nie je.. priemer nehovori nic o pocetnosti - napr mas 9 ludi zarabajucich 500 eur a jedneho zarabajuceho 10.000 eur, a priemerny plat tejto skupiny je 1450 eur. Median je 500.
alebo jeden EU prekladatel nezmyselnych zakonov s cistym prijmom 5000€, hruby v eu socializme odhadujem na 10000€, kolki vyrabajuci hodnoty sa musia na jeho prijem zlozit? uplne odveci, ale pri tych cislach mi to nedalo:)
No, samotny prijem darov je legalny a nikto nemoze na to nic povedat (otazku etiky nema zmysel pri cloveku s tak pokrivenou optikou riesit). Ale dar je nenarokovatelny prejav vdacnosti za nieco, co by sa udialo aj bez neho. V takom kontexte, ako to opisal sam "pan doktor", je to podla mna mozne oznacit ako priznanie sa k trestnemu cinu brania uplatku. Nejaky sikovny prokurator by sa toho mohol chytit a ten ***** by si to mal normalne natvrdo odsediet a dostat zakaz cinnosti.
Tak veru, nezapúzdrené čipy nemajú radi svetlo (IR). V tomto prípade konkrétne pozícia U300, stačí vraj aj prelepiť čiernou izolačkou a môže sa fotiť jedna radosť
okrem ambulantneho osetrenia a zasivania po padoch som za posledne roky bol v nemocnici len raz - stravil som tam par dni na infuzkach kvoli oblickovemu kamenu. nikto odomna nechcel ziadny "dar" a aj tak som dostal vsetko co treba. ako ste na tom vy?
Fotrova 90rocna teta vzdy kavu a cokolady, frajcina babka vzdy s vajcaama k doktorovi(nie ze by ona mala problem s vajcami, ale maju doma sliepky a donese mu tucet ako pozornost). Ludia co maju korunu navyse a ma niekto operovat ich pribuzneho, spravidla zvyknu priplatit.
Uz som riesil x problemov, tak, ze som si hladal doktora na nete, komunikovali sme mailom, potom navsteva, riesili sme problem a pod... nikdy som im nic nedal, pretoze platim zdravotne poistenie a z toho maju hradene moje liecenie. jeden uraz a dva dni v nemocnici, vsetko prebehlo ok, bez priplatkov.
Nemám šancu ponúknuť úplatok. Pracujem v Bratislave s bydliskom mimo Bratislavi. Keď chcem ísť k odbornému lekárovi, ani sa so mno nebavia. Vraj mám ísť v mieste bydliska.
Rozhoduje o tom väčšinou zdravotná sestra. Už by som nebol prekvapený, keby som úplatok musel platiť hneď pri vstupe do nemocnice SBS-károvi, aby ma vôbec pustil...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no to je hlupost
http://m.sme.sk/?cl=7638353
Takze toto by mohla byt odpoved
https://www.ludialudom.sk/vyzvy/2267
Uz som riesil x problemov, tak, ze som si hladal doktora na nete, komunikovali sme mailom, potom navsteva, riesili sme problem a pod... nikdy som im nic nedal, pretoze platim zdravotne poistenie a z toho maju hradene moje liecenie. jeden uraz a dva dni v nemocnici, vsetko prebehlo ok, bez priplatkov.
Rozhoduje o tom väčšinou zdravotná sestra. Už by som nebol prekvapený, keby som úplatok musel platiť hneď pri vstupe do nemocnice SBS-károvi, aby ma vôbec pustil...