tiez ***** ked inak to nejde? Aj Evans je egocentricky hajzel co nici ludske zivoty? Schleck, Contador, Kloden, Kwiatkowski, Majka, Voigt, Cancellara atd. atd. Naozaj to inak nejde myslis?
Mas pravdu, nikdy si tam nebol. Ani ja, vobec nic o tom nevieme a mozeme to hodnotit len podla faktov, nie podla vztahov. Ale u mna pravi sampioni vyzeraju inak ako Armstrong, vyhral 7-krat, sice velmi pochybne ale vyhral (Dopingovym testom nepresiel uz na prvej tour - keby ho UCI nekryla tak dnes nikto nevie kto je LA) Pretoze takych nikto nechce do kolektivu. Ja si skor myslim ze ti arogantni ***** su v drvivej mensine. Opat len moj nazor.
Podľa mňa ten egoizmus a nie úplne ideálne vzťahy medzi členmi teamu (čo vlastne v pravom zmysle slova ani nie je team) spôsobuje aj to, že cestná cyklistika je de facto teamový šport, ale víťazom sa stáva jednotlivec. Rovnaká hlúposť, ako keby bol za víťaza El Clásico vyhlásený Lionel Messi namiesto FCB...
A tá pozícia leadra v tých ľuďoch podľa môjho názoru ešte upevňuje ten pocit, že ja som tu "šéf" a ostatní nech na mňa makajú a pripravujú mi pôdu. Viď napr. Marka Cavendisha, ako sa nedávno rozčuľoval na cieľovej páske, keď ho jeho team "nepodržal" a tým pádom nezvíťazil...